ΑρχικήinetΚάρτες RTX 4090: Οι κινεζικές εταιρείες τις μετατρέπουν σε προϊόντα AI

Κάρτες RTX 4090: Οι κινεζικές εταιρείες τις μετατρέπουν σε προϊόντα AI

Αν μαζεύατε χρήματα για ένα RTX 4090 αλλά ανακαλύψατε ότι η προηγμένη κάρτα είναι εξαντλημένη και τιμολογείται πολύ πάνω από την συνιστώμενη τιμή λιανικής αυτή τη στιγμή, αυτός είναι ο λόγος: Κινεζικές εταιρείες αγόρασαν χιλιάδες από αυτές πριν από την απαγόρευση εξαγωγής που επέβαλε η αμερικανική κυβέρνηση προς τη χώρα. Αντί να είναι μια κίνηση για να ικανοποιηθεί η ζήτηση των gamers, οι κάρτες RTX 4090s μετατρέπονται σε λύσεις “Τεχνητής Νοημοσύνης” με ανεμιστήρες στυλ blower.

Δείτε επίσης: Nvidia GeForce RTX 5090 1,7 φορές ταχύτερη από την RTX 4090;

Κάρτες RTX 4090

Το Γραφείο Βιομηχανίας και Ασφαλείας (BIS) ανακοίνωσε την ενίσχυση των περιορισμών στις εξαγωγές τεχνολογίας προς την Κίνα τον Οκτώβριο, προσθέτοντας τα μοντέλα H800, A800 και RTX 4090 στη λίστα των απαγορευμένων προϊόντων.

Πριν από λίγες ημέρες, πριν την επιβολή της απαγόρευσης, οι τιμές των RTX 4090 άρχισαν να αυξάνονται και η διαθεσιμότητα επιδεινώθηκε καθώς η Κίνα αγόρασε χιλιάδες κάρτες και η Nvidia, όπως αναφέρεται, ζήτησε από τους εταίρους AIB να δώσουν προτεραιότητα στην αποστολή μεγάλου αριθμού στη χώρα.

Σύμφωνα με αναφορές, ένας εσωτερικός από το Baidu Forums αποκάλυψε την ύπαρξη εργοστασίων στην Κίνα που έλαβαν τις κάρτες RTX 4090 πριν από την απαγόρευση, και αποσυναρμολογούν τα εξαρτήματα και τα χρησιμοποιούν σε διάφορες πλακέτες με ανεμιστήρες τύπου blower, έτσι ώστε να πωλούνται σε εταιρείες Τεχνητής Νοημοσύνης.

Οι εικόνες δείχνουν παλέτες γεμάτες με κάρτες RTX 4090 αξίας δεκάδων χιλιάδων δολαρίων από διάφορους κατασκευαστές, συμπεριλαμβανομένων των Palit, Asus, Gigabyte και Gainward.

Δείτε ακόμα: Η Nvidia ανακοίνωσε επίσημα τις νέες RTX 4090 και RTX 4080 GPUs

Ο συνήθης σχεδιασμός της RTX 4090 περιλαμβάνει 3 ή 4 υποδοχές, που δεν είναι ιδανικός για έναν AI εξυπηρετητή που φιλοξενεί πολλές κάρτες σε περιορισμένο χώρο. Με την τοποθέτηση των πυρήνων τους σε ψύκτες τύπου blower, γίνονται πιο αποτελεσματικοί σε συστάδες AI-farm.

Οι πρόσφατα συναρμολογημένες κάρτες υποβάλλονται σε δοκιμές σε μία σουίτα λογισμικού, συμπεριλαμβανομένων εφαρμογών AI, προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι είναι ικανές για το έργο τους, προτού πωληθούν σε κινεζικούς πελάτες AI. Με την Nvidia να φέρνει το TensorRT και το TensorRT-LLM στους υπολογιστές με Windows 11, τα μεγάλα μοντέλα γλώσσας εκτελούνται ακόμα πιο γρήγορα στις κάρτες γραφικών RTX.

προϊόντα AI

Τώρα που η απαγόρευση έχει τεθεί σε ισχύ, τα εργοστάσια δεν θα μπορούν πλέον να εισάγουν μαζικά τις κάρτες RTX 4090, οπότε ελπίζουμε να δούμε τιμές και διαθεσιμότητα να επιστρέψουν σε φυσιολογικά επίπεδα. Αυτό είναι ευπρόσδεκτο νέο για τους gamers, οι οποίοι ακόμα έχουν ανάμνηση της αύξησης των τιμών των καρτών και της εξαφάνισης της διαθεσιμότητας την τελευταία φορά που ζητούνταν για κάτι άλλο πέρα ​​από το παιχνίδι.

Δείτε επίσης: Η ASUS ROG Matrix RTX 4090 είναι Ultra-Premium

Ένας από τους κύριους περιορισμούς που αντιμετωπίζουν οι κινεζικές εταιρείες στη μετατροπή των απαγορευμένων καρτών RTX 4090 σε προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης είναι η νομική πτυχή. Η απαγόρευση των καρτών RTX 4090 από την αμερικανική κυβέρνηση θέτει περιορισμούς στην επεξεργασία και αξιοποίηση τους για άλλους σκοπούς. Οι εταιρείες πρέπει να αντιμετωπίσουν τις νομικές συνέπειες και να βρουν τρόπους να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς.

Ένας άλλος περιορισμός είναι η τεχνική προκλητικότητα που συνεπάγεται η μετατροπή των καρτών RTX 4090 σε προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης. Οι καρτές αυτές έχουν σχεδιαστεί για χρήση σε γραφικά υψηλής απόδοσης και παιχνίδια, και η μετατροπή τους σε προϊόντα AI απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες. Οι εταιρείες πρέπει να αντιμετωπίσουν τεχνικές προκλήσεις και να αναπτύξουν τις απαραίτητες ικανότητες για να εκμεταλλευτούν πλήρως το δυναμικό των καρτών RTX 4090.

Επιπλέον, η διαθεσιμότητα ανταλλακτικών και αναβαθμίσεων μπορεί να αποτελέσει πρόκληση για τις κινεζικές εταιρείες. Καθώς οι καρτές RTX 4090 έχουν απαγορευθεί, η προμήθεια ανταλλακτικών και αναβαθμίσεων μπορεί να είναι περιορισμένη. Αυτό μπορεί να δυσκολέψει την επισκευή ή την αναβάθμιση των καρτών και να επηρεάσει την ικανότητα των εταιρειών να τις αξιοποιήσουν πλήρως για τη δημιουργία των προϊόντων τεχνητής νοημοσύνης.

Πηγή: techspot

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnewsgr.kinsta.cloud
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS