ΑρχικήinetDiscord: Αλλαγές στη πολιτική απορρήτου που μπερδεύουν;

Discord: Αλλαγές στη πολιτική απορρήτου που μπερδεύουν;

Discord: Αλλαγές στην πολιτική απορρήτου που μπερδεύουν;
Discord: Αλλαγές στη πολιτική απορρήτου που μπερδεύουν;

Το Discord είχε υποσχεθεί ότι πριν ενημερωθεί η πολιτική απορρήτου του να ειδοποιεί τους χρήστες “εκ των προτέρων” εάν η εταιρεία αποθηκεύει περιεχόμενο βιντεοκλήσεων, φωνητικών κλήσεων ή καναλιών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ορισμένοι χρήστες ανησύχησαν όταν οι πιο πρόσφατες ενημερώσεις – οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ στις 27 Μαρτίου – φάνηκαν να εγκαταλείπουν αθόρυβα αυτήν την υπόσχεση. Ένας χρήστης του Discord ζήτησε από την Ars να διερευνήσει, ρωτώντας: «Σκοπεύει η Discord να διατηρήσει τις εγγραφές κλήσεων;»

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Discord, η απάντηση είναι όχι.

Δείτε επίσης: Discord: Χρησιμοποιεί την τεχνολογία της OpenAI για να βελτιώσει το Clyde bot του

«Δεν υπήρξε αλλαγή στη θέση του Discord σχετικά με τον τρόπο αποθήκευσης ή εγγραφής του περιεχομένου των καναλιών βίντεο ή φωνής» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Discord «Αναγνωρίζουμε ότι η πρόσφατη δημοσίευση μας σχετικά με την πολιτική απορρήτου προκάλεσε ακούσια σύγχυση στους χρήστες μας. Για να είμαστε σαφείς, τίποτα δεν έχει αλλάξει και μάλιστα έχουμε προσθέσει διευκρινιστικές πληροφορίες σε αυτήν για όσους χρήστες θέλουν να ανατρέξουν.»

Πριν αρχίσουν οι χρήστες να διαμαρτύρονται, η πολιτική επρόκειτο να ενημερωθεί λέγοντας πως το Discord θα συλλέγει πληροφορίες για «οποιοδήποτε περιεχόμενο που ανεβάζετε στην υπηρεσία. Για παράδειγμα, μπορεί να γράψετε μηνύματα ή αναρτήσεις (συμπεριλαμβανομένων των πρόχειρων), να στείλετε φωνητικά μηνύματα, να δημιουργήσετε προσαρμοσμένα emoji, να δημιουργήσετε σύντομες ηχογραφήσεις της δραστηριότητας GoLive ή να ανεβάσετε και να μοιραστείτε αρχεία μέσω των υπηρεσιών. Αυτό περιλαμβάνει επίσης τις πληροφορίες του προφίλ σας και τις πληροφορίες που παρέχετε όταν δημιουργείτε servers.”

Discord: Δεν θα αποθηκεύει συνομιλίες...ακόμα

Καθώς οι χρήστες εξέφρασαν ανησυχίες στο Reddit, το προσωπικό του Discord φάνηκε να βιάζεται να κατευνάσει τους φόβους, λέγοντας: «Κατανοούμε ότι η διατύπωση της νέας πολιτικής απορρήτου είναι ευρεία και μπορεί να παρεξηγηθεί» υποσχόμενοι, «Θα το διορθώσουμε».

Πρόταση: Το Discord εξαγοράζει το social media app Gas

Έκτοτε, το Discord πρόσθεσε λέξη προς λέξη: «Γενικά δεν αποθηκεύουμε το περιεχόμενο βιντεοκλήσεων ή φωνητικών κλήσεων ή καναλιών. Εάν το αλλάζαμε αυτό στο μέλλον (για παράδειγμα, για να διευκολυνθεί η εποπτεία περιεχομένου), θα σας το αποκαλύπταμε εκ των προτέρων.»

Στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ηχογραφήσεις κλήσεων από οποιονδήποτε που δεν συμμετέχει στην κλήση είναι παράνομες και γενικά απαιτείται συναίνεση. Είναι πιθανό ότι το Discord ενημέρωσε την πολιτική απορρήτου όχι μόνο για να κατευνάσει τους χρήστες αλλά και για να καλύψει τα ίχνη του νομικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα συμβεί ποτέ. Ως απάντηση στην αγανάκτηση των χρηστών, η νέα ενημερωμένη πολιτική προσδιορίζει τώρα επίσης ότι το Discord ενδέχεται να συλλέξει μέρος αυτού του τύπου περιεχομένου στο μέλλον.

Discord: Δεν θα αποθηκεύει συνομιλίες...ακόμα discord data

«Μπορεί να δημιουργήσουμε λειτουργίες που βοηθούν τους χρήστες να αλληλοεπιδρούν με περιεχόμενο φωνής και βίντεο, όπως δημιουργία ή αποστολή σύντομων ηχογραφήσεων», αναφέρει η νέα πολιτική.

Διαβάστε επίσης: Το νέο software update PS5 7.0 κυκλοφόρησε με δυνατότητες Discord

Το Discord δεν έχει τέλειο ρεκόρ όσον αφορά το απόρρητο των χρηστών. Πέρυσι, το Discord «έφαγε» πρόστιμο 800.000 ευρώ για παραβιάσεις απορρήτου στην ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της αποτυχίας να κλείσουν τα voice rooms όταν οι χρήστες των Windows έκαναν κλικ στο εικονίδιο “X”. Αντί να αποχωρούν οι χρήστες, η ΕΕ διαπίστωσε ότι οι χρήστες παρέμεναν άθελά τους συνδεδεμένοι στα voice rooms, τα οποία συνέχιζαν να εκτελούνται στο παρασκήνιο και μπορούσαν να μεταδώσουν ιδιωτικές συνομιλίες που οι χρήστες δεν γνώριζαν ότι μπορούσαν να ακουστούν.

πηγή πληροφοριών:arstechnica.com

SecNews
SecNewshttps://www.secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS