ΑρχικήsecurityH κομητεία Gilmer της Georgia θύμα επίθεσης ransomware

H κομητεία Gilmer της Georgia θύμα επίθεσης ransomware

Μια επίθεση ransomware στην Κομητεία Gilmer της Georgia την Τρίτη, έχει επηρεάσει αρκετές υπηρεσίες της κυβέρνησης, σύμφωνα με το Fox News Atlanta, το οποίο πρώτο ανέφερε την ιστορία.

Δείτε επίσης: Η Κομητεία Rock διερευνά επίθεση ransomware

κομητεία Gilmer ransomware

Κρατικοί αξιωματούχοι ανέφεραν στο τηλεοπτικό κανάλι ότι οι βασικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της τηλεφωνικής γραμμής έκτακτης ανάγκης 911, παραμένουν λειτουργικές. Ομοσπονδιακές αρχές επιβολής του νόμου και αναλυτές κυβερνοασφάλειας από τρίτα μέρη συνδράμουν στην έρευνα της επίθεσης στην κομητεία, η οποία έχει πληθυσμό περίπου 31.000 κατοίκους.

Πρόσφατα, η Κομητεία Gilmer ανίχνευσε και αντέδρασε σε ένα περιστατικό ransomware, έχοντας αποσύρει τα πληγέντα συστήματα offline, καθώς εργαζόμαστε για να εξασφαλίσουμε και να αποκαταστήσουμε τις υπηρεσίες με ασφάλεια. Έως τότε, το κοινό πρέπει να περιμένει καθυστερήσεις από την Κομητεία ως αποτέλεσμα.

Δείτε ακόμα: Η κυβέρνηση της Κομητείας Washington θύμα κυβερνοεπίθεσης

Η επίθεση ransomware στην Κομητεία Gilmer, συμβαίνει μόλις λίγους μήνες μετά από μια επίθεσηστην Κομητεία Fulton, περίπου 75 μίλια μακριά, η οποία συνεχίζει να επηρεάζει τα τηλεφωνικά κέντρα, και τα φορολογικά και δικαστικά συστήματα της κομητείας. Η διεθνής ομάδα χάκερ Lockbit 3.0 ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση ransomware στις 29 Ιανουαρίου και απείλησε να δημοσιεύσει ευαίσθητες πληροφορίες.

Προς το παρόν καμία ομάδα ransomware δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στην Κομητεία Gilmer.

Δείτε επίσης: Νέα Υόρκη: Η κομητεία Chenango δέχτηκε επίθεση ransomware

Ποιες είναι οι τεχνικές προστασίας από επιθέσεις Ransomware

Η πρώτη και πιο σημαντική τεχνική προστασίας από επιθέσεις ransomware όπως αυτή στην Κομητεία Gilmer, είναι η εκπαίδευση των χρηστών. Οι χρήστες πρέπει να είναι ενημερωμένοι για τις διάφορες μεθόδους που χρησιμοποιούν οι επιτιθέμενοι για να διαδώσουν το ransomware, όπως τα ψευδή emails και τα κακόβουλα λογισμικά. Επιπλέον, η χρήση αξιόπιστου λογισμικού ασφαλείας είναι απαραίτητη. Αυτό το λογισμικό πρέπει να περιλαμβάνει προστασία από ransomware, να ενημερώνεται τακτικά και να πραγματοποιεί συχνές σαρώσεις για κακόβουλο λογισμικό. Η δημιουργία τακτικών αντιγράφων ασφαλείας των σημαντικών δεδομένων είναι επίσης μια κρίσιμη τεχνική προστασίας. Τέλος, η προστασία των συστημάτων και των δικτύων μέσω της χρήσης προηγμένων τεχνικών, όπως η διαχείριση των δικαιωμάτων πρόσβασης, η εφαρμογή των ενημερώσεων και των διορθώσεων ασφαλείας και η απομόνωση των συστημάτων που έχουν προσβληθεί, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της εξάπλωσης του ransomware.

Πηγή: statescoop

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS