ΑρχικήHow ToΠώς να απενεργοποιήσετε το autocorrect στο iPhone;

Πώς να απενεργοποιήσετε το autocorrect στο iPhone;

H Apple κυκλοφόρησε το iOS 17 τον Σεπτέμβριο του 2023, υποσχόμενη «ακόμη πιο ακριβές autocorrect». Από τότε, πολλοί έχουν εκφράσει την αντίρρησή τους ότι το autocorrect είναι πιο ενοχλητικό από ποτέ.

iphone autocorrect

Καμιά φορά μπορείτε να γράψετε εσκεμμένα λάθος μια λέξη για να δημιουργήσετε ένα απόλυτα αστείο λογοπαίγνιο που θα κάνει τους άλλους να γελάσουν. Η αυτόματη διόρθωση συχνά “διορθώνει” αυτά τα αστεία αφαιρώντας τα.

Δείτε επίσης: Δείτε τη διαφήμιση του iPhone 15 για το FaceID με τίτλο “Nice Try”

Κάθε φορά που μια λέξη διορθώνεται αυτόματα, υπογραμμίζεται με μπλε χρώμα. Με ένα άγγιγμα στη λέξη, μπορείτε να δείτε την αρχική σας λέξη και να επαναφέρετε το λογοπαίγνιο.

Αν το να γράφετε ένα μήνυμα σας κουράζει, μην ανησυχείτε – υπάρχει άλλη λύση. Πάνω από το πληκτρολόγιό σας, υπάρχει το πεδίο πρόβλεψης κειμένου. Αν πληκτρολογήσετε μια λέξη που το iPhone σας δεν αναγνωρίζει, θα τη δείτε στην αριστερή πλευρά αυτού του πεδίου, συνήθως μέσα σε εισαγωγικά. Μπορείτε να πατήσετε τη λέξη για να αποφύγετε την αντικατάστασή της από το autocorrect.

  • Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις στο τηλέφωνό σας και μεταβείτε στην κατηγορία “Γενικά“.
  • Πατήστε Πληκτρολόγιο
  • Στη συνέχεια πατήστε Αντικατάσταση Κειμένου
  • Προσθέστε όποιες λέξεις δεν θέλετε να διορθωθούν. Το autocorrect δεν θα εφαρμόζεται σε αυτή τη λέξη από εδώ και στο εξής.

Διαβάστε ακόμη: Πιθανή η συνεργασία Apple & Google για τη δημιουργία τεχνητής νοημοσύνης στα iPhone

iphone autocorrect

Αν το autocorrect εξακολουθεί να σας ενοχλεί, μην ανησυχείτε: Μπορείτε να το απενεργοποιήσετε εντελώς.

  • Απλά ανοίξτε τις “Ρυθμίσεις” και μεταβείτε σε “Γενικά” > “Πληκτρολόγιο“. Από εκεί μπορείτε να επιλέξετε την “Απενεργοποίηση autocorrect” για την πλήρη απενεργοποίηση της λειτουργίας.

Πηγή: popsci.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS