ΑρχικήinetΗ Adobe θέτει νέες οδηγίες για stock images που δημιουργούνται με AI

Η Adobe θέτει νέες οδηγίες για stock images που δημιουργούνται με AI

Τη Δευτέρα, η Adobe δημοσίευσε νέες κατευθυντήριες γραμμές για τους δημιουργούς που θέλουν να ανεβάσουν εικόνες που δημιουργούνται με τεχνητή νοημοσύνη (AI) στo marketplace της για το stock art.

Δείτε επίσης: Το Twitter τώρα βασίζεται στο AI για τον εντοπισμό ρητορικής μίσους

Adobe AI

“Οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης έχουν εγείρει ερωτήματα σχετικά με το πώς πρέπει να χρησιμοποιούνται σωστά”, είπε η Σάρα Κασίγιας, ανώτερη διευθύντρια περιεχομένου για την Adobe Stock». “Μετά από προσεκτική εξέταση, εμείς στην Adobe πιστεύουμε ότι έχουμε εφαρμόσει μια νέα πολιτική υποβολής που θα επιτρέψει στους δημιουργούς και τους πελάτες μας να χρησιμοποιούν το περιεχόμενο που δημιουργείται με τεχνητή νοημοσύνη (AI) με υπευθυνότητα”.

Δείτε επίσης: AI tool της Disney: Αλλάζει την ηλικία των ηθοποιών σε δευτερόλεπτα

Εφαρμογές όπως το DreamUp και το AI Time Machine που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη (AI) για τη δημιουργία έργων τέχνης έχουν γίνει όλο και πιο δημοφιλείς, εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τη φύση της τέχνης και το δίκαιο της πνευματικής ιδιοκτησίας. Αυτές οι εφαρμογές βασίζονται σε μοντέλα generative AI όπως το Dall-E και το Stable Diffusion, τα οποία προέρχονται από περιεχόμενο που έχει γίνει scrape από το διαδίκτυο. Ως αποτέλεσμα, πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται πώς θα πρέπει να αποζημιώνονται οι καλλιτέχνες για το έργο τους όταν αυτό χρησιμοποιείται σε αυτές τις εφαρμογές.

Ο Casillas πιστεύει ότι η γενεσιουργός τεχνητή νοημοσύνη αποτελεί “σημαντικό άλμα προς τα εμπρός για τους δημιουργούς”, καθώς τους δίνει την ευκαιρία να διευρύνουν το χαρτοφυλάκιο και τις δυνατότητες κέρδους τους. Πρόσθεσε ότι στόχος της Adobe είναι να μετατρέψει την τεχνολογία της δημιουργικής τεχνητής νοημοσύνης (ΑΙ) σε “εργαλεία που ενδυναμώνουν τους καλλιτέχνες, χωρίς να αντικαταστήσουν την ανθρώπινη φαντασία.”

Για να διασφαλίσει ότι οι πελάτες γνωρίζουν τι πληρώνουν στην πλατφόρμα Adobe Stock, η Adobe δημιούργησε μια νέα πολιτική που απαιτεί από τους contributors να επισημαίνουν το περιεχόμενο που δημιουργείται με τεχνητή νοημοσύνη. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα υπάρχει καμία σύγχυση σχετικά με την πηγή του έργου τέχνης. Η πολιτική ορίζει επίσης ότι οι contributors πρέπει να λαμβάνουν άδεια πριν υποβάλουν οτιδήποτε βασίζεται σε πηγές τρίτων.

Δείτε επίσης: Nvidia AI: Παίζει Minecraft και κερδίζει βραβείο machine learning

Ενώ η Adobe προσπαθεί να αγκαλιάσει τη τεχνητή νοημοσύνη, ορισμένες άλλες πλατφόρμες περιεχομένου έχουν κινηθεί προς άλλες κατευθύνσεις, περιορίζοντας ή απαγορεύοντας το περιεχόμενο που δημιουργείται από την τεχνητή νοημοσύνη.

Ορισμένες κοινότητες online art ανησυχούν ότι οι πλατφόρμες τους θα μπορούσαν να κατακλυστούν από εικόνες που δημιουργούνται με τεχνητή νοημοσύνη, γι’ αυτό και τις έχουν απαγορεύσει.

Πηγή πληροφοριών: zdnet.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS