ΑρχικήinetΚαταργείται η σταθερή τηλεφωνία;

Καταργείται η σταθερή τηλεφωνία;

Όσοι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν σταθερό τηλέφωνο, θα πρέπει σύντομα να αποφασίσουν εάν επιθυμούν να τερματίσουν την υπηρεσία τους.

σταθερή τηλεφωνία

Οι παρόχοι τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, όπως η AT&T και η Verizon, προσπαθούν να αντικαταστήσουν τις παλαιές σταθερές γραμμές τηλεφώνου με πιο προηγμένες τεχνολογίες, όπως οπτικές ίνες και ασύρματες συνδέσεις.

Διαβάστε ακόμη: Android: Πώς να ορίσετε έναν εξαψήφιο κωδικό στο τηλέφωνό σας;

Αυτή η μετάβαση επηρεάζει κυρίως άτομα άνω των 65 ετών και μικρές επιχειρήσεις, καθώς και τους κατόχους αναλογικών φαξ και ειδικών συστημάτων επείγουσας κλήσης. Aποτελεί μέρος μιας γενικότερης τάσης προς την υιοθέτηση της τηλεφωνίας μέσω διαδικτύου (VoIP) και της ψηφιοποίησης. Ωστόσο, ορισμένες περιοχές εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με την αξιοπιστία και την πρόσβαση σε κρίσιμες καταστάσεις. Αναμένεται η συνέχιση αυτής της μετάβασης με τις εταιρείες να παρέχουν εναλλακτικές λύσεις και να διασφαλίζουν τη συνέχεια των υπηρεσιών.

Το κόστος για σταθερή ασύρματη πρόσβαση συνήθως κοστίζει περίπου 69 $ μήνα, ενώ το ethernet κοστίζει περίπου 100 $.

Από τη χάλκινη καλωδίωση μέχρι τη μετάδοση φωνής μέσω διαδικτύου

Η πλήρης κατάργηση των χάλκινων σταθερών γραμμών και του σχετικού εξοπλισμού αντιμετωπίζει προβλήματα, σύμφωνα με τον Will McKeon-White της Forrester Research. Ο εξοπλισμός που περιλαμβάνουν τα κτίρια με παλαιά συστήματα τηλεφωνίας είναι δυσπρόσιτος και η αφαίρεσή του μπορεί να απαιτήσει επιπλέον χρόνο.

Επιπλέον, σε ορισμένες περιπτώσεις, οι χάλκινες γραμμές αποδεικνύονται πιο αξιόπιστες από τις υπηρεσίες VoIP, ιδίως σε αγροτικές περιοχές χωρίς αξιόπιστη σύνδεση στο διαδίκτυο.

“Δυστυχώς, σε ορισμένες περιοχές δεν υπάρχει ακόμη αποτελεσματική κάλυψη κινητής τηλεφωνίας ή ευρυζωνικού διαδικτύου, διατίθεται όμως σταθερή κάλυψη”, είπε ο Blacklock, αγροτικός εκπρόσωπος της Καλιφόρνια.

σταθερή τηλεφωνία

Δείτε επίσης: COSMOTE: Ξεκινά η δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων σταθερού ευρυζωνικού Ιnternet

Στην Καλιφόρνια διοργανώνονται συναντήσεις για τους πελάτες της AT&T με σκοπό να συζητηθεί η πιθανή διακοπή της υπηρεσίας σε ολόκληρη την πολιτεία.

Πηγή: edition.cnn.com

SecNews
SecNewshttps://secnewsgr.kinsta.cloud
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS