ΑρχικήgamingFTC: Πρόστιμο 245 εκατ. δολάρια στην Epic Games για το Fortnite

FTC: Πρόστιμο 245 εκατ. δολάρια στην Epic Games για το Fortnite

Η FTC έδωσε εντολή στον προγραμματιστή του Fortnite, Epic Games, να αποζημιώσει τους παίκτες με 245 εκατομμύρια δολάρια.

Η FTC διαπίστωσε πρόσφατα ότι η Epic Games, με το Fortnite ειδικότερα, εκμεταλλεύτηκε τους παίκτες χρησιμοποιώντας παραπλανητικές διαμορφώσεις κουμπιών που ανάγκασαν τους χρήστες να προβούν σε ανεπιθύμητες αγορές. Κατά συνέπεια, πρέπει να καταβάλει αποζημίωση ύψους 245 εκατομμυρίων δολαρίων σε επιστροφές χρημάτων για τους επηρεαζόμενους παίκτες.

Δείτε επίσης: Epic Games: Πρόστιμο 520 εκ. δολαρίων για παράπονα στην FTC

FTC: Πρόστιμο 245 εκάτ. δολάρια στην Epic Games για το Fortnite
FTC: Πρόστιμο 245 εκάτ. δολάρια στην Epic Games για το Fortnite

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου ανακοίνωσε σε δελτίο Τύπου, όπως αναφέρει το GamesRadar, ότι το σύστημα ελέγχου του Fortnite ήταν αντιφατικό, μπερδεμένο και εξακολουθούσε να επιτρέπει στα παιδιά να αγοράζουν αντικείμενα χωρίς την άδεια των γονέων τους. Αυτή η άτακτη διαμόρφωση των πλήκτρων είχε ως αποτέλεσμα οι παίκτες να έχουν ανεπιθύμητες χρεώσεις λόγω του πατήματος ενός μόνο πλήκτρου.

Η Epic Games δημιούργησε διαμάχη με το κλείδωμα των λογαριασμών των παικτών που αμφισβήτησαν μια ανεπιθύμητη αγορά, σύμφωνα με το GamesRadar.

Η Epic απαγορεύεται αυστηρά να χρησιμοποιεί παραπλανητικές τακτικές, όπως τα περίεργα μοτίβα, για να εξαπατήσει τους καταναλωτές ώστε να πληρώσουν τέλη χωρίς τη ρητή συγκατάθεσή τους, σύμφωνα με το δελτίο τύπου. Επιπλέον, η εντολή απαγορεύει στην Epic να εμποδίζει τους πελάτες να έχουν πρόσβαση στους λογαριασμούς τους για να αντιταχθούν σε μη εξουσιοδοτημένες χρεώσεις.

Η Epic Games έχει μόνο 8 ημέρες για να πληρώσει πλήρως το πρόστιμο και είναι άγνωστο πότε οι χρήστες μπορούν να αναμένουν αποζημίωση, καθώς η FTC θα μοιράσει τα χρήματα κατά την κρίση της. Ένας εκπρόσωπος της FTC έκανε αυτή τη δήλωση, αλλά δεν μπόρεσε να παράσχει πληροφορίες σχετικά με ένα εκτιμώμενο χρονοδιάγραμμα για τις επιστροφές.

Η Epic Games θα μεταφέρει 245 εκατομμύρια δολάρια στην FTC και στη συνέχεια η εν λόγω υπηρεσία θα εκταμιεύσει τα κεφάλαια επιστροφής στους δικαιούχους πελάτες. Εάν επηρεαστήκατε από τις πρακτικές τους, επισκεφθείτε αυτόν τον ιστότοπο εδώ για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πώς να διεκδικήσετε την επιστροφή χρημάτων σας όταν ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων. Ως υπενθύμιση: αυτοί που πληρούν τις προϋποθέσεις για επιστροφή χρημάτων περιλαμβάνουν:

FTC: Πρόστιμο 245 εκάτ. δολάρια στην Epic Games για το Fortnite
FTC: Πρόστιμο 245 εκάτ. δολάρια στην Epic Games για το Fortnite

Δείτε επίσης: Fortnite: Επιστρέφει στα iPhone παρά την μάχη της Epic κατά της Apple

  • Γονείς των οποίων τα παιδιά πραγματοποίησαν μη εξουσιοδοτημένη αγορά με πιστωτική κάρτα στο Epic Games Store μεταξύ Ιανουαρίου 2017 και Νοεμβρίου 2018
  • Παίκτες του Fortnite που χρεώθηκαν με νόμισμα εντός παιχνιδιού (V-Bucks) για ανεπιθύμητα αντικείμενα εντός παιχνιδιού (όπως cosmetics, llamas ή battle passes) μεταξύ Ιανουαρίου 2017 και Σεπτεμβρίου 2022
  • Παίκτες του Fortnite των οποίων οι λογαριασμοί κλειδώθηκαν μεταξύ Ιανουαρίου 2017 και Σεπτεμβρίου 2022 μετά από αμφισβήτηση μη εξουσιοδοτημένων χρεώσεων με τις εταιρείες πιστωτικών καρτών τους.

Πηγή: gameinformer.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS