ΑρχικήinetΗ Stellantis απολύει χιλιάδες υπαλλήλους

Η Stellantis απολύει χιλιάδες υπαλλήλους

Η Stellantis προχωρά σε απολύσεις που επηρεάζουν περίπου 2.250 εργαζόμενους στο εργοστάσιό της στο Mirafiori στο Τορίνο της Ιταλίας. Περισσότεροι από τους μισούς εργαζόμενους ασχολούνται με την παραγωγή του πλήρως ηλεκτρικού Fiat 500e. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Fiat 500e είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της Stellantis που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ. Επίσης, 1.000 εργαζόμενοι που παράγουν μοντέλα Maserati θα επηρεαστούν από τις απολύσεις.

Stellantis απολύσεις

Οι απολύσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 12 Φεβρουαρίου έως τις 3 Μαρτίου λόγω της χαμηλής ζήτησης για τα οχήματα. Η αυτοκινητοβιομηχανία είχε λάβει αντίστοιχα μέτρα στα τέλη Οκτωβρίου και στις αρχές Νοεμβρίου του 2023 λόγω της «αποδυναμωμένης» ζήτησης για EV.

Δείτε επίσης: Ξεχάστε τα self-driving αυτοκίνητα – Ήρθε η τεχνητή νοημοσύνη!

Αυτή η απόφαση έχει εγείρει ανησυχίες στα συνδικάτα, που θέλουν να μιλήσουν άμεσα με την εταιρεία.

Μια πρόσφατη δήλωση ενός ιταλικού συνδικάτου ανέφερε ότι οι αγοραστές αναβάλλουν την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς αναμένουν κάποια κυβερνητικά κίνητρα για να στραφούν στην ηλεκτροκίνηση.

Η Fiat, η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία που είναι θυγατρική της Stellantis, “δεν τα πήγε πολύ καλά”πέρυσι. Ενώ είχε προβλέψει την παραγωγή 90.000 500e, παρήγαγε τελικά 77.000 αυτοκίνητα. Φυσικά, αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι η Ιταλία είναι από τις χώρες της Ευρώπης, που δεν έχει υιοθετήσει σημαντικά τα EV. Αλλά η ιταλική κυβέρνηση προσπαθεί να λάβει μέτρα για να παρακινήσει τους ανθρώπους να αγοράσουν ηλεκτρικά οχήματα.

Δείτε επίσης: Το ChatGPT έρχεται σε αυτοκίνητα της Volkswagen 

Οι χαμηλές πωλήσεις οδηγούν την εταιρεία στο να απολύσει υπαλλήλους.

Οι απολύσεις σε τόσο μεγάλη κλίμακα μπορούν να έχουν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην εταιρεία Stellantis. Η απώλεια τόσο πολλών εργαζομένων μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της παραγωγικότητας και της ικανότητας της εταιρείας να ανταποκριθεί στη ζήτηση της αγοράς.

Stellantis Fiat

Δεύτερον, η απώλεια εμπειρογνωμόνων και ειδικευμένων εργαζομένων μπορεί να έχει επιπτώσεις στην ικανότητα της εταιρείας να καινοτομεί και να παραμένει ανταγωνιστική στην αγορά.

Τρίτον, οι απολύσεις μπορεί να οδηγήσουν σε αρνητική δημόσια εικόνα και να επηρεάσουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και των επενδυτών στην εταιρεία.

Δείτε επίσης: 2023: Τα 10 ηλεκτρικά οχήματα με τις πιο πολλές πωλήσεις στις ΗΠΑ

Τέλος, μπορεί να υπάρξουν επιπτώσεις στο ηθικό των εργαζομένων που παραμένουν, οδηγώντας σε μειωμένη αφοσίωση και απόδοση.

Πηγή: electrek.co

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS