ΑρχικήgamingNvidia AI: Παίζει Minecraft και κερδίζει βραβείο machine learning

Nvidia AI: Παίζει Minecraft και κερδίζει βραβείο machine learning

Το NeurIPS 2022 τιμά το MineDojo αφού έπαιζε Minecraft καθοδηγούμενο από σειρές γραπτών εντολών. Μια εργασία όπου περιγράφει το MineDojo, τον γενικό agent της Nvidia AI που μπορεί να εκτελεί ενέργειες από σειρά γραπτών εντολών στο Minecraft, κέρδισε το βραβείο επιστημονικού άρθρουOutstanding Datasets and Benchmarks” στο συνέδριο NeurIPS (Neural Information Processing Systems) του 2022.
Δείτε επίσης: Nvidia: ΑΙ μετατρέπει αληθινά video σε 3D renders

nvidia minecraft MineDojo

Για να εκπαιδεύσουν το framework του MineDojo να παίζει Minecraft, οι ερευνητές του τροφοδότησαν 730.000 βίντεο του Minecraft από το YouTube (με περισσότερες από 2,2 δισεκατομμύρια λέξεις απομαγνητοφωνημένες), 7.000 ιστοσελίδες από το Minecraft wiki, 340.000 αναρτήσεις του Reddit και 6,6 εκατομμύρια σχόλια του Reddit που περιγράφουν το τρόπο παιχνιδιού του Minecraft. Από την συλλογή των δεδομένων αυτών, οι ερευνητές της “Nvidia AI” δημιούργησαν τον MineClip, ένα προσαρμοσμένο μοντέλο μετασχηματιστή, που συσχετίζει διάφορα βίντεο με συγκεκριμένες ενέργειες εντός του παιχνιδιού Minecraft.

Ως αποτέλεσμα, κάποιος μπορεί να πει σε έναν MineDojo agent τι να κάνει στο παιχνίδι χρησιμοποιώντας γλώσσα υψηλού επιπέδου, όπως “βρες μια πυραμίδα στην έρημο” ή “φτιάξε μια πύλη και μπες μέσα σε αυτήν” και το MineDojo να εκτελέσει μια σειρά βημάτων απαραίτητη για να συμβεί το ανάλογο εντός του παιχνιδιού.
Δείτε επίσης: Video Game Accessibility Awards: Ας δούμε τους μεγάλους νικητές

nvidia minecraft MineDojo
Παραδείγματα ενεργειών του MineDojo

Στόχος του MineDojo είναι η δημιουργία ενός ευέλικτου agent που μπορεί να γενικεύσει τις ενέργειες που έχει μάθει και να τις εφαρμόσει με διαφορετικό τρόπο στο παιχνίδι. Όπως γράφει η Nvidia: “Ενώ οι ερευνητές έχουν εκπαιδεύσει εδώ και καιρό αυτόνομους AI agents σε περιβάλλοντα παιχνιδιών όπως το StarCraft, Dota 2 και CS:Go, αυτοί οι agents είναι συνήθως εξειδικευμένοι σε λίγα μόνο tasks. Έτσι οι ερευνητές μας στράφηκαν στο Minecraft, ένα από τα πιο δημοφιλή παιχνίδια στον κόσμο, για την ανάπτυξη ενός κλιμακούμενου εκπαιδευτικού framework για έναν γενικό agent, έναν που μπορεί να εκτελέσει με επιτυχία μια μεγάλη ποικιλία εργασιών ανοιχτού τύπου (Μια εργασία που δεν έχει σωστή ή λάθος απάντηση, αλλά που επιτρέπει στον ίδιο να προσφέρει τις δικές του απόψεις και ιδέες ή να ανταποκριθεί δημιουργικά) “

Μπορείτε να δείτε παραδείγματα της δράσης του MineDojo στην ιστοσελίδα τους, καθώς και τους κώδικες του MineDojo & MineClip που είναι διαθέσιμοι στο Github.

Πηγή πληροφοριών: arstechnica.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS