ΑρχικήsecurityWhatsApp: Θα σας ενημερώνει πότε η συνομιλία σας είναι κρυπτογραφημένη

WhatsApp: Θα σας ενημερώνει πότε η συνομιλία σας είναι κρυπτογραφημένη

Η κρυπτογράφηση αποτελεί κρίσιμη πτυχή στις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, καθώς εξασφαλίζει την ασφάλεια των συνομιλιών. Το WhatsApp θα σας ενημερώνει πλέον πότε η συνομιλία σας είναι κρυπτογραφημένη από άκρο-σε-άκρο, με την εφαρμογή να βελτιώνει συνεχώς την ασφάλεια μέσω αυξημένης ορατότητας των banner κρυπτογράφησης.

whatsapp κρυπτογράφηση

Στις πρόσφατες εκδόσεις beta του WhatsApp από το 2021, παρατηρείται η προσθήκη δείκτη κρυπτογράφησης κάτω από το όνομα της εκάστοτε επαφής ή της ομάδας.

Διαβάστε επίσης: LockBit ransomware: Συλλήψεις μελών και εργαλείο αποκρυπτογράφησης

Η αναφορά του WABetaInfo αποκαλύπτει ότι η λειτουργία ξεκίνησε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο με την έκδοση beta του WhatsApp για Android 2.24.3.17. Αυτή τη στιγμή, ο δείκτης αυτός εμφανίζεται ευρύτερα με την τελευταία έκδοση beta (2.24.6.11), σύμφωνα με την αναφορά. Η ένδειξη αναφέρει απλά “κρυπτογραφημένη από άκρο σε άκρο” και ακολουθείται από μια μικρή εικονίδιο κλειδαριά.

Ωστόσο, το συγκεκριμένο banner δεν θα παραμείνει μόνιμα ενεργό. Σύμφωνα με το WABetaInfo, αναμένεται να εμφανίζεται προσωρινά και στη συνέχεια να αντικατασταθεί από την ένδειξη της τελευταίας σύνδεσης. Φυσικά, οι χρήστες έχουν πάντα τη δυνατότητα να ελέγξουν την κρυπτογράφηση με ανεξάρτητο τρόπο, μεταβαίνοντας στην καρτέλα Κρυπτογράφηση από τη σελίδα πληροφοριών επικοινωνίας. Αν οι αλλαγές αυτές επηρεάζουν σημαντικά τους χρήστες, τότε παραμένει ένα θέμα που θα συζητηθεί.Ωστόσο, αναμφίβολα θα αποδειχθεί χρήσιμο για νέους χρήστες του WhatsApp που μπορεί να έχουν αμφιβολίες σχετικά με τα πρότυπα κρυπτογράφησης.

Πριν περίπου τρία χρόνια, οι χρήστες εγκατέλειπαν μαζικά το WhatsApp και μετέβαιναν σε εναλλακτικές εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων όπως το Signal. Παρ’ όλα αυτά, η υπηρεσία της Meta έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο από εκείνη την περίοδο, εγκαταλείποντας τελικά την αμφιλεγόμενη μάχη για την πολιτική απορρήτου και προχωρώντας προς την κατεύθυνση να γίνει μια από τις πλέον αξιόπιστες υπηρεσίες ανταλλαγής μηνυμάτων.

Το WhatsApp παρέχει εκτενείς πληροφορίες μέσα στην εφαρμογή, οι οποίες εξηγούν τα πρότυπα κρυπτογράφησης. Εκτός από τις συνομιλίες και τις βιντεοκλήσεις/φωνητικές κλήσεις, οι ενημερώσεις κατάστασης στην πλατφόρμα είναι επίσης κρυπτογραφημένες από άκρο σε άκρο, όπως ορίζεται στις εφαρμογές της για κινητά τηλέφωνα. Οι πληροφορίες για τα πρότυπα κρυπτογράφησης βρίσκονται σε μια λεπτομερή σελίδα FAQ που παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

whatsapp κρυπτογράφηση συνομιλία

Διαβάστε ακόμη: Εργαλείο αποκρυπτογράφησης για το Rhysida Ransomware!

Η νέα λειτουργία κρυπτογράφησης πιθανότατα θα προστεθεί στις εκδόσεις 2.24.6.7, 2.24.6.8 και 2.24.6.10 του WhatsApp beta για Android, σύμφωνα με το WABetaInfo. Εδώ και λίγο καιρό, η πρόωρη δοκιμαστική έκδοση είναι διαθέσιμη, κάτι που υποδεικνύει ότι η ενσωμάτωσή της στην τελική έκδοση μπορεί να είναι κοντά.

Πηγή: androidpolice

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS