ΑρχικήinetTesla: Αυξάνει τους μισθούς ορισμένων εργαζομένων στο Gigafactory

Tesla: Αυξάνει τους μισθούς ορισμένων εργαζομένων στο Gigafactory

Η Tesla προσφέρει αύξηση μισθού στους εργαζομένους του Gigafactory της στη Νεβάδα.

Δείτε επίσης: Tesla: Μια εικόνα από το νέο ‘Godzilla’ robot και τη γραμμή παραγωγής οχημάτων
Tesla

Σύμφωνα με αναφορά του CNBC, ορισμένοι ωρομισθίοι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο, το οποίο παράγει το ημιφορτηγό της Τesla καθώς και μπαταρίες, θα λάβουν αυξήσεις μισθού περίπου 10% ή περισσότερο από τον Ιανουάριο του 2024. Αυτό μπορεί να αποτελεί στρατηγική κίνηση για να ανακόψει το ενδιαφέρον των εργαζομένων της Tesla για τη δημιουργία συνδικάτου στη Νεβάδα.

Τον περασμένο μήνα, η εταιρεία πραγματοποίησε μια παρόμοια κίνηση, όταν προσέφερε αύξηση 4% σε 11.000 εργαζόμενους στο εργοστάσιό της στο Βερολίνο, ακολουθώντας τις προσπάθειες του μεγαλύτερου συνδικάτου της Γερμανίας να οργανωθεί στο εργοστάσιο.

Τη στιγμή εκείνη, η Tesla αρνήθηκε τη σύνδεση μεταξύ των αυξήσεων μισθού και της δραστηριότητας των συνδικάτων.

Οι ισχυρισμοί ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ των προσαρμογών των μισθών στην Τesla και των δραστηριοτήτων των συνδικάτων είναι αβάσιμοι,” δήλωσε η Tesla στο WSJ.

Δείτε ακόμα: Tesla: Ο μεγαλύτερος υποστηρικτής της βλέπει ότι η υπηρεσία robotaxi σύντομα θα κυκλοφορήσει

Εν τω μεταξύ, οι εργαζόμενοι της Τesla στη Σουηδία απεργούν από τον Οκτώβριο, όταν ο συνδικάτο IF Metall ανακοίνωσε απεργία, και προσπαθούν να πείσουν την Tesla να υπογράψει μια συλλογική συμφωνία εργασίας, η οποία είναι καθιερωμένη στη χώρα.

Gigafactory

Αυτό έχει προκαλέσει αρκετές απεργίες αλληλεγγύης τόσο στη Σουηδία όσο και σε γειτονικές χώρες. Οι εργαζόμενοι με συνδικαλιστική οργάνωση της Εθνικής Ταχυδρομικής Υπηρεσίας της Σουηδίας αρνούνται να παραδώσουν πινακίδες κυκλοφορίας Τesla, ενώ τα συνδικάτα στη Νορβηγία, Φινλανδία και Δανία υποστηρίζουν την απεργία και αρνούνται να φορτώσουν, εκφορτώσουν ή μεταφέρουν αποστολές Tesla.

Ο Elon Musk χαρακτήρισε “τρελή” την απεργία στη Σουηδία, αλλά ένα δικαστήριο στη Σουηδία αποφάσισε υπέρ του διαρκούς αποκλεισμού κατά της εταιρείας.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Ένα “Tesla Cybertruck Delivery Event” θα λάβει χώρα κατά το τρίτο τρίμηνο του 2023

Μια από τις βασικές αιτίες της απεργίας των εργαζομένων της Tesla είναι οι συνθήκες εργασίας. Οι εργαζόμενοι έχουν εκφράσει ανησυχίες για τα υπερβολικά ωράρια εργασίας και την έλλειψη ασφαλείας στον χώρο εργασίας.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι της Tesla έχουν διαμαρτυρηθεί για την έλλειψη διαφάνειας σχετικά με τις προοπτικές ανόδου και προαγωγής εντός της εταιρείας. Υπάρχει μια αίσθηση ότι οι αποφάσεις για τις προαγωγές λαμβάνονται αυθαίρετα και όχι βάσει της απόδοσης των εργαζομένων.

Τέλος, οι εργαζόμενοι έχουν εκφράσει ανησυχίες για την αμοιβή τους. Πολλοί αισθάνονται ότι δεν αμείβονται δίκαια για τον χρόνο και την προσπάθεια που διαθέτουν, ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι η εταιρεία δεν παρέχει επαρκείς οφέλη.

Πηγή: businessinsider

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS