ΑρχικήinetGoogle και Apple καλούνται να αφαιρέσουν το TikTok από τα app stores

Google και Apple καλούνται να αφαιρέσουν το TikTok από τα app stores

Βασικό στέλεχος της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών των ΗΠΑ (FCC) είπε ότι ζήτησε από την Apple και την Google να αφαιρέσουν το TikTok από τα καταστήματα εφαρμογών τους λόγω ανησυχιών σχετικά με την ασφάλεια των δεδομένων των χρηστών.

Google TikTok Apple
Google και Apple καλούνται να αφαιρέσουν το TikTok από τα app stores

Το TikTok είναι μια από τις πιο δημοφιλείς εφαρμογές που σημείωσε σημαντική άνοδο κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η εφαρμογή βίντεο ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance, η οποία βρέθηκε αντιμέτωπη με τον έλεγχο των ΗΠΑ, όταν ακόμα ήταν Πρόεδρος ο Donald Trump.

Δείτε επίσης: Khaby Lame: Ο βασιλιάς του TikTok-Ξεπέρασε την D’Amelio σε followers

Ο Brendan Carr, ένας από τους επιτρόπους της FCC, μοιράστηκε μέσω Twitter μια επιστολή προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της Apple, Tim Cook, και τον CEO της Alphabet, Sundar Pichai. Η επιστολή περιείχε αναφορές και άλλα στοιχεία που έδειχναν ότι το TikTok δεν συμμορφώνεται με τις πολιτικές των καταστημάτων εφαρμογών των δύο εταιρειών.

Είναι σαφές ότι το TikTok θέτει έναν απαράδεκτο κίνδυνο εθνικής ασφάλειας λόγω της εκτεταμένης συλλογής δεδομένων που συνδυάζεται με την προφανώς ανεξέλεγκτη πρόσβαση του Πεκίνου σε αυτά τα ευαίσθητα δεδομένα“, έγραψε ο Carr. “Ως εκ τούτου, σας ζητώ να εφαρμόσετε το απλό κείμενο των πολιτικών του καταστήματος εφαρμογών σας στο TikTok και να το αφαιρέσετε από τα καταστήματα εφαρμογών σας λόγω μη συμμόρφωσης με αυτούς τους όρους“.

FCC TikTok
Google και Apple καλούνται να αφαιρέσουν το TikTok από τα app stores

Το TikTok δεν είναι αυτό που φαίνεται στην επιφάνεια. Δεν είναι απλώς μια εφαρμογή για κοινή χρήση αστείων βίντεο ή memes“, αναφέρει στην επιστολή. “Στον πυρήνα του, το TikTok λειτουργεί ως ένα εξελιγμένο εργαλείο επιτήρησης που συγκεντρώνει εκτεταμένες ποσότητες προσωπικών και ευαίσθητων δεδομένων“.

Δείτε επίσης: TikTok: Δεν είμαστε σαν το Facebook, είμαστε μια πλατφόρμα ψυχαγωγίας

Η επιστολή φαίνεται να στάλθηκε στις 24 Ιουνίου και ανέφερε ότι εάν η Apple και η Alphabet δεν αφαιρέσουν το TikTok από τα καταστήματα εφαρμογών τους, θα πρέπει να δώσουν εξηγήσεις έως τις 8 Ιουλίου.

Επικαλούμενος και μια πρόσφατη αναφορά, η οποία έλεγε ότι οι Κινέζοι υπάλληλοι του TikTok είχαν πρόσβαση σε δεδομένα Αμερικανών χρηστών, ο κ. Carr τόνισε τους κινδύνους για την εθνική ασφάλεια. Σύμφωνα με την αναφορά, ηχογραφήσεις εργαζομένων στο TikTok έδειχναν ότι μηχανικοί στην Κίνα είχαν πρόσβαση στα δεδομένα των ΗΠΑ μεταξύ Σεπτεμβρίου 2021 και Ιανουαρίου 2022.

Λαμβάνοντας αυτά υπόψη και άλλες παρόμοιες αναφορές, ο κ. Carr είπε ότι αν η Apple και η Google δεν αφαιρέσουν το TikTok θα πρέπει να εξηγήσουν αναλυτικά “τη βάση για το συμπέρασμα της εταιρείας σας ότι η κρυφή πρόσβαση σε ιδιωτικά και ευαίσθητα δεδομένα χρηστών των ΗΠΑ από άτομα που βρίσκονται στο Πεκίνο, σε συνδυασμό με το μοτίβο παραπλανητικών παραστάσεων και συμπεριφοράς του TikTok, δεν παραβιάζει καμία από τις πολιτικές του καταστήματος εφαρμογών σας“.

Δείτε επίσης: Το TikTοk θα σας βοηθήσει να σταματήσετε το άπειρο scrolling

Στις 17 Ιουνίου, την ίδια ημέρα με τη δημοσίευση της αναφοράς, το TikTok ανακοίνωσε ότι δρομολογούσε όλη την επισκεψιμότητα των χρηστών στις ΗΠΑ στο Oracle Cloud Infrastructure και ότι μετέφερε τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών των ΗΠΑ από τα δικά του κέντρα δεδομένων (ΗΠΑ και Σιγκαπούρη) σε Oracle cloud servers στις ΗΠΑ.

Πηγή: www.cnbc.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS