ΑρχικήinetΗ κολοσσιαία εταιρεία Rode εξαγοράζει την ανταγωνίστρια εταιρεία Mackie

Η κολοσσιαία εταιρεία Rode εξαγοράζει την ανταγωνίστρια εταιρεία Mackie

Ο κολοσσός του ήχου Rode εξαγοράζει τον ανταγωνιστή Mackie για να επεκτείνει την προσοχή του στους δημιουργούς.

Και οι δύο εταιρείες ήταν σημαντικοί παίκτες στην έκρηξη των ηχογραφήσεων στο σπίτι της δεκαετίας του 1990 και των αρχών του 2000.

Η κορυφαία εταιρεία ηχητικών συσκευών Rode μόλις απέκτησε την ανταγωνιστική εταιρεία Mackie, δημιουργώντας ένα είδος δύναμης στον τομέα του επαγγελματικού ήχου και του livestreaming. Η Rode είχε εξειδικευτεί παλαιότερα στις συσκευές ηχογράφησης επαγγελματικού επιπέδου, όπως πυκνωτικά μικρόφωνα, αλλά από τότε στράφηκε στην αναπτυσσόμενη αγορά του livestreaming. Προς αυτήν την κατεύθυνση, προϊόντα όπως το PSA1+ boom arm της Rode έχουν γίνει αναπόσπαστα μέρη δημοφιλών livestreaming καναλιών.

Δείτε επίσης: Στη φυλακή ο 42χρονος youtuber που βασάνιζε ΑΜΕΑ σε live μετάδοση

LiveStreaming

Η Mackie ακολούθησε παρόμοια πορεία με την Rode.

Η εταιρεία έκανε όνομα κατά τη διάρκεια της έκρηξης των ηχογραφήσεων στο σπίτι της δεκαετίας του 1990 και των αρχών του 2000 προσφέροντας προσιτά αλλά αξιόπιστα PA συστήματα (Public Address System, είναι ένα ηλεκτρονικό σύστημα ενίσχυσης και διανομής ήχου με μικρόφωνο, ενισχυτή και ηχεία, που χρησιμοποιείται για να επιτρέψει σε ένα άτομο να απευθύνεται σε ένα μεγάλο κοινό), sound mixers (Οι mixers ήχου είναι υπεύθυνοι για όλο τον ήχο που ηχογραφείται κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων) και άλλες σχετικές συσκευές.

Σήμερα, η εταιρεία έχει επικεντρωθεί στον χώρο των streamer/δημιουργών με mixers και monitor controllers, του βαθμού του καταναλωτή.Παρά όλη αυτή την αλλαγή της εστίασής της, η Mackie εξακολουθεί να κατασκευάζει εξοπλισμό επαγγελματικού ήχου.Δεν είναι κρυφό ότι ο χώρος του streaming περιεχομένου είναι πιο κερδοφόρος από τον επαγγελματικό ήχο, καθώς υπάρχουν περισσότεροι δημιουργοί περιεχομένου από σοβαρούς ηχολήπτες.

Δείτε ακόμα: Apple και Spotify αποκάλυψαν τα κορυφαία τους podcasts του 2023

Podcasting

Η Rode έχει ήδη κάνει τις δικές της προσπάθειες στον χώρο, χάρη σε προϊόντα όπως η σειρά mixers Rodecaster Pro και η κονσόλα μίξης Streamer X. Η Mackie έχει παρόμοια προϊόντα, όπως η σειρά M-Caster των mixers που είναι προσανατολισμένη προς τα podcasts. Η συνδυασμένη δύναμη και των δύο εταιρειών θα μπορούσε να δημιουργήσει μια αναταραχή στην σημαντική αντίπαλο Elgato της Corsair και να προσφέρει περισσότερο ανταγωνισμό σε αναδυόμενους ανταγωνιστές όπως η Razer.

Ο controller Elgato Stream Deck ήταν μια τεράστια επιτυχία, καταφέρνοντας γρήγορα να γίνει κάτι συνηθισμένο για πολλούς podcaster και livestreamers.

Η μητρική εταιρεία της Rode, Freedman Group, δηλώνει ότι η συγχωνευμένη επιχείρηση θα εξυπηρετεί «από νέους δημιουργούς περιεχομένου έως επαγγελματίες που εργάζονται στη ζωντανή παραγωγή και όλους τους ενδιάμεσα.»

Πηγή: engadget.com

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS