ΑρχικήinvestigationsSecNews Whistleblowing: Η ασφαλής πλατφόρμα καταγγελιών του SecNews

SecNews Whistleblowing: Η ασφαλής πλατφόρμα καταγγελιών του SecNews

Χρησιμοποιήστε την νέα SecNews Whistleblowing πλατφόρμα καταγγελιών για να υποβάλετε με ασφάλεια και ανώνυμα ό,τι θέλετε! Μπορείτε να υποβάλετε εντελώς ανώνυμα πληροφορίες σχετικά με παρενοχλήσεις, σεξουαλική κακοποίηση, επιθέσεις hacking, κυβερνητική κακοποίηση ή διαφθορά, εσωτερικά θέματα εταιρειών κ.λπ.

Η πλατφόρμα καταγγελιών του SecNews σας επιτρέπει να υποβάλλετε με ασφάλεια ευαίσθητα έγγραφα ή πληροφορίες που αποκαλύπτουν παρανομίες και αδικίες. Υποβάλετε με ασφάλεια, ανώνυμα, προστατευμένα και κρυπτογραφημένα ή αποκρυπτογραφημένα ό,τι θέλετε!

Δείτε Ακόμα: Η ελληνική κυβέρνηση κατασκοπεύει τους πολίτες μέσω του Predator spyware;

SecNews Whistleblowing: Ασφαλής πλατφόρμα καταγγελιών του SecNews

Η πλατφόρμα καταγγελιών SecNews Whistleblowing, βασισμένη στο προιόν Globaleaks, είναι ένα εργαλείο που επιτρέπει σε οποιονδήποτε να υποβάλει με ασφάλεια τις πληροφορίες που θέλει! Είναι φιλικά προς το χρήστη σχεδιασμένο και προστατεύει εξ ορισμού την ιδιωτική ζωή και τις αναφορές του υποβάλλοντος.

Η αποστολή του SecNews είναι να δώσει τη δυνατότητα σε κάθε πολίτη να αποκτήσει ένα απλό, ασφαλές και ανώνυμο σύστημα μηνυμάτων, ώστε να μπορεί να αναφέρει οποιοδήποτε κακόβουλο περιστατικό εντόπισε στο διαδίκτυο. Στόχος του SecNews είναι να ενδυναμώσει τους πολίτες σε όλο τον κόσμο με έναν απλό, ασφαλή και ανώνυμο τρόπο επικοινωνίας.

Η λύση λογισμικού μας μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ερευνητές δημοσιογράφους, υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υπεύθυνους εταιρικής συμμόρφωσης, πληροφοριοδότες ή ακόμη και από οποιονδήποτε πολίτη θέλει να καταγγείλει υποθέσεις διαφθοράς ή άλλες παραβιάσεις του νόμου σε μια αρχή. Το SecNews σχεδιάστηκε από την αρχή με κορυφαίες προτεραιότητες την προστασία της ανωνυμίας των πηγών μας και την αντίσταση στις επιθέσεις κατά της ελευθερίας της έκφρασής τους. Το λογισμικό που έχει χρησιμοποιηθεί έχει ενεργοποιημένες πολλαπλές τεχνολογίες, όπως το Tor, το https και κρυπτογράφηση PGP, οι οποίες είναι ενσωματωμένες από προεπιλογή για την αυτόματη προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών μας, ενώ αυτοί δημοσιεύουν τα ευαίσθητα έγγραφά τους μέσω του ιστότοπου https://report.secnews.gr.

SecNews discord server: Join το μεγαλύτερο tech chat

Η πλατφόρμα WhistleBlowing του SecNews είναι μια εξολοκλήρου διαδικτυακή υπηρεσία και πολύ εύκολο στη χρήση: δεν απαιτείται περίπλοκη εγκατάσταση, δεν απαιτείται ειδική τεχνογνωσία για τη χρήση του, δεν χρειάζεται να αποκτηθεί ή να εγκατασταθεί ιδιοκτησιακό λογισμικό στο πρόγραμμα περιήγησης/υπολογιστή σας προκειμένου να το χρησιμοποιήσετε.

Το SecNews Whistleblowing platform, υποστηρίζεται από μια ανοιχτή κοινότητα εθελοντών χρηστών και συνεργατών που συνεργάζονται για τη συνεχή βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών. Μπορείτε να υποβάλετε εντελώς ανώνυμα πληροφορίες σχετικά με παρενοχλήσεις, σεξουαλική κακοποίηση, επιθέσεις hacking, κυβερνητική κακοποίηση ή διαφθορά, εσωτερικά θέματα εταιρειών κ.λπ.

Η οδηγία №37 (1937/2019) της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την καταγγελία καταγγελιών, απαιτεί από τους περισσότερους οργανισμούς να διαθέτουν ένα ασφαλές κανάλι αναφοράς καταγγελιών. Οι ΗΠΑ έχουν υιοθετήσει παρόμοιους κανόνες και η διαδικασία αναφοράς θεωρείται βέλτιστη πρακτική από πολλές χώρες. Ο σκοπός ενός τέτοιου καναλιού καταγγελίας είναι να μπορούν οι εργαζόμενοι και άλλοι συνεργάτες να αναφέρουν παραβάσεις, εμπιστευτικά ή ανώνυμα, χωρίς να φοβούνται αντίποινα.

SecNews app ΔΩΡΕΑΝ λήψη: Ενημερωθείτε για τις τελευταίες εξελίξεις

SecNews Whistleblowing: Ασφαλής πλατφόρμα καταγγελιών του SecNews

Όταν εφαρμόζεται σωστά, η καταγγελία μπορεί να προωθήσει την ακεραιότητα, τη λογοδοσία και την κουλτούρα εμπιστοσύνης στον εργασιακό χώρο. Μπορεί επίσης να βελτιώσει τη χρηστή διακυβέρνηση αυξάνοντας την εμπιστοσύνη των τραπεζών και των επενδυτών.

Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν καλύτερα από κάθε εξωτερικό ελεγκτή, τι πάει στραβά μέσα στον οργανισμό. Στην πραγματικότητα οι αναφορές αποκαλύπτουν τις περισσότερες φορές παράνομες και ανήθικες ενέργειες.

Η εφαρμογή αυτών των καναλιών θα δώσει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους και άλλους συνεργάτες να αναφέρουν εμπιστευτικά οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά χωρίς να φοβούνται αντίποινα. Ενισχύει δηλαδή μεταξύ άλλων την ακεραιότητα, τη λογοδοσία και την κουλτούρα εμπιστοσύνης στον εργασιακό χώρο.

Γιατί είναι απόλυτα ασφαλές το SecNews Whistleblowing Platform;

Καμία άλλη πλατφόρμα καταγγελιών δεν παρέχει αυτό το επίπεδο ανωνυμίας. Το SecNews χρησιμοποιεί το Perfect Forward Secrecy (PFS), που σημαίνει ότι αλλάζει τα κρυπτογραφικά σας κλειδιά για κάθε συνεδρία, οπότε ακόμη και αν κάποιος παρακολουθεί την σύνδεσή σας, δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα παλιά δεδομένα για να αποκρυπτογραφήσει τη νέα κίνηση. Αυτές οι βελτιώσεις προσφέρουν επιπλέον προστασία στους χρήστες κατά την περιήγηση ή την υποβολή εγγράφων μέσω μη ασφαλών δικτύων, όπως δημόσια wifi hotspots ή υπολογιστές σε internet cafe.

Ο καθένας μπορεί εύκολα να χρησιμοποιήσει την ασφαλή και ανώνυμη πλατφόρμα καταγγελιών του SecNews. Σχεδιασμένη για να είναι φιλική προς τον χρήστη, η λύση είναι προσαρμόσιμη και προστατεύει εξ ορισμού την ιδιωτική ζωή και τις υποβολές των πληροφοριοδοτών.

Η πλατφόρμα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την λήψη, την ανάλυση και τη δημοσιοποίηση πληροφοριών δημοσίου ενδιαφέροντος και ανησυχίας χάρη στις καινοτόμες και ασφαλείς μεθόδους διαχείρισης των καταγγελιών που χρησιμοποιεί. Το SecNews Whistleblowing platform έχει υλοποιηθεί από την ομάδα GlobaLeaks (https://www.globaleaks.org/) ως πηγή πληροφόρησης για το κοινό και τον Τύπο ώστε πραγματοποιείται με ασφάλεια η διαδικασία αποκάλυψης και υποβολής απο δημοσιογραφικές πηγές.

Το SecNews παρέχει την δυνατότητα ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ σε δημοσιογράφους, δημοσιογραφικούς οργανισμούς ή εταιρείες με αυξημένο το αίσθημα της εταιρικής ευθύνης να έχουν πρόσβαση με ασφάλεια στην πλατφόρμα διαχείρισης πληροφοριών Whistleblowing σε ξεχωριστά ασφαλή instances, ώστε να δέχονται και να διαχειρίζονται με ασφάλεια καταγγελίες.

ΒΡΕΣ ΤΟ SECNEWS WHISTLEBLOWING PLATFORM ΕΔΩ

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS