ΑρχικήgamingΤο Fortnite είναι πλέον Ολυμπιακό άθλημα!

Το Fortnite είναι πλέον Ολυμπιακό άθλημα!

Το δημοφιλές παιχνίδι Fortnite προστέθηκε στη σειρά Olympic Esports Series 2023 και θα συμμετάσχει σε έναν ειδικό διαγωνισμό αθλητικής σκοποβολής.

Ευχηθήκατε ποτέ ότι οι ικανότητές σας στο Fortnite θα μπορούσαν να σας οδηγήσουν σε ολυμπιακή δόξα; Τώρα, μπορούν! Η International Olympic Committee (IOC) συμπεριέλαβε το Fortnite στη σειρά των Olympic Esports Finals. Δώδεκα παίκτες από το Fortnite Champion Series θα λάβουν μέρος σε έναν διαγωνισμό σκοποβολής, ο οποίος υποστηρίζεται από το International Shooting Sport Federation, σε ένα ειδικό νησί του Fortnite. Ως εκ τούτου, δεν θα υπάρξουν μάχες τελευταίας στιγμής ή επιδείξεις building – αυτό σημαίνει ότι έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε μερικούς από τους καλύτερους σκοπευτές εικονικών σπορ στον κόσμο σε δράση.

Το Fortnite είναι πλέον Ολυμπιακό άθλημα!
Το Fortnite είναι πλέον Ολυμπιακό άθλημα!

Δείτε επίσης: Destiny 2: Αύξηση των τιμών στα Season Passes

Ταυτόχρονα, η IOC άνοιξε την πώληση εισιτηρίων για το Olympic Esports Week, το οποίο επικεντρώνεται στους πρώτους τελικούς της σειράς αγώνων του 2023. Αν καταφέρετε να πάτε στη Σιγκαπούρη μεταξύ 22 και 25 Ιουνίου, θα σας κοστίσει 10 SGD (περίπου 7,50 δολάρια) για μία ημέρα ή 20 SGD (15 δολάρια) για τρεις ημέρες διαγωνισμού, ξεκινώντας από τις 23 Ιουνίου. Μπορείτε να παρακολουθήσετε τους αγώνες μέσω του Olympics.com και των καναλιών κοινωνικής δικτύωσης του Olympics.

Το Olympic Esports Series περιλαμβάνει ήδη εννέα παιχνίδια που αντιστοιχούν περίπου στα αθλήματα του πραγματικού κόσμου που διοργανώνονται από διεθνείς ομοσπονδίες. Το μείγμα αποτελείται από Just Dance, Gran Turismo racing, Zwift cycling, ακόμα και διαδικτυακό σκάκι. Πρόκειται για τη συνέχεια της Olympic Virtual Series από το 2021, η οποία κάλυπτε πέντε ψηφιακά αθλήματα. Η IOC το αντιλαμβάνεται ως μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας για την ενθάρρυνση των esports και τη σύνδεση με την κοινότητα των βιντεοπαιχνιδιών.

Η προσθήκη ενός νησιού Fortnite είναι σύμφωνη με τους στόχους της επιτροπής esports: πρόκειται για έναν “ειρηνικό διαγωνισμό” με φυσικό ισοδύναμο. Εξακολουθεί να μην είναι πιθανό να δείτε μια ψηφιακή Ολυμπιάδα με το Counter-Strike 2 ή το League of Legends. Τούτου λεχθέντος, το Fortnite είναι σαφώς το πιο δημοφιλές παιχνίδι που φτάνει στη σειρά Esports. Θεωρητικά, αυτό θα μπορούσε να φέρει κοινό που διαφορετικά θα προσπερνούσε τα συμβατικά τουρνουά esports.

Το Fortnite είναι πλέον Ολυμπιακό άθλημα!
Το Fortnite είναι πλέον Ολυμπιακό άθλημα!

Δείτε επίσης: Η Apple προσθέτει 20 νέα παιχνίδια στο Apple Arcade

Ανεξάρτητα από αυτό, το Fortnite είναι τώρα ένα ολυμπιακό άθλημα, το οποίο θα ενθουσιάσει παιδιά και ενήλικες παίκτες παντού. Το πλήρες Olympic Esports Series θα διαρκέσει από τις 22 έως τις 25 Ιουνίου, με το event του Fortnite να λαμβάνει χώρα το Σάββατο 24 Ιουνίου.

Πηγή: engadget.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS