ΑρχικήinetΣτη φυλακή ο 42χρονος youtuber που βασάνιζε ΑΜΕΑ σε live μετάδοση

Στη φυλακή ο 42χρονος youtuber που βασάνιζε ΑΜΕΑ σε live μετάδοση

Προφυλακιστέος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή ο 42χρονος youtuber από το Κερατσίνι που κατηγορείται για τον βασανισμό δύο ατόμων με αναπηρία σε ζωντανή μετάδοση στο διαδίκτυο.

Στην απολογία του στον ανακριτή Πειραιά αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Ο ίδιος ισχυρίστηκε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ότι τα άτομα τα οποία εμφανίζονταν στα live του δεν είναι ΑμεΑ και όλες οι πράξεις έγιναν με τη συναίνεσή τους.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί στις 6 Νοεμβρίου στο Κερατσίνι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών.

Στη φυλακή ο 42χρονος youtuber που βασάνιζε ΑΜΕΑ σε live μετάδοση

Το χρονικό της φρικιαστικής υπόθεσης

Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλούν όσα είδαν το «φως» της δημοσιότητας σχετικά με την εγκληματική δράση του 42χρονου από το Κερατσίνι, ο οποίος μέσω του καναλιού του στο YouΤube, με χιλιάδες εγγεγραμμένα μέλη, μετέδιδε βασανισμούς και ασελγείς πράξεις σε βάρος δύο ατόμων με νοητική υστέρηση.

Καθημερινά, ο 42χρονος άνδρας μετέδιδε ζωντανά για 2 με 3 ώρες εικόνες φρίκης, στις οποίες υποβάλλονταν άτομα με νοητική αναπηρία. Ξύλο, βιαιοπραγίες, ασελγείς πράξεις, ναρκωτικά και απειλές. Με αυτά έρχονταν αντιμέτωπα τα άτομα που συμμετείχαν στα εν λόγω «streams» τα οποία προβάλλονταν ελεύθερα στην κορυφαία πλατφόρμα αναπαραγωγής ψηφιακών βίντεο. Το συγκεκριμένο κανάλι αριθμεί 21.800 εγγεγραμμένους χρήστες, ενώ τα βίντεο έχουν πολλές περισσότερες προβολές.

Το ακόμα πιο σοκαριστικό είναι ότι ο «θεατής» έχει τη δυνατότητα μαζί με την αποστολή χρηματικού ποσού («donate») προς το κανάλι να ζητήσει από τους συμμετέχοντες να προβούν σε πράξεις τις οποίες ο ίδιος ήθελε.

Ενδεικτικό της έκτασης που είχε πάρει η εγκληματική δράση του 42χρονου στο Κερατσίνι είναι το γεγονός ότι από την έρευνα των Αρχών έχουν προκύψει τουλάχιστον 554 βίντεο, τα οποία παρακολουθούσαν συνδρομητές οι οποίοι έδιναν μέχρι και 150 ευρώ ώστε να βλέπουν τα θύματα και να ικανοποιούν τις αρρωστημένες τους ορέξεις.

Οι κακοποιητικές συμπεριφορές περιλάμβαναν εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες, σεξουαλικές πράξεις, χτυπήματα με συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης (taser gun), ξύρισμα κεφαλής, γιαουρτώματα και εξώθηση σε πράξεις γενετήσιας ελευθερίας.

Ο 42χρονος κατηγορείται για σωματικές βλάβες, εξύβριση και μαστροπεία, εγκλήματα που τελέστηκαν με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, καθώς και παράβαση του νόμου περί όπλων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο «από τις 18 Οκτωβρίου 2023 έως και την 1 Νοεμβρίου 2023 ο 42χρονος προέβει κατ’ εξακολούθηση σε κακοποιητικές συμπεριφορές που περιελάμβαναν εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες, σεξουαλικές πράξεις, χτυπήματα με συσκευές ηλεκτρικής ενέργειας (taser gun), ξύρισμα κεφαλής, γιαούρτωμα, υπονοούμενες πράξεις πεοθηλασμού έναντι αμοιβής, σε βάρος δύο νεαρών με εξασθενημένοι τη διάνοια (ενός άντρα και μίας γυναίκας) και τη μετάδοση των πράξεων σε πραγματικό χρόνο στο Youtube».

Ο 42χρονος αναζητήθηκε και συνελήφθη στο Κερατσίνι, ενώ οι Αρχές αναζητούν δομή για να φιλοξενηθούν τα θύματά του.

Στο ίδιο διαμέρισμα όπου βιντεοσκοπούνταν και μεταδίδονταν όλα τα παραπάνω έδινε διαρκώς το παρών και άλλος γνωστός Youtuber και Tik Toker, ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν είχε συλληφθεί για σεξουαλική επίθεση σε δύο ανήλικα κορίτσια στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SecNews οι αρχές ερευνούν και την δράση άλλων YouTubers που μετέδιδαν αντίστοιχο περιεχόμενο με τα ίδια πρόσωπα ώστε να δουν αν οι δυο υποθέσεις σχετίζονται ή πρόκειται για δράση ξεχωριστών προσώπων.

Επιπλέον ερευνητές αναζητούν την διαδρομή του χρήματος (δεν είναι σαφές αν έχει εμπλακεί η Αρχή Ξεπλύματος) αναφορικά και με τα ποσά που λάμβαναν οι YouTubers αλλά και αν αυτά δηλώνονταν στις φόρολογικες αρχές.

Πηγή πληροφοριών: ieidiseis.gr

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS