ΑρχικήΕπιστήμη & ΤεχνολογίαΗ Apple κατάφερε οι προμηθευτές της να χρησιμοποιούν περισσότερες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Η Apple κατάφερε οι προμηθευτές της να χρησιμοποιούν περισσότερες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Η Apple κατάφερε να πιέσει τους προμηθευτές να χρησιμοποιούν περισσότερες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας!

Apple ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Οι προμηθευτές της Apple έχουν υπερδιπλασιάσει την καθαρή ισχύ τους τον περασμένο χρόνο, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία. Τα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που υποστηρίζουν εμπόδισαν 13,9 εκατομμύρια μετρικούς τόνους ρύπανσης από διοξείδιο του άνθρακα να εισέλθουν στην ατμόσφαιρα. Αυτό έχει σχεδόν τον ίδιο αντίκτυπο με την αφαίρεση 3 εκατομμυρίων αυτοκινήτων από το δρόμο για ένα χρόνο, λέει η εταιρεία.

Αποτελεί μέρος των προσπαθειών της Apple να περιορίσει την κλιματική αλλαγή με το να γίνει εντελώς ουδέτερη ως προς τον άνθρακα έως το 2030. Η δέσμευση για το κλίμα που έκανε η εταιρεία το 2020 την οδήγησε να μειώσει τις εκπομπές θερμοκηπίου κατά 75 τοις εκατό αυτή τη δεκαετία και να βρει τρόπους να μειώσει την εναπομένουσα κλιματική ρύπανση.

«Το πρόγραμμα Supplier Clean Energy βρίσκεται στο επίκεντρο της δέσμευσης της Apple για παραγωγή προϊόντων παγκόσμιας κλάσης με πιο πράσινη βιομηχανοποίηση. Οι προμηθευτές μας αναλαμβάνουν σημαντικές ενέργειες για να συμβαδίσουν μαζί μας σε αυτή τη δουλειά και ανυπομονούμε να δούμε περισσότερες τολμηρές δεσμεύσεις καθώς συνεχίζουμε να αντιμετωπίζουμε τις περιβαλλοντικές μας επιπτώσεις». — Jeff Williams, Chief Operating Officer της Apple

Σε αντίθεση με άλλες εταιρείες που έχουν υποσχεθεί μόνο να εξαλείψουν τη ρύπανση από τις άμεσες λειτουργίες τους και τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας, η Apple έχει προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα δεσμευόμενη να μειώσει τις εκπομπές από τις αλυσίδες εφοδιασμού της και τη χρήση των προϊόντων από τους πελάτες της. Αυτές οι έμμεσες εκπομπές αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του αποτυπώματος άνθρακα της εταιρείας.

Εκτός από το ότι έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο από το να εστιάζει αποκλειστικά στις λειτουργίες της εταιρείας, η εξάλειψη των εκπομπών της εφοδιαστικής αλυσίδας έχει ένα πρόσθετο πλεονέκτημα ότι ωθεί άλλες εταιρείες να καθαρίσουν τις πράξεις τους. Η Apple δημοσιεύει μια ετήσια λίστα με τους κορυφαίους προμηθευτές της, οι οποίοι λαμβάνουν περίπου το 98 τοις εκατό των χρημάτων που ξοδεύει η Apple για υλικά, κατασκευή και συναρμολόγηση. Περίπου το 60 τοις εκατό αυτών των μεγάλων προμηθευτών βρίσκονται στη λίστα της Apple με τις εταιρείες που έχουν δεσμευτεί να κατασκευάζουν προϊόντα Apple χρησιμοποιώντας «100 τοις εκατό καθαρό ηλεκτρισμό» παγκοσμίως. Δεκάδες ακόμη μικρότεροι προμηθευτές έχουν αναλάβει παρόμοιες δεσμεύσεις.

Ωστόσο, οι ισχυρισμοί για χρήση «100 τοις εκατό καθαρής ηλεκτρικής ενέργειας» δεν είναι τόσο απλοί. Η Apple ανακοίνωσε το 2018 ότι είχε αρχίσει να χρησιμοποιεί 100 τοις εκατό ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα καταστήματα και τα γραφεία της λειτουργούσαν στην πραγματικότητα με αιολική και ηλιακή ενέργεια όλη την ώρα. Τα περισσότερα δίκτυα απλώς δεν έχουν αρκετή χωρητικότητα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και δεν είναι wired για να το παρέχουν σε οποιονδήποτε πελάτη όλη την ώρα.

Apple ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Έτσι, οι εταιρείες συχνά αγοράζουν πιστώσεις για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (REC) από παρόχους ενέργειας, οι οποίες αντιπροσωπεύουν τα περιβαλλοντικά οφέλη των έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, για να αντισταθμίσουν κατά κάποιο τρόπο τη βρώμικη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας. Η Apple αγοράζει αυτές τις πιστώσεις, όπως και οι προμηθευτές της. Το 2021, λίγο λιγότερο από το 80 τοις εκατό των «προμηθειών» ανανεώσιμων πηγών ενέργειας των προμηθευτών της κατευθύνθηκε προς την αγορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας από παρόχους. Οι REC αποτελούσαν ένα άλλο 8 τοις εκατό. Ένα άλλο 10% των προσπαθειών προμηθειών κατευθύνθηκε σε άμεσες επενδύσεις σε νέα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Και το 3 τοις εκατό κατευθύνθηκε προς την ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές που παράγεται πράγματι επιτόπου στις εγκαταστάσεις ενός προμηθευτή.

Το Supplier Clean Energy Program (Πρόγραμμα Καθαρής Ενέργειας Προμηθευτών) της Apple αγόρασε πιστώσεις που ισοδυναμούν με 360.000 μετρικούς τόνους εκπομπών άνθρακα για «να αντιμετωπίσει μια μικρή αύξηση του αποτυπώματος άνθρακα της», ανέφερε στη σημερινή ενημέρωση για το πρόγραμμα.

Πηγή πληροφοριών: theverge.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS