ΑρχικήinetFortnite: Παίκτες μπορούν τώρα να κάνουν αίτηση για μέρος του διακανονισμού της...

Fortnite: Παίκτες μπορούν τώρα να κάνουν αίτηση για μέρος του διακανονισμού της FTC

Fortnite

Εκατομμύρια χρήστες του Fortnite μπορούν τώρα να διεκδικήσουν το μικρό τους μέρος από τα 245 εκατομμύρια δολάρια που συμφώνησε να καταβάλει η μητρική εταιρεία του παιχνιδιού στο πλαίσιο διακανονισμού με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ.

Δείτε επίσης: Fortnite: Η νέα σεζόν συνεχίζει να καταρρίπτει ρεκόρ παιχνιδιού

Η Epic Games διευθέτησε τον Δεκέμβριο τους ισχυρισμούς με την FTC ότι χρησιμοποίησε παραπλανητικές τακτικές που οδήγησαν τους χρήστες σε ανεπιθύμητες αγορές στο παιχνίδι shooter για πολλούς παίκτες που έγινε εξαιρετικά δημοφιλές στις νεότερες γενιές πριν από μερικά χρόνια. Η FTC δήλωσε την Τρίτη ότι έχει πλέον ανοίξει τη διαδικασία διεκδίκησης για τους περισσότερους από 37 εκατομμύρια δυνητικά επηρεαζόμενους χρήστες που θα μπορούσαν να τύχουν αποζημίωσης.

Η Epic Games συμφώνησε τον Δεκέμβριο να καταβάλει συνολικά 520 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης των ΗΠΑ ότι παραπλάνησε εκατομμύρια παίκτες, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και εφήβων, ώστε να προβούν σε ακούσιες αγορές και ότι παραβίασε έναν ομοσπονδιακό νόμο ορόσημο για την προστασία της ιδιωτικής ζωής των παιδιών.

Σε έναν διακανονισμό, η Epic συμφώνησε να καταβάλει 275 εκατομμύρια δολάρια στην κυβέρνηση των ΗΠΑ για να επιλύσει τους ισχυρισμούς ότι παραβίασε τον νόμο περί προστασίας της ιδιωτικής ζωής των παιδιών στο διαδίκτυο, συγκεντρώνοντας τις προσωπικές πληροφορίες παιδιών κάτω των 13 ετών χωρίς να λάβει πρώτα τη συγκατάθεση των γονέων τους. Σε έναν δεύτερο και ξεχωριστό διακανονισμό, η Epic συμφώνησε επίσης να καταβάλει 245 εκατ. δολάρια ως επιστροφή χρημάτων σε καταναλωτές που φέρονται να ζημιώθηκαν από επιλογές σχεδιασμού του περιβάλλοντος χρήστη που η FTC υποστήριξε ότι ήταν παραπλανητικές.

Η FTC ανέφερε σε ανακοίνωσή της την Τρίτη ότι ο κατασκευαστής του Fortnite “χρησιμοποίησε σκοτεινά μοτίβα και άλλες παραπλανητικές πρακτικές για να εξαπατήσει τους παίκτες ώστε να κάνουν ανεπιθύμητες αγορές” και επίσης “διευκόλυνε τα παιδιά να κάνουν χρεώσεις χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων τους”.

(“Σκοτεινά μοτίβα” αναφέρονται στις τακτικές σχεδιασμού που χρησιμοποιούνται από αμέτρητους ιστότοπους και εφαρμογές, οι οποίες, σύμφωνα με τους αναλυτές, χρησιμοποιούνται για τη χειραγώγηση της ψηφιακής συμπεριφοράς των ανθρώπων.)

Πρόταση: Το Fortnite είναι πλέον Ολυμπιακό άθλημα!

Η FTC ειδοποιεί τώρα τους χρήστες που μπορεί να είναι δικαιούχοι να λάβουν μέρος αυτού του ταμείου διακανονισμού ύψους 245 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι ενδιαφερόμενοι χρήστες ενδέχεται να λάβουν ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την FTC τον επόμενο μήνα με έναν αριθμό αίτησης ή μπορούν να μεταβούν απευθείας στον ιστότοπο του διακανονισμού και να υποβάλουν αίτηση χρησιμοποιώντας το αναγνωριστικό του λογαριασμού τους Epic.

Ακολουθούν οι ενδιαφερόμενοι που μπορούν να υποβάλουν αίτηση: Χρήστες που χρεώθηκαν με συνάλλαγμα εντός παιχνιδιού για αντικείμενα που δεν ήθελαν μεταξύ Ιανουαρίου 2017 και Σεπτεμβρίου 2022, γονείς των οποίων τα παιδιά έκαναν χρεώσεις στις πιστωτικές τους κάρτες στο Fortnite μεταξύ Ιανουαρίου 2017 και Νοεμβρίου 2018 ή χρήστες των οποίων οι λογαριασμοί κλειδώθηκαν κάποια στιγμή μεταξύ Ιανουαρίου 2017 και Σεπτεμβρίου 2022 αφού διαμαρτυρήθηκαν στην εταιρεία πιστωτικών καρτών τους για παράνομες χρεώσεις. Οι αιτούντες πρέπει να είναι 18 ετών- για τους νεότερους χρήστες, οι γονείς τους μπορούν να υποβάλουν αίτηση εκ μέρους τους.

Οι χρήστες έχουν προθεσμία έως τις 17 Ιανουαρίου 2024 για να υποβάλουν αίτηση για να συμπεριληφθούν στην ομάδα διακανονισμού. Δεν είναι ακόμη σαφές το ύψος των ατομικών πληρωμών διακανονισμού.

Η συμφωνία της Epic με την FTC απαγορεύει επίσης στην εταιρεία να χρησιμοποιεί σκοτεινά μοτίβα ή να χρεώνει τους καταναλωτές χωρίς τη συγκατάθεσή τους και απαγορεύει στην Epic να αποκλείει τους παίκτες από τους λογαριασμούς τους ως απάντηση στις αιτήσεις επιστροφής χρεώσεων των χρηστών σε εταιρείες πιστωτικών καρτών που αμφισβητούν ανεπιθύμητες χρεώσεις.

Η Epic ανέφερε σε μια ανάρτηση στο blog της τον Δεκέμβριο, όταν έφτασε στη συμφωνία, ότι “κανένας προγραμματιστής δεν δημιουργεί ένα παιχνίδι με σκοπό να καταλήξει εδώ”. Και πρόσθεσε: “Δεχτήκαμε αυτή τη συμφωνία επειδή θέλουμε η Epic να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της προστασίας των καταναλωτών και να παρέχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία για τους παίκτες μας”.

Διαβάστε επίσης: Πανεπιστημιακά site που χρησιμοποιούν MediaWiki και TWiki χακαρίστηκαν για να διασπείρουν Fortnite spams

πηγή πληροφοριών:edition.cnn.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS