ΑρχικήinetApp Store apps: Μπορούν να χρησιμοποιούν τρίτους παρόχους πληρωμών στη Νότια Κορέα

App Store apps: Μπορούν να χρησιμοποιούν τρίτους παρόχους πληρωμών στη Νότια Κορέα

Νωρίτερα μέσα στην χρονιά, η Apple ανακοίνωσε ότι θα συμμορφωθεί με έναν νέο νόμο στη Νότια Κορέα που απαιτούσε από την εταιρεία να επιτρέπει σε τρίτους παρόχους πληρωμών στις εφαρμογές του App Store. Από σήμερα, οι προγραμματιστές μπορούν επιτέλους να υποβάλουν αίτηση για χρήση άλλων μεθόδων πληρωμής εκτός από αυτές της Apple στις εφαρμογές τους που διανέμονται στο App Store της Νότιας Κορέας.

Δείτε επίσης: Google και Apple καλούνται να αφαιρέσουν το TikTok από τα app stores

Background

Τον Αύγουστο του 2021, η ρυθμιστική αρχή της Νότιας Κορέας ψήφισε έναν αντιμονοπωλιακό νόμο για να αναγκάσει τόσο την Apple όσο και την Google να επιτρέπουν στους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν μεθόδους πληρωμής τρίτων στις εφαρμογές τους που διανέμονται μέσω του App Store και του Google Play. Όπως ήταν αναμενόμενο, η Apple άσκησε έφεση κατά της απόφασης, αλλά η εταιρεία κατέληξε να συμφωνήσει να συμμορφωθεί με το νόμο.

Δείτε επίσης: Apple: Τι είδους εφαρμογές αποκλείσαμε από το App Store μας πέρυσι

Ωστόσο, η ρυθμιστική αρχή της Νότιας Κορέας δεν ήταν ικανοποιημένη με την πρόταση της Apple, καθώς η εταιρεία θα χρεώνει προμήθεια 26% για συναλλαγές που πραγματοποιούνται εκτός του συστήματος αγορών εντός εφαρμογής του App Store.

Τρίτοι πάροχοι πληρωμών στη Νότια Κορέα

Η Apple έδωσε την Πέμπτη περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πώς θα επιτρέψει στους προγραμματιστές να προσφέρουν τρίτους παρόχους πληρωμών στις εφαρμογές τους που διανέμονται στη Νότια Κορέα.

Όπως αυτό που συνέβη στην Ολλανδία, όπου η Apple δημιούργησε ένα ειδικό δικαίωμα για εφαρμογές γνωριμιών που προσφέρουν εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής, οι προγραμματιστές που θέλουν να προσφέρουν μια εναλλακτική επιλογή επεξεργασίας πληρωμής στη Νότια Κορέα πρέπει να χρησιμοποιήσουν το StoreKit External Purchase Entitlement.

Οι προγραμματιστές μπορούν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το σύστημα αγορών εντός εφαρμογής της Apple αν θέλουν, αλλά οι εφαρμογές με εναλλακτικούς τρόπους πληρωμής χρειάζονται μια νέα έκδοση αποκλειστικά για το Νοτιοκορεατικό App Store. Η Apple σημειώνει επίσης ότι ορισμένες λειτουργίες όπως το Ask to Buy και το Family Sharing δεν θα είναι διαθέσιμες για αυτές τις εφαρμογές. Η εταιρεία επίσης δεν θα αναλάβει την ευθύνη για οποιαδήποτε διαχείριση συνδρομής ή επιστροφές χρημάτων.

Δείτε επίσης: Η Apple ανακοινώνει νέο κανόνα διαγραφής δεδoμένων για το App Store

App Store Νότια Κορέα

Για κάθε πώληση που πραγματοποιείται χρησιμοποιώντας εναλλακτική μέθοδο πληρωμής, οι προγραμματιστές θα πρέπει να πληρώσουν προμήθεια στην Apple – ωστόσο, θα υπάρχει έκπτωση 4%. Οι εφαρμογές θα πρέπει να καταστήσουν σαφές ότι ο χρήστης θα πληρώσει μέσω ενός εναλλακτικού συστήματος που δεν υποστηρίζεται από την Apple.

Αυτήν τη στιγμή υπάρχουν τέσσερις πάροχοι πληρωμών της Νότιας Κορέας πιστοποιημένοι από την Apple: KCP, Inicis, Toss και NICE. Εάν ο προγραμματιστής θέλει να χρησιμοποιήσει διαφορετικό πάροχο πληρωμών, πρέπει πρώτα να επαληθευτεί από την Apple. Όσοι θέλουν να υποβάλουν μια εφαρμογή στο App Store της Νότιας Κορέας με εναλλακτική μέθοδο πληρωμής πρέπει να συμπληρώσουν μια φόρμα αιτήματος στον ιστότοπο Apple Developer.

Πηγή πληροφοριών: 9to5mac.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS