ΑρχικήinetNvidia: ΑΙ μετατρέπει αληθινά video σε 3D renders

Nvidia: ΑΙ μετατρέπει αληθινά video σε 3D renders

Τα video παιχνίδια έχουν φτάσει να είναι τόσο αληθοφανή που αρκετές είναι οι φορές που αναρωτιόμαστε πως τα καταφέρνουν οι δημιουργοί τους. Τώρα η Nvidia έχει μία απάντηση.  Η εταιρεία δημιούργησε ένα artificial intelligence tool που είναι ικανό να μετατρέψει video σε εικονικά landscape.

nvidia

Η Nvidia έκανε μια μικρή παρουσίαση στο NeurIPS AI που πήρε μέρος στο Montreal. Η εταιρεία κατά την δοκιμή χρησιμοποίησε τον δικό της υπερυπολογιστική με το όνομα DXG-1, εξοπλισμένο με Tensor Core κάρτες γραφικών. Με το εν λόγω setup η Nvidia κατάφερε να περάσει το κομμάτι της θεωρίας στην πράξη.

Η ερευνητική ομάδα δημιούργησε ένα νευρικό δίκτυο (neural network), το οποίο «χαρτογραφεί» αυτά που βλέπει και τα δημιουργεί στο Unreal Engine 4. Αφού γίνει η τρισδιάστατη χαρτογράφηση, το ίδιο Neural network δημιουργεί και τις εικόνες ή τους χρωματικούς συνδυασμούς που υπάρχουν στο αρχικό video.

“H Nvidia δημιουργεί γραφικά εδώ και 25 χρόνια. Αυτή όμως είναι η πρώτη φορά που εκτελείται κάτι τέτοιο με την βοήθεια του neural network που δημιούργησε η ομάδα μας” Επιπλέον ένας εκπρόσωπος της εταιρείας πρόσθεσε ότι με την νέα αυτή τεχνολογία οι developers θα μπορούν να δημιουργήσουν νέο content σε σημαντικά χαμηλότερο κόστος από αυτό που είχαν μέχρι σήμερα.

Τέλος η είδηση είναι ένα πολύ θετικό νέο για τους game developers και τους δημιουργούς virtual reality υλικού. Ωστόσο, η νέα αυτή τεχνολογία απαιτεί υπερυπολογιστικές δυνάμεις για να εκτελεστεί. Επιπλέον βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο, οπότε η λειτουργία του δεν είναι σε τελικό στάδιο. Δεν γνωρίζουμε πότε (και αν) θα γίνει διαθέσιμη για δημόσια χρήση η υπηρεσία της Nvidia.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

 

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS