ΑρχικήHow ToΠώς να κλειδώσετε συγκεκριμένες εφαρμογές iPhone

Πώς να κλειδώσετε συγκεκριμένες εφαρμογές iPhone

Για να βελτιωθεί το απόρρητο των χρηστών, κάποιες εφαρμογές τρίτων στο iOS διαθέτουν την επιλογή να ζητούν ελέγχους ταυτότητας όπως κωδικό πρόσβασης ή Face ID, παρά το ότι το iPhone είναι ήδη ξεκλείδωτο. Αυτό σημαίνει ότι η εφαρμογή έχει τοποθετηθεί σε ένα επιπλέον επίπεδο ασφαλείας για τα περιεχόμενά της, αλλά δεν είναι όλες οι εφαρμογές εξίσου εύκολες στη χρήση.

Δείτε επίσης: Apple: Αυξημένες πωλήσεις iPhone – Μειωμένες πωλήσεις Mac
iPhone

Μέχρι πρόσφατα, η Apple δεν είχε προσφέρει δυνατότητα μοναδικού κλειδώματος για ευαίσθητες εφαρμογές, όπως οι Φωτογραφίες και οι χρήστες iPhone έπρεπε να χρησιμοποιήσουν το Screen Time ως λύση. Παλαιότερα δεν μπορούσατε να δημιουργήσετε πρόσθετο φράγμα ασφαλείας για μία εφαρμογή στο iPhone σας, αλλά τώρα μπορείτε να to κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας μια νέα συντόμευση στο iOS 16.4.

Η Apple έχει προσθέσει πολλές νέες λειτουργίες στην εφαρμογή Συντομεύσεις και αυτή που μας αφορά είναι η επιλογή Lock Screen. Η λειτουργία Κλείδωμα Οθόνης σας επιτρέπει να ρυθμίσετε έναν αυτόματο μηχανισμό που κλειδώνει το iPhone σας αυτόματα, όταν ανοίγετε μια συγκεκριμένη εφαρμoγή.

Φυσικά, η ενέργεια αυτή δεν θα επηρεάσει την πρόσβασή σας στο iPhone σας. Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε άλλος προσπαθεί να ανοίξει την εφαρμογή θα πρέπει να εισάγει τον κωδικό πρόσβασής σας, ακόμα κι αν το iPhone σας ήταν ξεκλείδωτο όταν πατήθηκε το εικονίδιο εφαρμογής.

Οι παρακάτω οδηγίες θα σας βοηθήσουν να ρυθμίσετε έναν προσωπικό αυτοματισμό, ο οποίος θα κλειδώνει αυτόματα το iPhone σας όταν ανοίγετε την εφαρμογή που επιθυμείτε.

Δείτε ακόμα: WhatsApp: Θα επιτρέπει τη μεταφορά συνομιλιών σε άλλο iPhone χωρίς χρήση του iCloud
εφαρμογές
  • Εκκινήστε την εφαρμογή Συντομεύσεις στο iPhone σας.
  • Πατήστε την καρτέλα Αυτοματισμός στο κάτω μέρος της οθόνης.
  • Πατήστε το κουμπί + στην επάνω δεξιά γωνία και στη συνέχεια, πατήστε Δημιουργία Προσωπικού Αυτοματισμού.
  • Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε Εφαρμογή.
  • Βεβαιωθείτε ότι το Είναι Ανοιχτό είναι επιλεγμένο στην επόμενη οθόνη και στη συνέχεια, πατήστε Επιλογή.
  • Επιλέξτε μια εφαρμoγή από τη λίστα και στη συνέχεια πατήστε Τέλος.
  • Πατήστε Επόμενο και μετά πατήστε το μπλε κουμπί Προσθήκη ενέργειας στην επόμενη οθόνη.
  • Ξεκινήστε να πληκτρολογείτε “Κλείδωμα οθόνης” στο πεδίο κειμένου και επιλέξτε Κλείδωμα οθόνης όταν εμφανιστεί στα παρακάτω αποτελέσματα και στη συνέχεια πατήστε Επόμενο.
  • Απενεργοποιήστε το διακόπτη δίπλα στην επιλογή Ερώτηση πριν από την εκτέλεση.
  • Πατήστε Don’t Ask στο αναδυόμενο μήνυμα και μετά πατήστε Έγινε.

Η αυτοματοποίηση της επιλεγμένης σας εφαρμογής έχει ολοκληρωθεί και θα είναι ενεργή αυτόματα την επόμενη φορά που θα την ανοίξετε. Για μια επιπλέον δόση ασφάλειας, μπορείτε να σκεφτείτε να ρυθμίσετε την ίδια ενέργεια κλειδώματος οθόνης για την εφαρμογή Συντομεύσεις.

Δείτε επίσης: Πώς να σταματήσετε τις εφαρμογές να σας ζητούν να τις ελέγξετε και να τις βαθμολογήσετε στο iPhone

Λάβετε υπόψη ότι η ίδια ενέργεια κλειδώματος οθόνης μπορεί να βρεθεί και στο macOS 13.3, αλλά λάβετε υπόψη ότι ενδέχεται να υπάρχουν άλλοι τρόποι πρόσβασης στα περιεχόμενα μιας εφαρμογής Mac χωρίς να την εκκινήσετε.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS