ΑρχικήinetΤο Spotify εξακολουθεί να χάνει χρήματα, αλλά προβλέπει μια επιστροφή στην κερδοφορία

Το Spotify εξακολουθεί να χάνει χρήματα, αλλά προβλέπει μια επιστροφή στην κερδοφορία

Ο κόσμος συρρέει στο Spotify, όπως αποδεικνύεται από τα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας- ωστόσο, συνεχίζει να χάνει πάνω από ένα τέταρτο δισεκατομμύριο δολάρια ανά τρίμηνο, ακόμη και μετά τις απολύσεις του Ιανουαρίου.

Spotify

Το Spotify έχει εργαστεί για την προσθήκη περισσότερου περιεχομένου στην υπηρεσία του με τη μορφή podcasts και ακουστικών βιβλίων και έχει επανασχεδιάσει την εφαρμογή του σε μια προσπάθεια να κρατήσει τους χρήστες δεσμευμένους με την πλατφόρμα. Το πρώτο τρίμηνο του 2023 είχε ισχυρή αύξηση των χρηστών, αλλά σημείωσε άλλη μια οικονομική ζημία.

Η εταιρεία music streaming κατέγραψε 515 εκατομμύρια ενεργούς μηνιαίους χρήστες, μια αύξηση 22% σε σχέση με το προηγούμενο έτος – που αντιπροσωπεύει τη μεγαλύτερη αύξηση του Spotify στο πρώτο τρίμηνο και ξεπέρασε τις προβλέψεις κατά 15 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η ανάπτυξη παρατηρήθηκε σε όλες σχεδόν τις ηλικιακές ομάδες και τόσο στις ανεπτυγμένες όσο και στις αναδυόμενες οικονομίες.

Ο αριθμός των ατόμων που πλήρωσαν για να εγγραφούν στο Spotify αυξήθηκε κατά 15% στα 210 εκατομμύρια, ξεπερνώντας τις προσδοκίες του Spotify, σύμφωνα με την Wall Street Journal. Ωστόσο, κατέγραψε ζημίες ύψους περίπου 248 εκατομμυρίων δολαρίων το πρώτο τρίμηνο του 2023, οι οποίες ήταν πιο σημαντικές από την πτώση των εσόδων της κατά 231 εκατομμύρια δολάρια το τέταρτο τρίμηνο του 2022.

Τα στελέχη έχουν δηλώσει ότι, καθώς η εταιρεία προσπαθεί να επεκταθεί σε νέους τύπους ήχου και να προσελκύσει πελάτες από όλο τον κόσμο, οι επενδύσεις θα έχουν προτεραιότητα έναντι του κέρδους. Ωστόσο, αναμένουν ότι τα κέρδη της Spotify θα βελτιωθούν το 2023.

Περίπου 600 άτομα, ή περίπου το 6% του προσωπικού της Spotify, απολύθηκαν τον Ιανουάριο στο πλαίσιο μιας πιο εκτεταμένης προσπάθειας περικοπής δαπανών μετά από μια κραιπάλη δαπανών κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η επιχείρηση ανέφερε την Τρίτη ότι το κόστος των απολύσεων που συνόδευαν τις αποζημιώσεις είχε αυξήσει τις λειτουργικές δαπάνες για το τρίμηνο.

Για το τρέχον τρίμηνο, η Spotify προβλέπει ότι οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες θα αυξηθούν σε 530 εκατομμύρια και οι συνδρομητές premium σε 217 εκατομμύρια. Επιπλέον, αναμένει ότι τα έσοδά της θα φτάσουν τα 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή πληροφοριών: appleinsider.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS