ΑρχικήinetStarlink Ουκρανία - Elon Musk: Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τη χώρα παρά την...

Starlink Ουκρανία – Elon Musk: Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τη χώρα παρά την απώλεια χρημάτων

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SpaceX (και της Tesla), Elon Musk, αποφάσισε τελικά να συνεχίσει τη χρηματοδότηση των τερματικών Starlink που αποστέλλονται στην Ουκρανία, λέγοντας στο Twitter ότι η SpaceX θα συνεχίσει να παρέχει “δωρεάν” δορυφορικό Ίντερνετ στην κυβέρνηση, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι η εταιρεία χάνει χρήματα.

Starlink Ουκρανία

Αν και η Starlink εξακολουθεί να χάνει χρήματα και άλλες εταιρείες λαμβάνουν δισεκατομμύρια δολάρια από τους φορολογούμενους, εμείς απλώς θα συνεχίσουμε να χρηματοδοτούμε την κυβέρνηση της Ουκρανίας δωρεάν“, έγραψε ο Elon Musk στο Twitter.

Δείτε επίσης: Elon Musk: Η κινεζική κυβέρνηση δεν θέλει το Starlink στην Κίνα

Ο Musk είχε δηλώσει την Παρασκευή ότι θεωρούσε άδικο το γεγονός ότι η SpaceX δεν επιχορηγήθηκε από τον αμερικανικό στρατό για τη λειτουργία του Starlink στην Ουκρανία, ακόμη και όταν οι ανταγωνιστές, όπως η Lockheed Martin και η Boeing έλαβαν “δισεκατομμύρια” για την παροχή πόρων.

Την Παρασκευή, μια αναφορά από το CNN αποκάλυψε ότι η SpaceX ζήτησε από την κυβέρνηση εάν μπορεί να πληρώσει για τυχόν πρόσθετα τερματικά Starlink που αποστέλλονται στην Ουκρανία, καθώς και για τις υπάρχουσες υπηρεσίες Διαδικτύου. Αυτό θα σήμαινε ότι θα έπρεπε να πληρωθούν περίπου 124 εκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του 2022 και σχεδόν 380 εκατομμύρια δολάρια τους επόμενους 12 μήνες. Ο Elon Musk πρόσθεσε αργότερα στο Twitter ότι η υπηρεσία Starlink δεν μπορεί να χρηματοδοτεί υπηρεσίες στην Ουκρανία “επ’ αόριστον” και σε ένα άλλο tweet είπε ότι η Starlink χάνει περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια το μήνα για να διατηρήσει τις υπηρεσίες της.

Ωστόσο, το tweet που έκανε το Σάββατο, φαίνεται πως αλλάζει τα δεδομένα και ότι το Starlink θα συνεχίσει να παρέχεται.

Δείτε επίσης: Το Starlink Satellite Broadband ενεργό σε όλες τις ηπείρους

Elon Musk Ουκρανία

Σύμφωνα με τον Musk, έχουν σταλεί περίπου 25.000 τερματικά Starlink στην Ουκρανία για παροχή βοήθειας στις πολεμικές προσπάθειες. Η υπηρεσία έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο, καθώς επιτρέπει στον ουκρανικό στρατό αλλά και στους απλούς πολίτες να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο αυτές τις δύσκολες στιγμές, όσο η χώρα συνεχίζει να υφίσταται διακοπές ρεύματος και ο κίνδυνος κυβερνοεπιθέσεων παραμένει υψηλός.

Δείτε επίσης: Το Starlink internet της SpaceX έρχεται τώρα στα κρουαζιερόπλοια

Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι Financial Times ανέφεραν ότι οι διακοπές του Starlink προκάλεσαν “καταστροφική” αποτυχία επικοινωνίας μεταξύ των στρατευμάτων. Ο Musk αμφισβήτησε την αναφορά στο Twitter, δηλώνοντας ότι “υποστηρίζεται ψευδώς ότι τα τερματικά και η υπηρεσία Starlink πληρώθηκαν, ενώ έχει πληρωθεί μόνο ένα μικρό ποσοστό“. Ωστόσο, το CNN αναφέρει ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Πολωνία παρείχαν πλήρη ή μερική χρηματοδότηση για τα terminals.

Πηγή: www.theverge.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS