ΑρχικήUpdatesSam Altman: Προσπάθειες για την ανάπτυξη προηγμένων chip τεχνητής νοημοσύνης

Sam Altman: Προσπάθειες για την ανάπτυξη προηγμένων chip τεχνητής νοημοσύνης

Ο Sam Altman, Διευθύνων Σύμβουλος του OpenAI, έχει επικοινωνήσει με μέλη του Κογκρέσου για να αυξήσει την παγκόσμια προσφορά προηγμένων chip υπολογιστών που απαιτούνται για την εκπαίδευση και εκτέλεση προγραμμάτων τεχνητής νοημοσύνης.

Sam Altman chip OpenAI

Δείτε επίσης: OpenAI: Ανακοινώνει την πρώτη της συνεργασία με πανεπιστήμιο

Ο Sam Altman προσπαθεί να ξεκινήσει ένα έργο για την κατασκευή νέων εργοστασίων chip, καθώς τα προηγμένα chip είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης. Αυτή η πρωτοβουλία συμβάλλει στην διατήρηση της οικονομικής και στρατιωτικής ανταγωνιστικότητας των ΗΠΑ. Ο Sam Altman εκτός των άλλων έχει συζητήσει με μέλη του Κογκρέσου επιπλέον και σχετικά με την τοποθεσία και τον τρόπο κατασκευής νέων εργοστασίων ημιαγωγών, γνωστών και ως “fabs”, σύμφωνα με πηγές. Οι συνομιλίες διεξήχθησαν υπό ανωνυμία για να επιτραπεί η ανάλυση ιδιωτικών θεμάτων.

Η κατασκευή προηγμένων τσιπ είναι ένα δαπανηρό και περίπλοκο εγχείρημα, που απαιτεί ειδικά περιβάλλοντα για τη συναρμολόγησή τους. Αυτή η πρωτοβουλία συνδέεται με προσπάθειες πολλών χωρών, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, να ενισχύσουν την εγχώρια παραγωγή chip και να αντιμετωπίσουν την ανταγωνιστική πίεση από άλλες χώρες, ειδικά στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Δείτε ακόμη: Ο Sam Altman επιστρέφει στην OpenAI

Η αγορά ημιαγωγών και της τεχνητής νοημοσύνης στις ΗΠΑ έχει ως βάση κορυφαίες εταιρείες όπως η Nvidia και η Advanced Micro Devices, αλλά εξακολουθεί να εξαρτάται από εξωτερικούς κατασκευαστές, κυρίως την TSMC. Τα chip τεχνητής νοημοσύνης της Nvidia θεωρούνται κορυφαία στον κλάδο. Ο επιχειρηματίας Sam Altman επενδύει σε φουτουριστικές τεχνολογίες και υποστηρίζει πρωτοβουλίες για την εμπορευματοποίηση αυτών των τεχνολογιών. Ωστόσο, υπάρχουν διαφωνίες σχετικά με την ικανότητα της παγκόσμιας κοινότητας να παράγει αρκετούς υπολογιστικούς πόρους για να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση των chip τεχνητής νοημοσύνης. Οι εταιρείες ανταγωνίζονται για την ανάπτυξη ανταγωνιστικών προϊόντων, ενώ οι προβλέψεις για τη μελλοντική ζήτηση διίστανται.

Αυτή τη στιγμή, εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης αναφέρονται στα chip που έχουν αναπτυχθεί από την Nvidia.

Sam Altman chip τεχνητής νοημοσύνης

Ωστόσο, και άλλοι κατασκευαστές τσιπ όπως η Advanced Micro Devices και η Intel επενδύουν σημαντικά ποσά για την ανάπτυξη ανταγωνιστικών προϊόντων, ενώ μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες όπως η Google και η Amazon αναπτύσσουν δικά τους chip.

Διαβάστε περισσότερα: Η Nvidia κυριαρχεί στα AI PCs με τη νέα γενιά των chips

Πηγή: ernews

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS