ΑρχικήUpdatesΝέα Έκδοση macOS Sonoma 14.4.1 αφορά Διορθώσεις Ασφαλείας

Νέα Έκδοση macOS Sonoma 14.4.1 αφορά Διορθώσεις Ασφαλείας

macOS Sonoma 14.4.1

Η Apple μόλις κυκλοφόρησε την έκδοση 14.4.1 για το macOS Sonoma, ένα μικρό αλλά σημαντικό patch διορθώσεων που υποστηρίζει πως επιδιορθώνει αρκετά προβλήματα με το λογισμικό τρίτων κατασκευαστών και αξεσουάρ που προέκυψαν μετά την αναβάθμιση στην έκδοση 14.4. Η έκδοση 14.4.1 περιλαμβάνει επίσης δύο διορθώσεις ασφαλείας.

Δείτε επίσης: Android 15: Μηνυμάτα με Δορυφορική Υποστήριξη και Flip Foldable

Οι σημειώσεις κυκλοφορίας της Apple επισημαίνουν τις διορθώσεις για τρία κύρια προβλήματα:

  • Οι εξωτερικές οθόνες μπορεί να μην αναγνωρίζουν τα USB hub που είναι συνδεδεμένοι σε αυτές
  • Τα προστατευμένα από αντιγραφή Audio Unit plug-ins που είναι σχεδιασμένα για επαγγελματικές εφαρμογές μουσικής ενδέχεται να μην ανοίγουν ή να μην περνούν την επικύρωση
  • Οι εφαρμογές που περιλαμβάνουν Java (γλώσσα προγραμματισμού ) ενδέχεται να τερματίσουν την λειτουργία τους απροσδόκητα
macOS Sonoma 14.4.1

Οι χρήστες και οι εταιρείες άρχισαν να παρατηρούν προβλήματα λίγο μετά την αναβάθμιση στην έκδοση 14.4 του macOS που κυκλοφόρησε νωρίτερα αυτό το μήνα. Αναφορές για χαλασμένα USB hub εμφανίστηκαν στο Reddit, στα φόρουμ υποστήριξης της Apple και αλλού μέσα στις πρώτες μέρες, ενώ αργότερα αναφέρθηκαν προβλήματα με τη Java και τις συσκευές DRM ήχου iLok. Κάποιοι χρήστες ανέφεραν επίσης χαλασμένους οδηγούς εκτύπωσης και διαγραμμένες αναθεωρήσεις αρχείων στο iCloud Drive, αν και οι σημειώσεις κυκλοφορίας της Apple δεν αναφέρουν αυτά τα προβλήματα.

Τουλάχιστον κάποια από αυτά τα σφάλματα φαίνεται ότι δεν υπήρχαν στις προεπισκοπήσεις της έκδοσης 14.4, γεγονός που ίσως εξηγεί γιατί δεν ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια της δημόσιας περιόδου δοκιμής.

macOS Sonoma 14.4.1

Δείτε επίσης: Νέα προσθήκη στο Threads: Trending Now

Και οι δύο διορθώσεις ασφαλείας αφορούν τις λεγόμενες “clickless” εκμεταλλεύσεις που μπορούν να επιτρέψουν την απομακρυσμένη εκτέλεση κώδικα μετά από την εμφάνιση ενός χαλασμένου εικονιδίου. Η Apple έχει επίσης κυκλοφορήσει το Ventura 13.6.6 για να διορθώσει τις ευπάθειες ασφαλείας για τους υπολογιστές MacOS που δεν έχουν αναβαθμιστεί στο Sonoma 14.4.1 (ή δεν μπορούν να αναβαθμίσουν στο Sonoma).

Η Apple κυκλοφόρησε επίσης άλλες μικρές ενημερώσεις για το iOS, το iPadOS και το visionOS την προηγούμενη εβδομάδα για να διορθώσει τις ίδιες ευπάθειες ασφαλείας. Καμία από αυτές τις ενημερώσεις δεν κατέγραψε κάποια συγκεκριμένα μη ασφαλείς επιδιορθώσεις στις σημειώσεις κυκλοφορίας πέραν του ευρύτερου “σημαντικές επιδιορθώσεις σφαλμάτων και ενημερώσεις ασφαλείας” που συνοδεύει τις περισσότερες μικρές ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος από την Apple.

Πηγή: arstechnica

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS