Ένα πρόβλημα στην Αναζήτηση Google φαίνεται ότι δημιουργούσε διακοπή της υπηρεσίας κάθε φορά που οι χρήστες αναζητούσαν συγκεκριμένους όρους όπως “Πόσα emoji στο iOS“, “Πόσα emoji στην Apple” και “Πόσα emoji στα Windows“.
Δείτε επίσης: Results About You Google: Βοηθά στην αφαίρεση προσωπικών στοιχείων από τα αποτελέσματα αναζήτησης
Το πρόβλημα επηρέαζε τόσο τους ιστότοπους αναζήτησης Google όσο και την εφαρμογή για κινητά. Το ζήτημα φαίνεται να έχει πλέον επιλυθεί.
Η Αναζήτηση Goοgle παρουσίαζε ένα σφάλμα διακομιστή, όταν οι χρήστες αναζητούσαν φράσεις όπως “πόσα emoji στο iOS” ή “πόσα emoji στην Apple” (χωρίς τα εισαγωγικά).
Λογισμικό ακουστικών βαρηκοΐας εγκρίθηκε για τα AirPods Pro
OpenAI o1: Νέο AI μοντέλο "σκέφτεται" σαν άνθρωπος
Καταγγελία εναντίον γνωστών gaming εταιρειών
Το ζήτημα αρχικά θεωρήθηκε ότι επηρεάζει έναν τομέα συγκεκριμένης χώρας, το Google.co.nz, όταν αναφέρθηκε από τον χρήστη του YCombinator Hacker News wfme.
Ωστόσο, κι άλλοι σχολιαστές επεσήμαναν ότι το Google.com επηρεάστηκε επίσης.
Ένας άλλος χρήστης, ο llui85, συνέταξε μια λίστα με μερικές φράσεις που φαίνεται να προκαλούσαν το πρόβλημα στην αναζήτηση Google, όταν εισάγονταν στη γραμμή αναζήτησης, χωρίς τα εισαγωγικά:
“πόσα emojis στο ios”
“πόσα emojis στο Apple”
“πόσα emojis στα Windows“
“πόσα emojis στο lumia”
“πόσα emojis lumia”
“πόσα emoji ios” – λειτουργεί (αν και αργά)
“πόσα emojis στο ios”
“πόσα emojis μέσα στο ios”
Δείτε ακόμα: Πώς να κάνετε αναζήτηση σε έναν φάκελο στο Google Drive
“Θα στοιχημάτιζα ότι μια συγκεκριμένη ιστοσελίδα που εμφανίζεται στα αποτελέσματα προκαλεί πιθανώς αυτό το σφάλμα – θα ήμουν πολύ περίεργος να μάθω ποια είναι αυτή“, λέει ο χρήστης, ο οποίος αφού αναζήτησε τον παρακάτω όρο, φαίνεται ακόμη πιο πεπεισμένος ότι ένας συγκεκριμένος ιστότοπος .com προκαλεί το πρόβλημα:
πόσα emojis στον ιστότοπο ios: com
Ο χρήστης του Reddit, gottago_gottago, υποπτεύεται ότι ο ένοχος είναι το Emojipedia.com, καθώς η αναζήτηση αυτού του ονόματος τομέα απευθείας στο Google διακόπτει την αναζήτηση.
Η συμπεριφορά εμφανίζεται επίσης από την εφαρμογή Αναζήτησης Google για Android.
Δείτε επίσης: 8 στα 10 sites διαρρέουν τους “όρους αναζήτησης” των επισκεπτών τους
Το ζήτημα φαίνεται ωστόσο, να έχει επιλυθεί τώρα.