Δευτέρα, 1 Ιουνίου, 06:28
Αρχική security Το Tumblr απαγορεύει το περιεχόμενο για ενήλικες

Το Tumblr απαγορεύει το περιεχόμενο για ενήλικες

Το κοινωνικό δίκτυο Tumblr απαγορεύει οριστικά το περιεχόμενο για ενήλικες, παρά το γεγονός ότι αποτελεί βασικό παράγοντα για την μακροπρόθεσμη επιτυχία του. Ο ιστότοπος οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση μετά από ένα περιστατικό στα μέσα Νοεμβρίου, όπου η ανακάλυψη παιδικής πορνογραφίας ώθησε την Apple να καταργήσει την πλατφόρμα από το App Store της. Από τις 17 Δεκεμβρίου, οι χρήστες του Tumblr θα απαγορεύονται αυστηρά να αναρτούν σεξουαλικό περιεχόμενο και γυμνό, συμπεριλαμβανομένων πορνογραφικών φωτογραφιών, βίντεο και GIF. Υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις, όπως τα γυμνά κλασικά αγάλματα, εικόνες που δεν απεικονίζουν σεξουαλικές πράξεις και ερωτικό κείμενο.

Tumblr Porn Ban

Η νέα πολιτική είναι μια δραστική αλλαγή από την μέχρι σήμερα προσέγγιση του Tumblr στη ρύθμιση του περιεχομένου. Μετά την επίσημη εξαγορά της Tumblr από την θυγατρική της Verizon’s Oath στα μέσα Ιουνίου του 2017, η εταιρεία έγινε πιο επιθετική όσον αφορά την αφαίρεση περιεχομένου και άρχισε να εξετάζει περισσότερους τρόπους περιορισμού στο περιεχόμενο. Τον Φεβρουάριο, η εταιρεία έκανε την “ασφαλή λειτουργία” την προεπιλογή για όλους τους χρήστες, προστατεύοντας αποτελεσματικά τους δημιουργούς περιεχομένου για ενήλικες από την υπόλοιπη πλατφόρμα, εκτός εάν οι χρήστες αλλάξουν χειροκίνητα τις ρυθμίσεις τους. Τον περασμένο Αύγουστο, το Tumblr ανακοίνωσε νέες κοινοτικές οδηγίες που απαγόρευσαν την πορνογραφία εκφοβισμού, την ρητορική μίσους και τις θέσεις που επευφημούν τη βία των πυροβόλων όπλων.

Τον περασμένο μήνα, ένας “έλεγχος ρουτίνας” των δημοσιεύσεων του Tumblr αποκάλυψε περιεχόμενο με υλικό σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών. Αν και το παράνομο περιεχόμενο αφαιρέθηκε αμέσως, το περιστατικό – και η απομάκρυνση της πλατφόρμας από το App Store της Apple – επιτάχυνε την επιθυμία της εταιρείας να προσεγγίσει το Tumblr διαφορετικά.

Προς το παρόν, οι αλγόριθμοι του Tumblr θα επισημαίνουν τις υπάρχουσες δημοσιεύσεις που περιέχουν περιεχόμενο για ενηλίκους, θα το ορίζουν σε ιδιωτικό ώστε να μην μπορούν πλέον να διαμοιραστεί και θα προειδοποιήσουν τους χρήστες ότι οι αναρτήσεις θα διαγραφούν μετά τις 17 Δεκεμβρίου.

«Έχουμε σκεφτεί σοβαρά το ποιοι θέλουμε να είμαστε για την κοινότητα μας καθώς προχωράμε», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Jeff D’Onofrio σε μια ανάρτηση. «Έχουμε συνειδητοποιήσει ότι για να συνεχίσουμε να εκπληρώνουμε την υπόσχεση μας στον πολιτισμό, ειδικά καθώς εξελίσσεται, πρέπει να αλλάξουμε».

Ωστόσο, όπως επεσήμαναν οι επικριτές της νέας πολιτικής, το περιεχόμενο για ενήλικες αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της εξέλιξης του Tumblr. Από την έναρξη της το 2007, η πλατφόρμα ήταν ένας δημοφιλής οικοδεσπότης για τους σεξουαλικούς ιστότοπους και τις πορνογραφικές κοινότητες που απολάμβαναν έναν ασφαλή, απεριόριστο χώρο για να αποκαλούν δικό τους.

“Δεν υπάρχει έλλειψη ιστότοπων στο διαδίκτυο που να περιέχουν περιεχόμενο για ενήλικες”, γράφει ο D’Onofrio για εκείνους που διαμαρτύρονται για την απαγόρευση. “Θα επικεντρώσουμε τις προσπάθειες μας για την δημιουργία του πιο φιλόξενου περιβάλλοντος για την κοινότητά μας”.

Ωστόσο, το περιεχόμενο για ενήλικες όχι μόνο ήταν βασικός μοχλός της αρχικής επιτυχίας του Tumblr, αλλά και ουσιαστικής σημασίας για τη μακροζωία του ιστότοπου. “Η απαγόρευση του περιεχομένου για ενήλικες από το Tumblr αποτελεί τεράστια απώλεια για την LGBTQ κοινότητα, ειδικά για εκείνους με αλληλοεπικαλυπτόμενες περιθωριοποιημένες ταυτότητες”, δήλωσε η ηθοποιός αισθησιακών ταινιών και ακτιβίστρια Kitty Stryker. “Για πολλούς, αυτό ήταν ένα μέρος που μπορούσαμε να βρούμε πορνό που μας αντιπροσωπεύει, από ανεξάρτητους καλλιτέχνες που δημιούργησαν το δικό τους περιεχόμενο μακριά από μια συχνά ρατσιστική βιομηχανία. Το Tumblr αποτέλεσε το μέρος όπου το περιεχόμενό μας μπορούσε να υπάρξει χωρίς περιορισμούς.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

LIVE NEWS

00:02:18

Πώς να προσθέσετε το YouTube κανάλι ή το Instagram σας στο TikTok

Το TikTok, μια από τις πιο διάσημες πλατφόρμες κοινωνικών δικτύων για τη δημιουργία και την ανάρτηση μίνι-βίντεο, έχει αποκτήσει μια μεγάλη βάση...

Γνώστα website σαρώνουν τους υπολογιστές των επισκεπτών τους

Πολλά γνωστά και ευρέως χρησιμοποιούμενα website χρησιμοποιούν ένα script προστασίας από απάτες, το οποίο σαρώνει τον τοπικό υπολογιστή σας για προγράμματα απομακρυσμένης...

Google Chrome: Νέο “anti-notification spam” σύστημα από τον Ιούλιο

Η Google ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ενεργοποιήσει το νέο της "anti-notification spam" σύστημα στο Chrome, με την...

Η Amtrak επαναφέρει τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών μετά από παραβίαση δεδομένων

Η National Railroad Passenger Corporation (Amtrak) αποκάλυψε μια παραβίαση δεδομένων που οδήγησε στην έκθεση προσωπικών πληροφοριών ορισμένων μελών του Guest Rewards.

Οι διαμαρτυρίες στις ΗΠΑ καθυστερούν την εκδήλωση για το Android 11

Όπως ήταν προγραμματισμένο, η εκδήλωση για την παρουσίαση των χαρακτηριστικών του νέου Android 11 από την Google...

Η Cisco παραβιάστηκε μέσω εκμετάλλευσης των SaltStack servers

Η Cisco είπε σήμερα ότι ορισμένοι από τους servers υποστήριξης Cisco Virtual Internet Routing Lab Personal Edition (VIRL-PE) παραβιάστηκαν με εκμετάλλευση κρίσιμων...

Valak Malware: Κλέβει δεδομένα από Microsoft Exchange Servers

Το 2019, το Valak Malware παρατηρήθηκε για πρώτη φορά, ως malware loader. Πρόσφατα όμως, έγινε γνωστό ότι...

Συσκευή “anti-5G” που κοστίζει $ 350 είναι απλά ένα USB stick

Οι φαν των θεωριών συνωμοσίας 5G έχουν ήδη αγοράσει ένα κλειδί USB anti-5G με τιμή 350 $ που φαίνεται να είναι...

Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης

Αποκτήστε τα Windows 10 Pro με $13 με τον SecNews κωδικό έκπτωσης: Αυτή τη περίοδο οι ώρες εργασίας από το σπίτι είναι...

Διέρρευσαν δεδομένα 47,5 εκατομμυρίων χρηστών του Truecaller

Η εφαρμογή Truecaller, βοηθά στον εντοπισμό των ανώνυμων κλήσεων και προσφέρει την επιλογή επισήμανσης των spammers.