ΑρχικήinetMicrosoft Edge: Βελτίωση της απόδοσης με συμπίεση της προσωρινής μνήμης δίσκου

Microsoft Edge: Βελτίωση της απόδοσης με συμπίεση της προσωρινής μνήμης δίσκου

Όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η Microsoft, οι χρήστες του Microsoft Edge θα παρατηρήσουν σύντομα βελτιωμένη απόδοση και μικρότερο αποτύπωμα δίσκου, καθώς το πρόγραμμα περιήγησης ιστού συμπιέζει πλέον αυτόματα την προσωρινή μνήμη δίσκου.

Δείτε επίσης: Microsoft Edge: Θα μπορούσε σύντομα η χρήση του να γίνει πιο ομαλή

Microsoft Edge

Ξεκινώντας με τον Microsoft Edge 102 στα Windows, συμπιέζονται αυτόματα οι προσωρινές μνήμες δίσκου σε συσκευές που πληρούν τους ελέγχους καταλληλότητας, για να διασφαλιστεί ότι η συμπίεση θα είναι επωφελής χωρίς να υποβαθμίζεται η απόδοση“, δήλωσε την Τετάρτη η ομάδα του Microsoft Edge.

Αυτό διασφαλίζει ότι η συμπίεση βελτιώνει σε μεγάλο βαθμό την απόδοση και τη συνολική εμπειρία χρήστη.

Όπως εξήγησε η εταιρεία, όσο μεγαλύτερη είναι η προσωρινή μνήμη δίσκου που χρησιμοποιεί ένα πρόγραμμα περιήγησης ιστού, τόσο πιθανότερο είναι ότι οι αποθηκευμένοι πόροι Ιστού μπορούν να προσπελαστούν πιο γρήγορα, καθιστώντας ταχύτερη τη φόρτωση ιστοσελίδων.

Ωστόσο, η αύξηση της προσωρινής μνήμης στο δίσκο οδηγεί συχνά τα συστήματα με μικρότερο χώρο στο δίσκο, να εξαντλούν το χώρο, κάτι που πρέπει επίσης να λάβουν υπόψη οι προμηθευτές του προγράμματος περιήγησης.

Δείτε ακόμα: Πώς να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία στον Microsoft Edge

Ένας τρόπος με τον οποίο μπορούμε να μεγιστοποιήσουμε τη χρήση της προσωρινής μνήμης ενώ ελαχιστοποιούμε τη χρήση του δίσκου είναι η συμπίεση για εξοικονόμηση χώρου στο δίσκο για το αποθηκευμένο περιεχόμενο“, πρόσθεσε η Microsoft.

προσωρινή μνήμη

Δεδομένου ότι τα περιεχόμενα στην κρυφή μνήμη είναι συχνά εξαιρετικά συμπιέσιμα, η συμπίεση έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της πιθανότητας ανάκτησης του ζητούμενου πόρου από το δίσκο.

Η Microsoft βελτίωσε περαιτέρω τη συνολική ανταπόκριση και την απόδοση του προγράμματος περιήγησης ιστού που βασίζεται στο Chromium νωρίτερα φέτος, μετά την προσαρμογή της λειτουργίας sleeping tabs.

Η δυνατότητα μείωσε σημαντικά τις απαιτήσεις μνήμης και CPU του Edge, οδηγώντας σε αύξηση της απόδοσης του προγράμματος περιήγησης και της διάρκειας ζωής της μπαταρίας.

Με βάση δοκιμές απόδοσης σε περίπου 13.000 συσκευές, η Microsoft είπε ότι τα sleeping tabs μειώνουν τη χρήση μνήμης κατά 32% κατά μέσο όρο και στις περισσότερες περιπτώσεις, μπορεί να οδηγήσει σε περίπου 37% χαμηλότερη χρήση της CPU.

Δείτε επίσης: Microsoft Edge: Αποκτά ένα νέο tab page αφιερωμένο στο Xbox gaming

Τα sleeping tabs άρχισαν να κυκλοφορούν στην έκδοση Edge Beta 88 τον Δεκέμβριο του 2020 για να μειώσουν δραστικά τη χρήση πόρων μνήμης και CPU, μόλις τέσσερις μήνες μετά την αρχική τους παρουσίαση, τον Σεπτέμβριο του 2020, ως πειραματικό χαρακτηριστικό.

Η εταιρεία βελτιώνει επίσης την ασφάλεια του προγράμματος περιήγησης, προσθέτοντας μια νέα δυνατότητα για τον μετριασμό της μελλοντικής ενδόμυχης εκμετάλλευσης άγνωστων τρωτών σημείων zero-day και Super Duper Secure Mode, μια νέα δυνατότητα που φέρνει αναβαθμίσεις ασφαλείας χωρίς σημαντικές απώλειες απόδοσης.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://www.secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS