ΑρχικήsecurityBlackBerry: Επίσημη έναρξη του κέντρου κυβερνοασφάλειας στη Μαλαισία

BlackBerry: Επίσημη έναρξη του κέντρου κυβερνοασφάλειας στη Μαλαισία

Η έναρξη του κέντρου κυβερνοασφάλειας (BlackBerry Cybersecurity Curriculum) στην Κουάλα Λουμπούρ στη Μαλαισία είναι πλέον γεγονός!

BlackBerry

Σε σημερινή τελετή με τον Πρωθυπουργό της Μαλαισίας, YAB Dato’ Seri Anwar bin Ibrahim, παρευρέθηκαν η αξιότιμη Mary Ng, Υπουργός Προώθησης Εξαγωγών, Διεθνούς Εμπορίου και Οικονομικής Ανάπτυξης του Καναδά, καθώς και ο διευθύνων σύμβουλος της BlackBerry, John Giamatteo.

Δείτε περισσότερα: Μαλαισία: Συνεργασίες για ενίσχυση εργατικού δυναμικού στον κυβερνοχώρο

Το νέο BlackBerry Cybersecurity Curriculum θα προσφέρει εξαιρετική εκπαίδευση σχετικά με τον τομέα της κυβερνοασφάλειας, καθώς και πληροφορίες για τις κυβερνοαπειλές, με στόχο να υποστηρίξει τη Μαλαισία και τους εταίρους της, να αντιμετωπίζουν και να αντιδρούν σε κυβερνοαπειλές που αντιμετωπίζουν κυβερνήσεις και οργανισμοί στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το νέο BlackBerry Cybersecurity Curriculum είναι πλέον διαθέσιμο για πρώτη φορά και προσφέρει ένα ευρύ φάσμα παγκοσμίως αναγνωρισμένων μαθημάτων και πιστοποιήσεων για την ανάπτυξη ενός εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού και οικοσυστήματος στον τομέα της κυβερνοασφάλειας στη Μαλαισία και την γύρω περιοχή. Αυτά τα προγράμματα έχουν σχεδιαστεί για να αντιμετωπίσουν την έλλειψη περίπου 12.000 επαγγελματιών στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.

Η έναρξη του CCoE και του BlackBerry Cybersecurity Curriculum αντιπροσωπεύει ένα ακόμα σημαντικό γεγονός στη συμφωνία που ανακοινώθηκε μεταξύ της κυβέρνησης της Μαλαισίας και της BlackBerry τον Νοέμβριο του 2023.

Κατά την εγκαίνια του κέντρου, ο Πρωθυπουργός της Μαλαισίας, YAB Dato’ Seri Anwar bin Ibrahim, υπογράμμισε τον ρόλο του στην ενίσχυση της κυβερνοασφάλειας. Αναφέροντας την εγκατάσταση ως βασικό παράγοντα εκπαίδευσης και ενίσχυσης του εργατικού δυναμικού της χώρας, επεσήμανε τη δυνατότητα του να αποτελέσει διεθνές κέντρο εξειδίκευσης. Ορίζει την επιθυμία να ενώσει πανεπιστήμια, ερευνητικά ιδρύματα και ειδικούς από τη Μαλαισία και τον Καναδά προκειμένου να μοιραστούν γνώσεις και πληροφορίες για τις κυβερνοαπειλές, αναπτύσσοντας κοινές μεθόδους και στρατηγικές για την ενίσχυση της εθνικής ασφάλειας.

Το νέο κέντρο θα παρέχει στη Μαλαισία και σε άλλους στην περιοχή αυξημένες ευκαιρίες για επαγγελματική δικτύωση, ανταλλαγή γνώσεων και κατάρτιση κοινών δεξιοτήτων, καλύπτοντας τα πάντα, από βασικά στοιχεία στον κυβερνοχώρο μέχρι ηγεσία και τεχνικούς τομείς. Το πρόγραμμα σπουδών CCoE προσφέρει μαθήματα κατάρτισης για προϊόντα και υπηρεσίες κυβερνοασφάλειας BlackBerry® για αναβάθμιση σε τομείς όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση, καθώς και μαθήματα υψηλής εξειδίκευσης που παραδίδονται από το SANS Institute, το Rogers Cybersecure Catalyst του Καναδά και άλλους διεθνώς αναγνωρισμένους συνεργάτες πιστοποίησης. Προσφέρει επίσης επιλεγμένες ευκαιρίες για υποτροφίες για γυναίκες επαγγελματίες στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, με περαιτέρω σχέδια για την ενίσχυση των υφιστάμενων πανεπιστημιακών προγραμμάτων σπουδών με προγράμματα εκπαίδευσης φοιτητών CCoE.

“Στην σημερινή ψηφιακή εποχή, η παγκόσμια ανάγκη για καινοτόμες λύσεις ασφαλείας στον κυβερνοχώρο συνεχίζει να αυξάνεται. Η σημερινή ανακοίνωση της BlackBerry αποτελεί ένα σαφές παράδειγμα του πώς η στρατηγική του Καναδά – Indo-Pacific Peace Initiative υποστηρίζει τις προσπάθειες για την αντιμετώπιση των απειλών και την ασφάλεια στην περιοχή», δήλωσε η Mary Ng, Υπουργός Προώθησης Εξαγωγών, Διεθνούς Εμπορίου και Οικονομικής Ανάπτυξης.

Ο CEO της BlackBerry, John Giamatteo, επισήμανε ότι “Η ενίσχυση της ανθεκτικότητας στις κυβερνοεπιθέσεις απαιτεί συλλογική προσπάθεια. Το νέο κέντρο κυβερνοασφάλειας αποτελεί μια απόδειξη του πώς χώρες και τεχνολογικοί ηγέτες μπορούν να συνεργαστούν ενόψει της διπλής πρόκλησης του κυβερνοεγκλήματος και της έλλειψης δεξιοτήτων.

BlackBerry

Διαβάστε επίσης: Η Μαλαισία ξεχώρισε στο διαγωνισμό ACS Hacking

“Ευχαριστούμε τις κυβερνήσεις της Μαλαισίας και του Καναδά, καθώς και τις βιομηχανικές επιχειρήσεις, για τη συμμετοχή τους στην έναρξη του προγράμματος BlackBerry Cybersecurity. Σκοπός μας είναι να υποστηρίξουμε το σχέδιο της Μαλαισίας να εκπαιδεύσει εξειδικευμένο εθνικό προσωπικό στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, δημιουργώντας ένα παγκόσμιο πρότυπο”.

Πηγή: prnewswire.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS