ΑρχικήUpdatesΝέο GNOME Mutter 46 Beta: Κέρδος για Gamers & Χρήστες VM

Νέο GNOME Mutter 46 Beta: Κέρδος για Gamers & Χρήστες VM

Η κυκλοφορία του GNOME 46 Beta φέρνει αλλαγές στο GNOME Shell και τον Mutter compositor, προετοιμάζοντας το έδαφος για το GNOME 46.

Η κυκλοφορία του GNOME 46 Beta φέρνει αλλαγές στο GNOME Shell και τον Mutter compositor, προετοιμάζοντας το έδαφος για το GNOME 46.

Η GNOME Shell και ο compositor Mutter κυκλοφόρησαν σήμερα τις εκδόσεις Βήτα του GNOME 46 με ορισμένες σημαντικές αλλαγές πριν από τα παγώματα API/ABI και χαρακτηριστικών για την επερχόμενη έκδοση της επιφάνειας εργασίας GNOME 46 που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Μάρτιο.

Δείτε επίσης: Η Bambu Lab ανακαλεί όλους τους A1 3D Printer

Ενώ η σημαντική εργασία σε λειτουργίες έχει ήδη ολοκληρωθεί αυτό το Σαββατοκύριακο, οι εκδόσεις “46.beta” φέρνουν μερική συναρπαστική εργασία τελευταίας στιγμής. Το GNOME Mutter 46 Beta προσφέρει:

  • Hotspots ποντικιού για την ατομική λειτουργία KMS. Αυτή η αλλαγή επιτρέπει την ατομική ρύθμιση του πυρήνα σε εικονικούς οδηγούς για να αντιμετωπίσουν περιπτώσεις όπου προηγουμένως ήταν πρόβλημα για εικονικούς οδηγούς εντός εικονικών μηχανημάτων να αποφύγουν τη χρήση του κώδικα DRM KMS παλαιού τύπου.
  • Αναδιάταξη της διαχείρισης εστίασης Wayland ώστε η διαχείριση εστίασης πληκτρολογίου Wayland να συμπεριφέρεται παρόμοια με το X11 μέσα στον κώδικα του Mutter.
  • Απόρριψη της πειραματικής λειτουργίας RT-scheduler. Αυτό εγκαταλείπεται εφόσον τώρα διαθέτουν ένα αφιερωμένο νήμα KMS και ενεργοποιεί το προγραμματισμό πραγματικού χρόνου χωρίς όρους.
  • Υποστήριξη της ιδιότητας KMS για το εύρος RGB/RGB για να αντιμετωπίσουν βλαβερές εξόδους.
  • Η άμεση σάρωση κλιμακωμένων και κλιμακωμένων επιφανειών υποστηρίζεται τώρα. Αυτό επιτρέπει στα παιχνίδια να “χτυπήσουν σχεδόν πάντα” την άμεση σάρωση σε πλήρη οθόνη ακόμα και όταν χρησιμοποιείται κλιμακωμένη κλίμακα ή άλλες μη-φυσικές αναλύσεις. Αυτό βελτιώνει επίσης την απόδοση αναπαραγωγής βίντεο σε διάφορα σενάρια.

Δείτε ακόμα: Η Plex δεν αναπτύσσει προς το παρόν εφαρμογή για Vision Pro

Ωστόσο, δεν βρέθηκε στο Mutter 46 Beta η δυναμική εργασία τριπλής προσωρινής αποθήκευσης που είχε καταδιώξει εδώ και καιρό η Canonical / Ubuntu. Η υποστήριξη Mutter Variable Refresh Rate (VRR) επίσης δεν συγχωνεύτηκε πριν από τα παγώματα του GNOME 46. Μια λίστα των αλλαγών του GNOME Mutter 46 Beta μπορεί να βρεθεί μέσω αυτής της αναφοράς.

Η GNOME Shell 46 Beta προσφέρει:

  • Βελτιωμένο στυλ υψηλής αντίθεσης.
  • Βελτιωμένα προεπιλεγμένα στυλ.
  • Το GNOME Επεξεργαστή Κειμένου προστίθεται τώρα στο dash από προεπιλογή.
  • Βελτιωμένη διαχείριση αποτυχιών στην καταγραφή οθόνης.
  • Βελτιωμένη κινούμενη ελαχιστοποίηση.

Πηγή πληροφοριών: phoronix.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS