ΑρχικήUpdatesApple: Θα μπορούσε να διπλασιάσει την αγορά smartphone στην Κίνα

Apple: Θα μπορούσε να διπλασιάσει την αγορά smartphone στην Κίνα

Η Apple μπορεί να αυξήσει το μερίδιό της στην αγορά των smartphone της Κίνας, παρά τη μείωση των πωλήσεων του iPhone και τον σκληρό ανταγωνισμό στη χώρα, σύμφωνα με δήλωση της Wedbush Securities τη Δευτέρα.

apple tim cook

Η Apple πρέπει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις στην Κίνα, αντιμετωπίζοντας ένα ανταγωνιστικό μακροοικονομικό περιβάλλον και τον ανταγωνισμό από την Huawei πριν από την κυκλοφορία του iPhone 16. Όπως ανέφερε ο Wedbush, “όλα ξεκινούν με την επιβεβαίωση της παρουσίας της Apple στην Κίνα”.

Διαβάστε επίσης: Πώς να σταματήσετε τη λήψη διαφημιστικών μηνυμάτων από WhatsApp Business account;

Την Παρασκευή, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, ανέφερε ότι η χώρα του προσφέρει ευκαιρίες για την Apple και άλλες εταιρείες. Κάλεσε τον κατασκευαστή του iPhone να επιδιώξει τη συνέχιση της επιχείρησής του στην Κίνα, προκειμένου να επιτύχουν την «κοινή ανάπτυξη», σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου.

Σύμφωνα με τον Tim Cook, η Κίνα αποτελεί ουσιαστικό συνεργάτη στην αλυσίδα εφοδιασμού της Apple και η εταιρεία προτίθεται να αυξήσει τις επενδύσεις της στη χώρα αυτή μακροπρόθεσμα, σύμφωνα με τις δήλώσεις του.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Tim Cook άνοιξε το νεότερο κορυφαίο κατάστημα της Apple στη Σαγκάη την Πέμπτη και συναντήθηκε με κύριους προμηθευτές στην Κίνα, σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης. Συμμετείχε επίσης στο Φόρουμ Ανάπτυξης της Κίνας στο Πεκίνο, καθώς η Κίνα επιδιώκει να προσελκύσει ξένους επενδυτές σε μια περίοδο ρυθμιστικών και παγκόσμιων αβεβαιοτήτων.

Η πρόσφατη επίσκεψη του Tim Cook στην Κίνα έχει προκαλέσει σχόλια, με την Wedbush να υποδηλώνει ότι αυτό ενδεχομένως υποδηλώνει μεγάλη ανάπτυξη για την Apple στην Κίνα. Παράλληλα, αναφορές για πτώση των πωλήσεων iPhone κατά 24% τις πρώτες έξι εβδομάδες του 2024 δημιουργούν ανησυχίες.

Η Apple δραστηριοποιείται σε μια ανταγωνιστική αγορά στη μεγαλύτερη υπερπόντια αγορά της, την Κίνα, όπου αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό από τους τοπικούς κινέζους κατασκευαστές smartphone, ιδίως την Huawei.

Διαβάστε ακόμη: Νέα επίθεση GoFetch σε Apple Silicon chips κλέβει crypto keys

Η λιανική επιχείρηση της Huawei επιστρέφει στη χώρα μετά την κυκλοφορία του smartphone Mate 60.

«Η διάρκεια αυτού του ταξιδιού ήταν κρίσιμη, καθώς ουσιαστικά η Apple χρειάζεται την Κίνα και η Κίνα χρειάζεται την Apple», σύμφωνα με τον Wedbush.

Τα lockdown στην Κίνα στο τέλος του 2022 λόγω Covid-19, επηρέασαν σημαντικά την αλυσίδα εφοδιασμού της Apple, οδηγώντας την εταιρεία στην ανάγκη να μεταφέρει μέρος της παραγωγής της σε χώρες όπως η Ινδία και το Βιετνάμ.

«Παρόλα αυτά, η συντριπτική πλειοψηφία της παραγωγής και των προμηθευτών των iPhone θα παραμείνει στην Κίνα», δήλωσε η Wedbush, ενώ διατήρησε την αξιολόγηση «υπεραπόδοσης» και τον στόχο τιμής των 250 δολαρίων για την Apple.

apple tim cook

Η Apple αντιμετωπίζει παρούσες ρυθμιστικές προκλήσεις τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην ΕΕ. Παρά τη μείωση των πωλήσεών της φέτος στην Κίνα, η εταιρεία κατάφερε πέρσυ να αναδειχθεί ως ο κορυφαίος προμηθευτής smartphone της χώρας.

Δείτε περισσότερα: Apple: Νέες AI λειτουργίες στο iOS 18

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ υπέβαλε μήνυση κατά της Apple την Πέμπτη, κατηγορώντας ότι η τεχνολογική εταιρεία κατέχει παράνομα το μονοπώλιο στα smartphones. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησε έρευνα τη Δευτέρα σχετικά με την Apple και τη συμμόρφωσή της προς τους κανόνες κατά της ανταγωνιστικής συμπεριφοράς.

Πηγή: cnbc.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS