Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων
infosec

Ένα σφάλμα στο APT επιτρέπει την εγκατάσταση κακόβουλων πακέτων

Ορισμένες δημοφιλείς διανομές Linux έχουν ένα σφάλμα στο package-management interface, το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένας εισβολέας για να...
Read More
infosec

15 ψεύτικες Google Play εφαρμογές εξαπάτησαν Android χρήστες

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Google απομάκρυνε 85 κακόβουλες εφαρμογές από το Google Play Store. Ειδικότερα, μία παράνομη adware εφαρμογή...
Read More
infosec

Facebook «10 Year Challenge»: Κινδυνεύουν πράγματι τα δεδομένα σας;

Το τελευταίο διάστημα όλοι παρατηρήσαμε το νέο trend «10-Year Challenge» σε Facebook και Instagram. Αφού έγινε η νέα τάση ανάμεσα...
Read More
infosec

Το Malwarebytes έλυσε το σφάλμα «freezing» των συσκευών Windows 7

Η ομάδα του Malwarebytes επιτέλους έδωσε λύση στο σφάλμα που προκαλούσε πάγωμα σε συσκευές Windows 7! Το πρόβλημα εντοπίστηκε νωρίτερα...
Read More
infosec

Κορυφαίες Android VPN εφαρμογές διαρρέουν προσωπικά δεδομένα

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη από VPN αξιολογητές, πάνω από 25% των 150 πιο δημοφιλών και δωρεάν VPNs στο Google...
Read More
Latest Posts

Super Computer προσομοιάζει ανεμοστρόβιλους

Ένας super computer χρειάστηκε τρεις ημέρες για να αναδημιουργήσει ψηφιακά τους ανεμοστρόβιλους που χτύπησαν τις Ηνωμένες Πολιτείες το 2011.

computer

Τον Μάιο του 2011, μια σειρά από ανεμοστρόβιλους χτύπησαν σε όλες τις μεσοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες. Το περιστατικό αποτέλεσε έναυσμα για τους επιστήμονες που θέλησαν να μάθουν πως δουλεύουν αυτές οι supercell καταιγίδες που επιτρέπουν τον σχηματισμό καταστροφικών ανεμοστρόβιλων.

Χαμένοι οι επιστήμονες στο πλήθος των δεδομένων και βρίσκοντας μεγάλη δυσκολία να εργαστούν με τυπικές μεθόδους, χρησιμοποίησαν ένα super computer, αυτό που θα λέγαμε εμείς, έναν υπερυπολογιστή.

O Leigh Orf στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin-Madison προσομοίασε τις καταιγίδες του 2011 χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή Blue Water του Πανεπιστημίου του Ιλλινόις και αποστέλλοντας σχεδόν δύο δισεκατομμύρια μικρούς αισθητήρες οι οποίοι εξαπλώθηκαν σε μία περιοχή πάνω από 75 τετραγωνικά μίλια και ανέβηκαν 12,4 μίλια ψηλά.

Η ταχύτητα του ανέμου, η θερμοκρασία, η υγρασία, η πίεση και η βροχή του κάθε αισθητήρα υπολογίστηκε χωριστά και κατόπιν όλα μαζί συναρμολογήθηκαν σε ένα ενιαίο εμφανίζοτας όλη την δυναμική του ανεμοστρόβιλου. Η εργασία αυτή διάρκεσε τρεις ημέρες και απαιτήθηκαν 20.000 πυρήνες επεξεργασίας του Blue Waters.

«Για πρώτη φορά, είμαστε σε θέση να κοιτάξουμε στα ενδότερα μιας supercell καταιγίδας που παράγει έναν ανεμοστρόβιλο», αναφέρει ο ORF. «Έχουμε την πλήρη καταιγίδα, και μπορούμε να δούμε όλα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό της».

Δείτε παρακάτω το σχετικό βίντεο:

Έχετε άποψη; Αφήστε το σχόλιό σας.

Ο συντάκτης σας επιτρέπει να αντιγράψετε το κείμενό του, μόνο εφόσον αναφέρετε την πηγή (SecNews.gr), σαν ηλεκτρονική διεύθυνση (Live URL) του άρθρου.
Updated on by

Reader Interactions

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *