ΑρχικήinetTesla: Υψηλότερο ποσοστό ατυχημάτων παρά την υποστήριξη Autopilot

Tesla: Υψηλότερο ποσοστό ατυχημάτων παρά την υποστήριξη Autopilot

Μια πρόσφατη μελέτη αποκαλύπτει ότι οι οδηγοί της Tesla, με ενσωματωμένο Autopilot αντιμετωπίζουν το υψηλότερο ποσοστό ατυχημάτων σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη μάρκα στην αυτοκινητοβιομηχανία.

tesla autopilot

Αυτό είναι αξιοσημείωτο, καθώς η Tesla υποστηρίζει ότι τα χαρακτηριστικά ασφαλείας του Autopilot οδηγούν σε πολύ χαμηλότερο ποσοστό συγκρούσεων από τον μέσο όρο της βιομηχανίας.

Δείτε περισσότερα: Tesla: Αυξάνει τους μισθούς ορισμένων εργαζομένων στο Gigafactory

Η Tesla συνήθιζε να δημοσιεύει ένα «Report ασφάλειας Autopilot» η οποία παρακολουθούσε τα μίλια ανάμεσα σε ατυχήματα που συνέβαιναν στα οχήματά της, λαμβάνοντας υπόψη το επίπεδο χρήσης του Autopilot, αλλά και συγκρίνοντας τα αποτελέσματα με τον μέσο όρο του κλάδου.

Η αυτοκινητοβιομηχανία χρησιμοποίησε το report που θα δείτε παρακάτω, για να ισχυριστεί ότι η τεχνολογία Autopilot οδήγησε σε μια πολύ πιο ασφαλή οδηγική εμπειρία και ότι τα οχήματά της θα συντρίβονταν πολύ λιγότερο συχνά από το μέσο αυτοκίνητο στις ΗΠΑ, ακόμη και χωρίς Autopilot.

tesla autopilot

Η Tesla σταμάτησε να αναφέρει την εν λόγω αναφορά ασφάλειας πέρυσι και από τότε δεν έχει δημοσιεύσει πολλές πληροφορίες σχετικά με τις προσπάθειές της για το Autopilot και το πλήρες self-driving.

Τώρα, μια νέα μελέτη που βασίζεται σε αξιώσεις ασφάλισης στις ΗΠΑ δείχνει ότι οι οδηγοί της Tesla στην πραγματικότητα συντρίβονται με πολύ υψηλότερο ρυθμό από οποιονδήποτε άλλο οδηγό.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία LendingTree, η οποία ανέλυσε εκατομμύρια ασφαλιστικές αξιώσεις προκειμένου να δημιουργήσει μια κατάταξη των εμπορικών σημάτων με τα υψηλότερα ποσοστά ατυχημάτων ανά 1.000 οδηγούς.

Η Tesla ίσως ισχυριστεί ότι χρησιμοποιεί δεδομένα βασισμένα σε αποστάσεις μεταξύ των ατυχημάτων, αλλά αυτό θα δημιουργούσε καλή εντύπωση μόνο αν οι οδηγοί της Tesla οδηγούν περισσότερο από τον μέσο όρο οδηγού, κάτι που φυσικά δεν ισχύει.

Διαβάστε επίσης: Tesla: Θα προσφέρει “mod package” που θα μετατρέπει το Cybertruck σε σκάφος

Τα δεδομένα που ανακαλύφθηκαν αποκαλύπτουν ότι, κατά μέσο όρο, οι οδηγοί της Tesla οδηγούν περίπου 10.000 μίλια ετησίως, ενώ ο μέσος όρος οδήγησης στις ΗΠΑ είναι περίπου 12.000 μίλια.

Πηγή: electrek.co

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS