ΑρχικήgamingEpic Games: Απολύει το 16% του εργατικού δυναμικού της

Epic Games: Απολύει το 16% του εργατικού δυναμικού της

Η Epic Games Inc., η εταιρεία πίσω από την παγκόσμια επιτυχία Fortnite, το Epic Games Store και το δημοφιλές Unreal Engine, αναγκάζεται να προχωρήσει σε απολύσεις που αφορούν το 16% του συνολικού εργατικού δυναμικού της.

Epic games απολύσεις

Σύμφωνα με δημοσίευση του Jason Schreier, αυτή η ανακοίνωση σηματοδοτεί την απώλεια εργασίας για σχεδόν 900 υπαλλήλους.

Σήμερα το πρωί κοινοποιήθηκε ένα σημείωμα στην εταιρεία της Βόρειας Καρολίνας, το οποίο ενημερώνει το προσωπικό για δυσάρεστα νέα. Αναφέρει ότι, εκτός από το 16% του προσωπικού που απολύεται, η εταιρεία προχωράει επίσης στην πώληση του Bandcamp και αποχωρίζεται το μεγαλύτερο μέρος της εταιρείας marketing SuperAwesome. Προηγουμένως, ο Schreier ανέφερε στο X ότι “κυκλοφορούσαν φήμες για την απενεργοποίηση του Slack από την Epic πριν από την επίσημη ανακοίνωση”.

Δείτε ακόμη: Death Stranding: Δωρεάν στο Epic Games Store

“Το τελευταίο διάστημα ξοδεύουμε περισσότερα χρήματα από όσα κερδίζουμε”, αναφέρει το σημείωμα που απέστειλε ο διευθύνων σύμβουλος Tim Sweeney στο προσωπικό. “Για καιρό ήμουν αισιόδοξος, ότι θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε αυτό χωρίς απολύσεις, αλλά τώρα παραδέχομαι, ότι αυτό δεν ήταν ρεαλιστικό”.

Φαίνεται, ότι η αδυναμία του Fortnite να συνεχίσει την ανάπτυξή του αποτελεί μέρος του προβλήματος. Ο Sweeney αναφέρει ότι “αρχίζει να αναπτύσσεται ξανά”, αλλά αυτό είναι αποτέλεσμα της κατανομής των εσόδων προς τους δημιουργούς.

Παρά τις προσπάθειες για μείωση των δαπανών, ο Sweeney αναφέρει ότι “παραμένουμε πολύ πιο μακριά από τη χρηματοοικονομική βιωσιμότητα”. Ελπίζει ότι αυτές οι απολύσεις θα συμβάλουν στην “οικονομική σταθεροποίηση” της εταιρείας.

Οι απολυμένοι υπάλληλοι της Epic θα λάβουν αποζημίωση έως και έξι μήνες και παροχές υγείας, ανέφερε ο Schreier στο X.

Αυτή η είδηση θα ήταν εντυπωσιακή υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, αλλά τώρα είναι ιδιαίτερα εκπληκτική δεδομένης της φαινομενικά αδιανόητης κατάστασης αβεβαιότητας που βρίσκεται η Epic. Με πάνω από 230 εκατομμύρια παίκτες, το Fortnite κυριαρχεί, με καθημερινές κορυφές χρηστών που φθάνουν τα 34,3 εκατομμύρια άτομα το 2022. Σύμφωνα με τους λογαριασμούς της Epic, το Fortnite φέρνει περίπου 5-6 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Δείτε ακόμη: Fortnite: Παίκτες μπορούν τώρα να κάνουν αίτηση για μέρος του διακανονισμού της FTC

Αυτά είναι ήδη εντυπωσιακά νούμερα προτού καν σκεφτείτε τις χρεώσεις της Unreal Engine και τα έσοδα από το Epic Games Store τα οποία πέρυσι έφτασαν τα 355 εκατομμύρια δολάρια.

Epic games απολύσεις

Παράλληλα, η Epic αποχωρίζεται το Bandcamp, μια αρχικά αμφίλεγόμενη απόκτηση. Πωλείται στη Songtradr. Επιπλέον, η SuperAwesome, ο marketing βραχίονας της Epic, χωρίζεται και γίνεται μια αυτόνομη εταιρεία με την ίδια ονομασία.

Η Epic Games Inc. είναι μια ιδιωτική εταιρεία, με τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Tim Sweeney, να κατέχει την πλειοψηφία των μετοχών. Ωστόσο, η εταιρεία Tencent Holdings Ltd., που εστιάζει στην κατανάλωση, κατέχει ένα μερίδιο 40%.

Πηγή: kotaku.com

SecNews
SecNewshttps://secnewsgr.kinsta.cloud
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS