ΑρχικήinetNvidia: Οι μετοχές της πέφτουν καθώς καθυστερεί το κινεζικό AI chip

Nvidia: Οι μετοχές της πέφτουν καθώς καθυστερεί το κινεζικό AI chip

Οι μετοχές της Nvidia έπεσαν την Παρασκευή, καθώς η εταιρεία αναφέρεται ότι καθυστερεί ένα νέο AI chip για την Κίνα, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να συμμορφώνεται με τους περιορισμούς εξαγωγής των Ηνωμένων Πολιτειών.

Δείτε επίσης: NVIDIA: Διορθώνει bug που προκαλεί αύξηση στη χρήση CPU
Nvidia

Οι μετοχές της Nvidia έκλεισαν με πτώση περίπου 2,4% στο προδιαγεγραμμένο εμπόριο, καθώς ετοιμάζεται μια μειωμένη ημέρα συναλλαγών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με αναφορά του Reuters, που επικαλείται δύο πηγές που είναι εξοικειωμένες με το θέμα, η Nvidia ενημέρωσε τους Κινέζους πελάτες της ότι αναβάλλει την κυκλοφορία ενός AI chip που σχεδιάστηκε για να συμμορφώνεται με τους αμερικανικούς κανόνες εξαγωγής μέχρι το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους.

Σύμφωνα με αναφορά του Reuters, το νέο μικροτσίπ, με την ονομασία H20, αντιμετώπιζε καθυστερήσεις λόγω προβλημάτων που αντιμετώπιζαν οι κατασκευαστές διακομιστών κατά την ενσωμάτωση του semiconductor στα προϊόντα τους.

Τον Οκτώβριο, η αμερικανική κυβέρνηση επιβράδυνε ακόμα περισσότερο τους περιορισμούς εξαγωγής AI chips στην Κίνα. Αυτοί οι κανόνες περιόρισαν την εξαγωγή των τσιπ A800 και H800 της Nvidia. Αυτά τα semiconductor ήταν επίσης σχεδιασμένα ειδικά για την Κίνα.

Δείτε ακόμα: NVIDIA: Οι επενδύσεις στο AI αποφέρουν κέρδη

Εκτός από το H20, η Nvidia ετοιμάζεται επίσης να κυκλοφορήσει δύο άλλα παγκοσμίως αποδεκτά εξαγωγικά επεξεργαστικά τσιπ που ονομάζονται L20 και L2, αναφέρει το Reuters.

AI chip

Η καθυστέρηση του H20 μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα για την Nvidia, της οποίας περίπου το ένα πέμπτο των εσόδων της προέρχεται από την Κίνα και αντιμετωπίζει ανταγωνισμό από τοπικούς παίκτες όπως η Huawei.

Παρά την αναφορά της Nvidia αυτή την εβδομάδα ότι τριπλασίασε τα έσοδά της το τρίμηνο Σεπτεμβρίου, η εταιρεία προειδοποίησε ότι οι πωλήσεις σε περιοχές που επηρεάζονται από περιορισμούς στις εξαγωγές θα “μειωθούν σημαντικά” το τρέχον τρίμηνο.

Δείτε επίσης: ΗΠΑ: Η FTC προσπαθεί να μπλοκάρει την εξαγορά της Arm από την Nvidia

Η σημασία της συμμόρφωσης με τους κανόνες εξαγωγής των Ηνωμένων Πολιτειών είναι πολύ σημαντική για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε διεθνές επίπεδο. Οι κανόνες αυτοί καθορίζουν τις περιοριστικές πολιτικές και τους περιορισμούς που πρέπει να ακολουθούνται κατά την εξαγωγή προϊόντων, τεχνολογίας ή πληροφοριών που μπορούν να έχουν στρατιωτική ή σημασία ασφαλείας.

Οι κανόνες εξαγωγής των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν ως στόχο την προστασία των εθνικών συμφερόντων και τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας. Αυτό σημαίνει ότι οι εταιρείες πρέπει να τηρούν περιορισμούς στην εξαγωγή προϊόντων ή τεχνολογίας που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για στρατιωτικούς ή σκοπούς ασφαλείας από άλλες χώρες.

Η μη συμμόρφωση με τους κανόνες εξαγωγής μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για μια εταιρεία. Μπορεί να αντιμετωπίσει νομικές κυρώσεις, πρόστιμα και ακόμα και απαγόρευση εξαγωγής προϊόντων σε συγκεκριμένες χώρες. Επιπλέον, η εταιρεία μπορεί να υποστεί ζημίες στη φήμη της και να χάσει την εμπιστοσύνη των πελατών και των επενδυτών της.

Πηγή: cnbc

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS