ΑρχικήsecurityΗ ομάδα Guacamaya χάκαρε την κυβέρνηση της Κολομβίας: Διέρρευσαν ταυτότητες μυστικών πρακτόρων...

Η ομάδα Guacamaya χάκαρε την κυβέρνηση της Κολομβίας: Διέρρευσαν ταυτότητες μυστικών πρακτόρων της AFP

Ταυτότητες μυστικών πρακτόρων που εργάζονται για την Αυστραλιανή Ομοσπονδιακή Αστυνομία (AFP) αποκαλύφθηκαν αφού οι χάκερ της ομάδας Guacamaya διέρρευσαν έγγραφα που είχαν κλέψει από την κυβέρνηση της Κολομβίας.

Δείτε επίσης: Advanced: Δεδομένα υγειονομικής περίθαλψης κλάπηκαν σε επίθεση LockBit 3.0

Guacamaya

Η διαρροή προέρχεται από μια ομάδα hacktivist που ονομάζεται Guacamaya και περιλαμβάνει περισσότερα από πέντε terabyte απόρρητων δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων email, εγγράφων και μεθόδων που χρησιμοποιούσαν οι πράκτορες του AFP για να εμποδίσουν τα καρτέλ ναρκωτικών να λειτουργούν στην Αυστραλία.

Δείτε επίσης: Πρόστιμο στην Shein: Δεν ειδοποίησε 39 εκατ. χρήστες ότι κλάπηκαν τα credentials τους

Οι λεπτομέρειες που αποκαλύφθηκαν προέρχονται από 35 επιχειρήσεις της AFP, ορισμένες από τις οποίες είναι ακόμη ενεργές, και περιλαμβάνουν και αναφορές παρακολούθησης από πράκτορες, ηχογραφήσεις τηλεφωνικών κλήσεων και δεδομένα μισθοδοσίας για Κολομβιανούς αξιωματικούς.

Το AFP δεν είναι η μόνη υπηρεσία επιβολής του νόμου που συνεργάζεται με την κυβέρνηση της Κολομβίας, επομένως είναι πιθανό να επηρεαστούν αστυνομικές υπηρεσίες και από άλλες χώρες.

Το AFP επιβεβαίωσε την παραβίαση στο «The Sydney Morning Herald» μοιράζοντας την ακόλουθη δήλωση:

Το AFP ανησυχεί για πιθανές παραβιάσεις της λειτουργικής ασφάλειας ως συνέπεια αυτού του παραβιασμού των δεδομένων. Το AFP συνεργάζεται με τους εταίρους του στις πληγείσες περιοχές για να μετριάσει τυχόν πιθανές απειλές για την ασφάλεια των ανθρώπων.

Ποια είναι η ομάδα Guacamaya;

Η Guacamaya περιγράφει τον εαυτό της ως μια ομάδα χακτιβιστών που μάχεται ενάντια σε καταπιεστικά και διεφθαρμένα καθεστώτα στη Λατινική Αμερική.

Τον Σεπτέμβριο, η Guacamaya ανακοίνωσε ότι είχε παραβιάσει πολλές κρατικές, στρατιωτικές και υπηρεσίες επιβολής του νόμου της Λατινικής Αμερικής και μοιράστηκε τα δεδομένα με έναν ειδησεογραφικό ιστότοπο καταγγελιών.

Ο ιστότοπος μοιράστηκε δείγματα δεδομένων με το ευρύτερο κοινό και παρείχε ολόκληρη τη συλλογή μόνο σε δημοσιογράφους. Ωστόσο, δεν υπάρχει τρόπος να επαληθευτεί εάν οι χάκερ διένειμαν το leak και σε άλλα μέρη.

Δείτε επίσης: Το ρωσικό project DDOSIA πληρώνει εθελοντές που εξαπολύουν επιθέσεις DDOS εναντίον της Δύσης

Μεταξύ των θυμάτων είναι οι Χιλιανές Ένοπλες Δυνάμεις, ο Περουβιανός Στρατός, η Κοινή Διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων του Περού, οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ελ Σαλβαδόρ, η Εθνική Πολιτική Αστυνομία του Ελ Σαλβαδόρ, η Γραμματεία Εθνικής Άμυνας του Μεξικού και η Γενική Διοίκηση των Στρατιωτικών Δυνάμεων της Κολομβίας.

Το hack που παραβίασε το AFP στόχευε το Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Κολομβίας, έναν εταίρο του AFP που επέτρεψε τη διεξαγωγή μυστικών επιχειρήσεων στην Αυστραλία για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών και των καναλιών εισαγωγής στη χώρα.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS