ΑρχικήinetTumblr: Δημιουργεί feed εμπνευσμένο από το TikTok

Tumblr: Δημιουργεί feed εμπνευσμένο από το TikTok

Το Tumblr μπορεί να είναι η πιο πρόσφατη πλατφόρμα που θα δανειστεί κόλπα του TikTok. Σύμφωνα με ένα σημείωμα που δημοσιεύτηκε στο ιστολόγιο Tumblr Staff, η εταιρεία σχεδιάζει μια σημαντική ανανέωση της πλατφόρμας της. Η ανανέωση θα περιλαμβάνει αλγοριθμικές συστάσεις στο feed των χρηστών.

Δείτε επίσης: Tumblr: Νέα συνδρομητική δυνατότητα για κατάργηση διαφημίσεων
Tumblr

Το σημείωμα δίνει ανοιχτά τις αιτίες για τις προσεχείς αλλαγές στο Tumblr και περιγράφει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πλατφόρμα. «Το υποκείμενο πρόβλημα είναι ότι το Tumblr δεν είναι εύκολο στη χρήση», γράφει η εταιρεία. «Το να είσαι επωνυμία 15 ετών είναι δύσκολο γιατί η επωνυμία φέρει τις προκατειλημμένες εντυπώσεις ενός ατόμου για το Tumblr».

Αν και το Tumblr δεν παρέχει ακριβείς λεπτομέρειες σχετικά με τις νέες δυνατότητες του, δίνει χρήσιμες συμβουλές για το τι θα ακολουθήσει στο μέλλον. Η εταιρεία δηλώνει ότι ο πρωταρχικός της στόχος είναι να παρέχει εξαιρετικό περιεχόμενο κάθε φορά που ανοίγετε την εφαρμογή της. Επιπλέον, αναφέρεται στη ροή παρακολούθησης ως “ξεπερασμένη”.

Για να αντιμετωπιστεί αυτό, η πλατφόρμα που ανήκει στην Automattic λέει ότι εργάζεται για να «βελτιώσει τις δυνατότητες αλγοριθμικής μας κατάταξης σε όλες τις ροές δεδομένων» και «να διευκολύνει τους χρήστες να κατανοήσουν πού βρίσκονται οι ζωντανές κοινότητες στο Tumblr». Η εταιρεία αναφέρει ότι η δημιουργία πιο φιλικών λειτουργιών για τους δημιουργούς, όπως η βελτίωση του τρόπου απάντησης και κοινοποίησης αναρτήσεων, θα είναι σημαντική για την προσέλκυση νέων χρηστών.

Δείτε ακόμα: Tumblr iOS app: Γιατί μπλοκάρει εκατοντάδες όρους αναζήτησης;

TikTok

«Το να είσαι νέος δημιουργός στο Tumblr μπορεί να είναι τρομακτικό, με μεγάλη πιθανότητα να φύγεις ή να απογοητευτείς όταν μοιράζεσαι δημιουργίες χωρίς να λαμβάνεις αφοσίωση ή σχόλια», γράφει η εταιρεία. “Η έλλειψη σχολίων προέρχεται από την παρωχημένη απόφαση να εμφανίζεται μόνο περιεχόμενο από ιστολόγια που ακολουθούν στην κύρια ροή του πίνακα ελέγχου, διαιωνίζοντας έναν κύκλο όπου τα δημοφιλή ιστολόγια συνεχίζουν να αποκτούν μεγαλύτερη προβολή σε βάρος νέων δημιουργών.

Οι αλλαγές του Tumblr μοιάζουν πολύ με αυτές του TikTok ή ακόμα και του Instagram. Περιλαμβάνουν αλγοριθμικές προτάσεις στους κεντρικούς ροές των χρηστών, φιλικές λειτουργίες για τους δημιουργούς που προάγουν την κοινή χρήση και βελτιωμένα εργαλεία σχολίων και συνομιλιών. Ως στρατηγική, όλα αυτά μπορεί να φαίνονται πιο σαφή το 2023, όταν οι χρήστες ζητούν όλο και περισσότερο αυτού του είδους τις δυνατότητες από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, που έτσι κι αλλιώς προσφέρουν. Παρόλο που το Tumblr υπάρχει εδώ και μια δεκαετία, η βασική του διεπαφή παραμένει η ίδια. Ωστόσο, με τη νέα κατεύθυνση που παίρνει η πλατφόρμα, πιθανόν να δούμε σημαντικές αλλαγές στη συνολική της δυναμική.

Δείτε επίσης: Το Pornhub θέλει να αγοράσει το Tumblr και να αλλάξει το περιεχόμενό του

Η Automatic δεν προσπαθεί με τον επερχόμενο επανασχεδιασμό να ανανεώσει απλά την πλατφόρμα που απέκτησε το 2019. Η εταιρεία εισήγαγε το Post+ το 2021 για συνδρομές και άλλες υπηρεσίες επί πληρωμή. Ωστόσο, αντιμετώπισε αρνητικές αντιδράσεις από ορισμένους μακροχρόνιους χρήστες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS