ΑρχικήsecurityKNP Logistics Group: Έκλεισε μετά από παραβίαση Ransomware

KNP Logistics Group: Έκλεισε μετά από παραβίαση Ransomware

Μια από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές εταιρείες logistics στο Ηνωμένο Βασίλειο, η KNP Logistics Group, αναγκάζεται να κλείσει, μετά από μια σοβαρή αναταραχή στις δραστηριότητές της, που προκλήθηκε από μια επίθεση ransomware στις αρχές του έτους.

Δείτε επίσης: FBI: Τα θύματα επιθέσεων διπλού ransomware πλήττονται πλέον εντός 48 ωρών
KNP Logistics Group

Η εταιρεία KNP Logistics Group με έδρα την πόλη Kettering θα αναγκαστεί να απολύσει περισσότερους από 700 υπαλλήλους, καθώς οι διαχειριστές θα παρέμβουν, επισημαίνοντας τον σοβαρό αντίκτυπο που μπορεί να έχουν οι περιπτώσεις παραβίασης στον κυβερνοχώρο στην πραγματική ζωή. Η επίθεση που σημειώθηκε τον Ιούνιο φαίνεται να έχει επηρεάσει την ικανότητα της εταιρείας να ασφαλίσει την κρίσιμη νέα χρηματοδότηση.

«Παρόλο που είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιόκτητους ομίλους logistics του Ηνωμένου Βασιλείου, η KNP έπεσε θύμα επίθεσης ransomware νωρίτερα αυτό το έτος που προκάλεσε σημαντική αναστάτωση», δήλωσε στο BBC ο κοινός διαχειριστής Rajnesh Mittal της FRP Advisory Trading.

«Με φόντο τις δύσκολες συνθήκες της αγοράς και χωρίς να είναι δυνατή η εξασφάλιση επείγουσας επένδυσης λόγω της επίθεσης, η επιχείρηση δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Θα υποστηρίξουμε όλο το πληγέν προσωπικό σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Μόνο η εταιρεία Nelson Distribution του ομίλου θα επιβιώσει μετά την πώληση, ενώ μια μικρή ομάδα προσωπικού θα παραμείνει για να βοηθήσει στην εκκαθάριση των υπόλοιπων εργασιών της εταιρείας.

Η KNP δημιουργήθηκε το 2016 μετά από τη συγχώνευση της Nelson Distribution και της Knights of Old, δύο εταιρειών μεταφορών με μακρά ιστορία. Η Knights of Old από το 1865 και η Nelson Distribution σε πιο πρόσφατα χρόνια.

Δείτε ακόμα: Οι ομάδες ransomware πλέον δεν στοχεύουν μεγάλες εταιρείες

Ransomware

Αρχικά, η εταιρεία παραβιάστηκε από την ομάδα ransomware Akira. Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν ήταν σε θέση να αποκτήσει πρόσβαση στον αποκρυπτογραφητή για το ransomware που κυκλοφόρησε από την Avast τον Ιούλιο, σύμφωνα με τον Stephen Gates, κύριο ειδικό συνεργάτη στον τομέα της κυβερνοασφάλειας στην Horizon3.ai.

«Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να νικήσετε τις επιθέσεις ransomware είναι να αξιολογείτε συνεχώς τη δική σας υποδομή, να βρίσκετε τα μονοπάτια επίθεσης που θα ακολουθούσε ένας εισβολέας και στη συνέχεια να διορθώσετε αυτά τα προβλήματα και να επικυρώσετε ότι οι διορθώσεις σας νίκησαν τις διαδρομές επίθεσης που ανακαλύφθηκαν», εξήγησε.

«Μόλις ολοκληρώσετε επαναλαμβάνετε τη διαδικασία τακτικά για να ανακαλύψετε νέα μονοπάτια επίθεσης. Καμία άλλη αμυντική ή επιθετική μέθοδος μείωσης του κινδύνου επιτυχούς επίθεσης ransomware εναντίον του οργανισμού σας δεν θα είναι τόσο επιτυχημένη όσο η μέθοδος που εξηγείται εδώ.

Ο William Wright, Διευθύνων Σύμβουλος της Closed Door Security, επισήμανε ότι εκατοντάδες οικογένειες σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο θα υποστούν τελικά τις αρνητικές συνέπειες από την παραβίαση ασφαλείας.

Δείτε επίσης: Η Johnson Controls “χτυπήθηκε” από το Dark Angels ransomware

«Όταν σκεφτόμαστε το έγκλημα στον κυβερνοχώρο, πολύ λίγοι άνθρωποι καταλαβαίνουν πόσο άσχημα μπορεί να είναι τα πράγματα, αλλά αυτό είναι ένα παράδειγμα των σκληρών, αλλά πολύ πραγματικών, συνεπειών των επιθέσεων», πρόσθεσε. «Μερικές φορές οι οικονομικές απώλειες και οι απώλειες δεδομένων και ο χρόνος διακοπής λειτουργίας είναι ανεπανόρθωτες».

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS