ΑρχικήHow ToΠώς να σταματήσετε τη λήψη διαφημιστικών μηνυμάτων από WhatsApp Business account;

Πώς να σταματήσετε τη λήψη διαφημιστικών μηνυμάτων από WhatsApp Business account;

Επιχειρήσεις του εξωτερικού έχουν αρχίσει να στέλνουν διαφημιστικά μηνύματα μέσω WhatsApp Business, με αποτέλεσμα να γεμίζουν τα εισερχόμενα των χρηστών με ανεπιθύμητη αλληλογραφία. Ευτυχώς, μπορείτε να λάβετε κάποια μέτρα για να αποφύγετε τα μηνύματα.

WhatsApp διαφημιστικά μηνύματα

Αυτή την πρακτική μπορεί να αρχίσουν να τη χρησιμοποιούν και άλλες επιχειρήσεις, καθώς το WhatsApp είναι μια ευέλικτη πλατφόρμα επικοινωνίας. Ωστόσο, η υπηρεσία έχει εισαγάγει κάποια εργαλεία που δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να ασκούν μεγαλύτερο έλεγχο στις αλληλεπιδράσεις τους με άλλα άτομα. Τα εργαλεία διασφαλίζουν ότι οι χρήστες έχουν την αυτονομία να ρυθμίζουν αποτελεσματικά τα κανάλια επικοινωνίας τους.

Δείτε επίσης: WhatsApp: Θα σας ενημερώνει πότε η συνομιλία σας είναι κρυπτογραφημένη

WhatsApp Business: Πώς να αποφύγετε ανεπιθύμητα μηνύματα

Μόλις λάβουν το αρχικό μήνυμα από μια επιχείρηση, οι χρήστες έχουν τρεις επιλογές:

Αποκλεισμός (block): Με αυτόν τον τρόπο, προστίθεται η επιχείρηση στη λίστα «Αποκλεισμένες επαφές». Μετά τον αποκλεισμό, η επιχείρηση δεν μπορεί να στείλει μήνυμα στον χρήστη, αν και διατηρεί πρόσβαση στο εταιρικό προφίλ και στον κατάλογό του.

Αναφορά (Report): Οι χρήστες μπορούν να αναφέρουν μια επιχείρηση εάν πιστεύουν ότι παραβαίνει το WhatsApp Business Messaging Policy.

Συνέχεια (Continue): Με αυτή την ενέργεια, οι χρήστες μπορούν να διατηρήσουν συνεχή επικοινωνία με την επιχείρηση.

Δείτε επίσης: Meta: Εφαρμόζει διαλειτουργικότητα σε WhatsApp και Messenger

Σταματήστε τη λήψη διαφημιστικών μηνυμάτων από WhatsApp Business account

Ορισμένες επιχειρήσεις ενδέχεται να προσφέρουν στους χρήστες την ευκαιρία να αρνηθούν τη λήψη διαφημιστικών μηνυμάτων, μέσω ενός κουμπιού “Εξαίρεση από μηνύματα μάρκετινγκ” στη διεπαφή συνομιλίας. Η ενεργοποίηση αυτής της επιλογής θα ειδοποιήσει την επιχείρηση για την επιθυμία σας να αφαιρεθεί ο αριθμός WhatsApp από τις λίστες διανομής μάρκετινγκ.

Εάν αυτή η δυνατότητα δεν είναι διαθέσιμη ή αποτελεσματική, οι χρήστες μπορούν να αποκλείσουν την επιχείρηση. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι ο αποκλεισμός μιας επιχείρησης από την αποστολή μηνυμάτων εμποδίζει και εσάς να στείλετε μηνύματα σε αυτήν την επιχείρηση.

Να θυμάστε πως οι παραπάνω δυνατότητες σας βοηθούν να αποφασίζετε ποιος μπορεί να επικοινωνεί μαζί σας στο WhatsApp και σας προστατεύουν από ανεπιθύμητα μηνύματα.

Δείτε επίσης: Το νέο update του WhatsApp θα σας βοηθήσει να οργανωθείτε

Ενοχλητικά διαφημιστικά μηνύματα

Το μάρκετινγκ μπορεί να γίνει ενοχλητικό για τους πελάτες όταν η επικοινωνία είναι υπερβολική. Όταν οι εταιρείες στέλνουν συνεχώς μηνύματα μέσω WhatsApp ή άλλων εφαρμογών, οι πελάτες μπορεί να αισθάνονται ότι παραβιάζεται η προσωπική τους ζωή.

Επίσης, το μη επιθυμητό περιεχόμενο μπορεί να καταστήσει το μάρκετινγκ ενοχλητικό. Αν τα μηνύματα μάρκετινγκ δεν είναι σχετικά με τα ενδιαφέροντα ή τις ανάγκες του πελάτη, τότε σίγουρα θα θέλει να απαλλαγεί από αυτά.

Πηγή: www.gadgetsnow.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS