ΑρχικήbusinessΗ Nu μειώνει το επιτόκιο σε καταθέσεις στο Μεξικό

Η Nu μειώνει το επιτόκιο σε καταθέσεις στο Μεξικό

Η Nu Holdings Ltd, η μεγαλύτερη ψηφιακή τράπεζα στον κόσμο, σχεδιάζει να μειώσει το επιτόκιο του λογαριασμού ταμειακών καταθέσεων στο Μεξικό κατά 25 μονάδες βάσης στο 14,75%.

Nu μεξικό

Αυτή η ενέργεια ακολουθεί τη μείωση του βασικού επιτοκίου από την κεντρική τράπεζα της χώρας πριν λίγες ημέρες.

Δείτε επίσης: Οι μετοχές της CrowdStrike αυξήθηκαν, λόγω αυξημένης ζήτησης για κυβερνοασφάλεια

Η νέα αλλαγή θα ισχύει από τις 16 Απριλίου έως τις 23 Μαΐου, σύμφωνα με ανακοίνωση. Η απόφαση της κεντρικής τράπεζας του Μεξικού να μειώσει το επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης στο 11% ήταν ο κύριος παράγοντας πίσω από αυτή την αλλαγή. Μια εταιρεία με έδρα το Σάο Πάολο πρόσθεσε ότι εξετάζει το μακροοικονομικό πλαίσιο στο Μεξικό και στοχεύει να προσφέρει μια από τις πιο ανταγωνιστικές τιμές στην αγορά.

Ανταγωνιστές όπως η Ualá με έδρα το Μπουένος Άιρες είχαν συναγωνιστεί τη Nu με επιτυχία στο να προσφέρουν αποδόσεις 15% σε μια έντονη μάχη για να ελκύουν πελάτες, καθώς οι fintechs και οι ψηφιακές τράπεζες επιδιώκουν την ανάπτυξή τους στο Μεξικό, ένα από τα μεγαλύτερα έθνη της Λατινικής Αμερικής χωρίς τραπεζικές συναλλαγές. Η χώρα αυτή έχει αναδειχθεί ως σημαντική αγορά για startups στον χώρο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, καθώς λιγότερο από το 50% του πληθυσμού διαθέτει τραπεζικό λογαριασμό.

Η γνωστή κεντρική τράπεζα Banxico, πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα την πρώτη περικοπή έπειτα από το 2021 και στις οδηγίες της, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τερματίσει την ποσοτική χαλάρωση στο μέλλον. Ο πληθωρισμός ανήλθε στο 4,48% μέσα στον Μάρτιο, αυξημένος σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Οι μεξικανικές τράπεζες δεν προσφέρουν ευρέως τόκους για καταθέσεις.

Nu επιτόκιο

Διαβάστε ακόμα: SpyLoan: Ποιές κακόβουλες εφαρμογές δανεισμού καταργήθηκαν;

Ο CFO Guilherme Lago ανέφερε σε συνέντευξή του, ότι μετά τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου, η Nu έχει 6 εκατομμύρια πελάτες στο Μεξικό. Συμπλήρωσε, ότι η εταιρεία έχει ως στόχο την ανάπτυξή της στο Μεξικό και συνεχίζει να επενδύει στη χώρα, χωρίς να προβλέπει ακόμα την άμεση επίτευξή του.

Πηγή: bnnbloomberg

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS