ΑρχικήinetTesla: Προβλήματα στη Σουηδία για το Model Y

Tesla: Προβλήματα στη Σουηδία για το Model Y

Περισσότερο δράμα αποκαλύπτεται καθώς η διαφωνία μεταξύ των συνδικάτων της Σουηδίας και της Tesla, εμπλέκει τώρα έναν προμηθευτή κρίσιμων εξαρτημάτων για το Model Y, όπου οι εργαζόμενοι φαίνεται ότι καταθέτουν τα εργαλεία τους υποστηρίζοντας την απεργία της IF Metall. Δήλωσαν ότι δεν θα παρουσιαστούν για την εργασία ή θα τους ανατεθούν μη-σχετιζόμενες με την Tesla εργασίες, μέχρι νεωτέρας.

Δείτε επίσης: Tesla: Μειώνει την επιπλέον τιμή για το επταθέσιο Model Y στα 3.000 $

Περίπου 50 εργαζόμενοι της Hydro Extrusions στο Vetlanda, Σουηδία, θυγατρική της νορβηγικής εταιρείας Hydro, έχουν, όπως αναφέρεται, ενταχθεί στην απεργία κατά της Tesla, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Οι εργαζόμενοι εκεί έχουν τη δική τους συλλογική σύμβαση, με κάποιους από τους υπαλλήλους να επηρεάζονται τώρα από την απεργία, παρόλο που η εταιρεία “δεν είναι μέρος της διαμάχης”, σύμφωνα με την Σουηδική τοπική εφημερίδα “Vetlanda-Posten“. Η εταιρεία είναι υπεύθυνη για την παράδοση προφίλ αλουμινίου για το Μοντέλο Y στο Giga Berlin. Σύμφωνα με το Automotive News Europe, αυτός είναι ο πρώτος προμηθευτής της Tesla στη Σουηδία που συμμετέχει στην υποστήριξη της απεργίας του IF Metall.

Οι εργαζόμενοι παραδίδουν εξαρτήματα στο εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο και, εάν αυτό προκαλέσει διαταραχή για εκείνους, ελπίζουμε να τους αναγκάσουμε να επιστρέψουν στο τραπέζι διαπραγμάτευσης“, δήλωσε ο γραμματέας διαπραγματεύσεων της IF Metall, Veli-Pekka Saikkala. Πρόσθεσε ότι ο σύνδεσμος είναι έτοιμος να εντείνει τις ενέργειες μέχρις ότου η Tesla υπογράψει. “Αυτή η μάχη είναι πολύ, πολύ σημαντική. Είναι τόσο σημαντική που δεν μπορούμε να την αφήσουμε να φύγει. Είναι σημαντική για εμάς, αλλά και για ολόκληρη τη Σουηδική αγορά εργασίας.”

Ωστόσο, ο διευθυντής εκτελεστικών συμβούλων της Hydro Extrusions, Jonas Bjuhr, εκφράζει ανησυχία για την πιθανή αρνητική επίπτωση που μπορεί να έχει η κίνηση στην εταιρεία, δηλώνοντας στην Vetlanda-Posten ότι η Tesla ενδέχεται να αντικαταστήσει γρήγορα τα εξαρτήματα και να επιλέξει άλλους προμηθευτές. “Είναι πολύ απογοητευτικό να βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου έχουμε πολύ περιορισμένες ευκαιρίες για να κάνουμε οτιδήποτε“, δήλωσε ο Bjuhr. “Φυσικά, θέλουμε να προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας… και τις θέσεις εργασίας στη Σουηδία γενικότερα. Αυτή είναι η μεγάλη ανησυχία εδώ, ότι αν γίνει μακροπρόθεσμα, μπορεί να έχει συνέπειες που είναι μεγαλύτερες από αυτές που βλέπουμε τώρα“.

Δείτε ακόμα: Tesla: Το ανανεωμένο Model Y, θα ονομάζεται “Juniper”

Ο Bjuhr πρόσθεσε ότι η Tesla μπορεί να έχει ήδη λάβει μέτρα για την προετοιμασία της απεργίας, προμηθεύοντας επιπλέον προμηθευτές από τις ΗΠΑ ή την Κίνα, τις μόνες δύο περιοχές εκτός Γερμανίας που παράγουν το Model Y.

Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει η πιθανότητα μιας κίνησης τέτοιου είδους να γυρίσει κατά της Tesla, καθώς συνδικάτα στη Νορβηγία, μια από τις μεγαλύτερες αγορές ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη, ανακοίνωσαν ότι και αυτοί θα σταματήσουν να εκφορτώνουν οχήματα Tesla που πηγαίνουν στη γειτονική Σουηδία στα λιμάνια της Νορβηγίας. Αν οι γερμανικές συνδικαλιστικές οργανώσεις συμμετάσχουν για να επιδείξουν αλληλεγγύη, τα πράγματα μπορεί να γίνουν ακόμα πιο προβληματικά. Η εργοστασιακή μονάδα της Tesla στο Βερολίνο παράγει πλέον σχεδόν τριαντάρι από τα μοντέλα που η εταιρεία πωλεί στην Ευρώπη.

Παρά τον μικρό αριθμό υπαλλήλων της Tesla στη χώρα, η Σουηδία έχει προκαλέσει μια τεράστια έκπληξη στον διάσημο αντισυνδικαλιστή Elon Musk, ο οποίος έχει περιγράψει τις ενέργειες που λαμβάνονται στη χώρα ως “τρελές”. Τον περασμένο μήνα, περίπου 130 μηχανικοί στη Σουηδία, που ανήκουν στην ένωση IF Metall και εξυπηρετούν αυτοκίνητα της Tesla, προχώρησαν σε απεργία μετά την απόρριψη του αιτήματός τους για συλλογικές διαπραγματεύσεις από την εταιρεία. Χιλιάδες εργαζόμενοι στη Σουηδία έχουν ενταχθεί, από ντόκερ μέχρι αντιπροσώπους αυτοκινήτων και τώρα ακόμα και εργαζόμενοι ταχυδρομείου, αρνούνται να αγγίξουν οτιδήποτε σχετίζεται με την Tesla μέχρις ότου η Tesla υπογράψει τη συλλογική σύμβαση εργασίας με τον IF Metall.

Δείτε επίσης: Tesla: Πόσο κοστίζει τελικά η συντήρηση ενός Model Y;

Η απεργία του προμηθευτή της Tesla στη Σουηδία για το Model Y αναμένεται να έχει σημαντικές επιπτώσεις στην παραγωγή του οχήματος. Ο προμηθευτής αυτός παρέχει κρίσιμα εξαρτήματα για την κατασκευή του Model Y, οπότε η απεργία του μπορεί να προκαλέσει καθυστερήσεις και προβλήματα στην παραγωγική αλυσίδα της Tesla.

Η απεργία μπορεί να οδηγήσει σε έλλειψη εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή του Model Y, με αποτέλεσμα να υπάρξουν προβλήματα στην παραγωγική γραμμή της Tesla. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καθυστερήσεις στην παράδοση των οχημάτων στους πελάτες και να προκαλέσει αυξημένα προβλήματα για την εταιρεία.

Επιπλέον, η απεργία μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα των οχημάτων που παράγονται. Η έλλειψη εξαρτημάτων και η πίεση για αύξηση της παραγωγής μπορεί να οδηγήσει σε σφάλματα και προβλήματα στην ποιότητα των οχημάτων, που θα απαιτήσουν επιπλέον πόρους και χρόνο για να διορθωθούν.

Τέλος, η απεργία μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην εικόνα της Tesla. Οι καθυστερήσεις και οι προβλήματα στην παραγωγή μπορεί να δημιουργήσουν ανησυχία στους πελάτες και να μειώσουν την εμπιστοσύνη στην εταιρεία. Αυτό μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στις πωλήσεις και την απήχηση του Model Y στην αγορά.

Πηγή: electrek

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS