ΑρχικήgamingΤα Πολυαναμενόμενα Video Games του 2024

Τα Πολυαναμενόμενα Video Games του 2024

Από το Dragon’s Dogma 2 και άλλες πρώτες κυκλοφορίες μέχρι και τις μεγάλες κυκλοφορίες που θα έρθουν αργότερα, αυτά είναι τα video games που πρέπει να περιμένετε το 2024.

Το 2023 ανακηρύχθηκε ως το “μεγαλύτερο” έτος στην ιστορία των video games. Ωστόσο, φαίνεται πως το 2024 θα είναι ένα ακόμη καλύτερο έτος για τους gamers.

Πριν αρχίσουμε, σημειώστε ότι οι ημερομηνίες κυκλοφορίας παιχνιδιών εντός του 2024 είναι τόσο αξιόπιστες όσο και οι προβλέψεις καιρού αυτή τη στιγμή, οπότε είναι πολύ πιθανό, αν όχι βέβαιο, ότι μερικά από αυτά θα καθυστερήσουν. Επίσης, αυτός δεν είναι ένας κατάλογος όλων των επερχόμενων παιχνιδιών, απλώς μερικά παιχνίδια που θεωρούμε ότι πρέπει να έχετε στα υπόψιν σας – αν κάτι που ανυπομονείτε να δείτε δεν περιλαμβάνεται, μην το πάρετε προσωπικά!

Δείτε επίσης: Steam: Αποκαλύπτει τα καλύτερα παιχνίδια του 2023

Αν κάθεστε και ελέγχετε τη μαγική σας κλεψύδρα περιμένοντας το remake του Prince of Persia: Sands of Time, έχουμε καλά νέα! Η Ubisoft δημιούργησε ένα ωραίο 2.5D Metroidvania (Το Metroidvania είναι ένα υπο-είδος των παιχνιδιών δράσης-περιπέτειας και/ή πλατφορμών που επικεντρώνεται στην καθοδήγηση μη γραμμικότητας και στην εξερεύνηση και πρόοδο που περνά από πύλες χρησιμότητας. Ο όρος είναι ένα λεγόμενο συνώνυμο των ονομάτων των σειρών video games Metroid και Castlevania, βασισμένος στο πρότυπο από τα Metroid και Castlevania) για να σας κρατήσει. Το Prince of Persia: The Lost Crown επιστρέφει για το 2024 στις πλευρές της σειράς με παιχνίδι πλατφόρμας, αλλά με μερικές σύγχρονες πινελιές. Κυκλοφορεί σε όλες τι πλατφόρμες στις 18 Ιανουαρίου.

Στις 26 Ιανουαρίου, ακριβώς μετά τις νέες εκδόσεις των Street Fighter και Mortal Kombat πέρυσι, το Tekken εισέρχεται στη μάχη με την όγδοη καταχώρηση του, που βάζει τις νέες κονσόλες σε δοκιμασία και δείχνει πραγματικά τι μπορεί να κάνει το Unreal Engine 5. Κυκλοφορεί σε PS5, Xbox Series και PC.

Την ίδια ημέρα, σε νέες και παλαιότερες γενιές, έρχεται το Like a Dragon: Infinite Wealth. Αυτό είναι ένας τρόπος να το πούμε Yakuza 8, αν και η σειρά έχει επίσημα αλλάξει το όνομά της στο ιαπωνικό της όνομα, κάπως όπως έκανε το Dragon Quest που ήταν Dragon Warrior στον δυτικό κόσμο για δεκαετίες πριν κάνει τη μετάβαση. Εν πάση περιπτώσει, ο γνωστός παίκτης του Dragon Quest, Ichiban Kasuga, επιστρέφει για μια ακόμη τρελή ηρωική περιπέτεια, και αυτή τη φορά φέρνει μαζί του τον ημι-επαγγελματία αναβάτη του Pocket Circuit και λάτρη των UFO catcher, Kazuma Kiryu.

Όπως πιθανότατα έχετε ακούσει, οι αρχιτέκτονες του Arkham στη Rocksteady εγκαταλείπουν τον Σκοτεινό Ιππότη και δοκιμάζουν την τύχη τους σε ένα co-op looter-shooter με πρωταγωνιστές το Task Force X, γνωστό και ως The Suicide Squad. Η αποστολή της ομάδας; Να σκοτώσουν τη Justice League. Το όνομα του παιχνιδιού; The Suicide Squad Kills The Justice League. Η ημερομηνία κυκλοφορίας είναι 2 Φεβρουαρίου 2024, για τις νέες γενιές και το PC.

Στην ίδια ημέρα, αν έχασες το Persona 3 όταν ήταν στο PS2 και μετά στο PSP και αργότερα στο PS Vita, καλά νέα για σένα! Έχει ανακατασκευαστεί πλήρως ως ένα νέο, μοντέρνο RPG και έρχεται σε όλες τις πλατφόρμες εκτός από το Switch… που είναι λυπηρό, γιατί το Switch είναι το πλησιέστερο πράγμα που έχουμε πλέον σε ένα PSP ή Vita.

Το αρχικό Helldivers ήταν ένα πολύ δύσκολο, top-down co-op twin-stick shooter για το ξόρκι των εξωγήινων σε άλλους πλανήτες, και η συνέχεια παίρνει τον πυρήνα του gameplay αλλά το ανακατασκευάζει από μια τρίτη προσωπική προοπτική, προσθέτοντας αρκετή κλίμακα και πολυπλοκότητα στις αποστολές, φορώντας ακόμη περισσότερο την επιρροή του Starship Troopers στο μανίκι της. Έρχεται στο PS5 και το PC στις 8 Φεβρουαρίου.

Ένα παιχνίδι που έχει επεξεργαστεί για πολύ καιρό είναι το Skull and Bones. Αυτό που ξεκίνησε ως ένα spin-off της ναυτικής μάχης του Assassin’s Creed Black Flag έχει καθυστερήσει κάπου σαν επτά φορές. Έτσι λοιπόν, συγχωρέστε με αν είμαι επιφυλακτικός ως προς το εάν αυτό το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει πραγματικά στις 16 Φεβρουαρίου, αλλά αυτό είναι αυτό που λέει η Ubisoft αυτή τη φορά. Θα είναι διαθέσιμο στις νέες γενιές κόνσολών, PC και Amazon Luna.

Στις 29 Φεβρουαρίου, επιστρέφουν οι Cloud, Tifa, Barrett και η παρέα τους, ενώνοντας δυνάμεις με αρκετά οικεία πρόσωπα σε έναν τεράστιο, εκτενή κόσμο και μια αναλυτικότερη αναπαράσταση του αρχικού χάρτη overworld του FF7, τον οποίο μπορείτε να εξερευνήσετε με chocobo ή ακόμα και με segway, αν το επιθυμείτε. Το FF7 Remake ήταν ένα εξαιρετικά φιλόδοξο ξεκίνημα και φαίνεται ότι το Final Fantasy 7 Rebirth θα είναι ένα πολύ μεγαλύτερο εγχείρημα με όλους τους καλούς τρόπους.

Το Homeworld 3 είναι η πολυαναμενόμενη συνέχεια ενός αγαπημένου παιχνιδιού στρατηγικής στο διάστημα που κυκλοφόρησε πριν από περίπου 20 χρόνια. Στις 8 Μαρτίου, αυτή η σειρά ξεκινάει ξανά στο PC, ελπίζοντας ότι θα προσαρμοστεί στη ζωή των 2020s.

Στις 20 Μαρτίου, ένας από τους προγόνους των παιχνιδιών επιβίωσης τρόμου λαμβάνει μια νέα παρτίδα. Το Alone in the Dark μπορεί αρχικά να φαίνεται σαν ένα ακόμα remake στο πνεύμα του Dead Space και του Resident Evil, αλλά παρουσιάζεται ως μια “αναγέννηση”, ταιριάζοντας με τα νότια γοτθικά θέματα. Αφηγείται μια νέα ιστορία, αλλά οι παλιοί οπαδοί θα έχουν πιθανόν μια αίσθηση déjà vu καθώς λαμβάνει χώρα στο Derceto Manor, όπου ήταν και το πρωτότυπο του 1992.

Στις 22 Μαρτίου, το Dragon’s Dogma 2 κυκλοφορεί, η αναμενόμενη συνέχεια του αδικημένου open-world action RPG της Capcom. Αυτό έχει τον ίδιο είδους ενθουσιώδη οπαδική βάση που είχε το Demon’s Souls πριν η FromSoftware κυκλοφορήσει το Dark Souls και γίνει τόσο μεγάλο που εμπνέει ολόκληρο είδος. Αυτό δεν σημαίνει ότι το Dragon’s Dogma 2 είναι η δεύτερη έλευση του Dark Souls, αλλά πιθανότατα θα ενθουσίαζε τους οπαδούς του Elden Ring που πεθαίνουν για ένα μεγάλο, εκτενές δυτικό φανταστικό action RPG με δυνατούς αγώνες.

Εν τω μεταξύ, αν είστε έτοιμοι να διαπράξετε seppuku επειδή η Sony και η Sucker Punch έχουν διατηρήσει τη σιωπή τους σχετικά με ένα άλλο Ghost of Tsushima, το Rise of the Ronin μπορεί να σας κρατήσει – και πιθανώς να ενθουσιάσει και τους ανυπόμονους οπαδούς των Soulsborne. Το αποκλειστικό open-world action RPG για το PS5 προέρχεται από την Team Ninja, το στούντιο πίσω από το Wo Long: Fallen Dynasty του περασμένου έτους, τα παιχνίδια Nioh και φυσικά, το Ninja Gaiden.

Στις 22 Μαρτίου ακόμα, και αρκετά λιγότερο απαιτητικό από τα προηγούμενα παιχνίδια, υπάρχει το Princess Peach Showtime. Η ηγέτης των μανιταριών του Mario καταλαμβάνει το προσκήνιο σε μια πολυαναμενόμενη σόλο περιπέτεια. Δεν είναι ένα παιχνίδι ρόλων με τη συνήθη έννοια, αλλά όλο το πράγμα παρουσιάζεται ως θεατρική παραγωγή, και η Peach φορά διάφορες στολές για να υποδυθεί διάφορους ρόλους, καθένας με τις δικές του ικανότητες. Τα σκηνικά και τα σκηνικά θα είναι ακριβώς αυτά, με κυριολεκτική θεατρική έννοια. Θα είναι ωραίο να δούμε τη Peach να εκτείνει το θεατρικό της φάσμα, ελπίζοντας ότι θα είναι της αρεσκείας του κοινού. Πιθανόν δε χρειάζεται να σας πω ότι είναι αποκλειστικό για το Switch.

Εν κατακλείδι, αν ψάχνετε για μια καλή δόση δράσης, σημειώστε στο ημερολόγιό σας την 20η Αυγούστου, γιατί τότε θα κυκλοφορήσει το πολυαναμενόμενο Black Myth Wukong στη δύση. Προκαλείται από το κινεζικό στούντιο Game Science, αυτό το Soulslike εμπνέεται από τον κλασικό μύθο του Journey to the West, που ήταν η αρχική έμπνευση για το Dragon Ball, και μεταφέρθηκε ελαφρώς σε ένα video game το 2010 στο Enslaved: Odyssey To The West της Ninja Theory. Η προεπισκόπησή μας από πέρυσι λέει ότι έχει σίγουρα DNA από τα soulsborne, αλλά παίζεται με έναν τρόπο που είναι δικός του. Διατίθεται για τη νέα γενιά κόνσολών και το PC.

Ακόμα, μερικές εβδομάδες και περίπου 38.000 χρόνια αργότερα, υπάρχει το Warhammer 40K: Space Marine 2, που κυκλοφορεί στις 9 Σεπτεμβρίου. Οι μυώδεις τύποι με πανοπλία και αλυσοπρίονα αντιγράψανε λίγο τα μαθήματα του Warhammer 40K του Gears of War, οπότε ήταν δίκαιο το Warhammer να κάνει το ίδιο. Επιστρέφοντας στο 2011, το αρχικό Space Marine είχε ευρεία αποδοχή ως ένα απόλυτα σταθερό παιχνίδι παρόμοιο με το Gears, χωρισμένο από το τρελό φόντο του επιτραπέζιου παιχνιδιού της Games Workshop. Τώρα, μια ολόκληρη ζωή μαθητή αργότερα, παίρνει ένα sequel, το οποίο φαίνεται να εκμεταλλεύεται πλήρως τη νέα γενιά υλικού για να απεικονίσει μαζικά σμήνη τυραννίδων που μπορείτε να εκτελέσετε με αγριότητα υπέρ του Αυτοκράτορα.

Συνεχίζοντας τους κανόνες του Warhammer 40K με όμως, πιό απειλητικές νότες, υπάρχει επίσης το Hellblade 2: Senua’s Saga. Η συνέχεια του sleeper hit του 2017, Senua’s Sacrifice, φαίνεται να θέτει υψηλότερα στάνταρ σε κάθε πιθανό τομέα, διατηρώντας το μείγμα της σκοτεινής φαντασίας και του ψυχολογικού τρόμου, με έντονη έμφαση στη ψυχολογία. Αυτό είναι για το Xbox Series και το PC, αλλά δεν έχουμε ακόμη ημερομηνία κυκλοφορίας.

Επίσης για το Xbox Series και το PC, χωρίς συγκεκριμένη ημερομηνία κυκλοφορίας, είναι το STALKER 2: Heart of Chernobyl, αν και αυτό το παιχνίδι έχει ήδη ένα παράθυρο κυκλοφορίας κάπου στο πρώτο τρίμηνο του 2024. Με βάση το ότι η ανάπτυξη του παιχνιδιού αναστάλθηκε, ώστε τα μέλη της ουκρανικής ομάδας να αποχωρήσουν από τα γραφεία τους για να υπερασπιστούν τη χώρα τους από τις εισβολές των ρωσικών δυνάμεων, δε νομίζω ότι κανείς θα κατηγορήσει το στούντιο για την μακρά αναμονή ή θα θυμώσει αν η κυκλοφορία καθυστερήσει περαιτέρω. Φαίνεται να είναι ένα παιχνίδι με μαζικές φιλοδοξίες, και το αρχικό θεωρείται ένα σύγχρονο κλασικό, αν και ίσως όχι ακριβώς πλέον σύγχρονο. Από τότε που κυκλοφόρησε το τελευταίο παιχνίδι STALKER, η πραγματική περιοχή αποκλεισμού του Τσερνόμπιλ έχει γίνει τουριστικός προορισμός.

Από εδώ και πέρα, τα υπόλοιπα παιχνίδια που αναφέρονται δεν έχουν καθορισμένες ημερομηνίες κυκλοφορίας ή παράθυρα κυκλοφορίας.

Μια από αυτές τις προτάσεις είναι το Star Wars Outlaws, και φαίνεται παράξενο το πως πήρε τόσο καιρό να βγει ένα παιχνίδι που μπορεί να περιγραφτεί ως “GTA αλλά με speeder bikes και blasters και τον Jabba the Hutt.” Από ό,τι φαίνεται, αυτό ετοιμάζεται – αν και, για να είμαστε ακριβείς, είναι ένα παιχνίδι της Ubisoft, οπότε μια πιο κατάλληλη σύγκριση ίσως είναι το Watch Dogs. Σίγουρα δεν παραπονιέμαι για την προοπτική ενός ανοιχτού κόσμου Star Wars που επικεντρώνεται στον υπόκοσμο του εκεί σε έναν μακρινό γαλαξία, μακριά, μακριά από εμάς. Ωστόσο, θα παραπονιέμαι αν δεν εμφανιστούν οι Bossk, Dengar και Zuckuss.

Η Supergiant Games κυκλοφορεί εδώ και πάνω από μια δεκαετία, επίμονα πολύχρωμα, εσφαλμένα πολύπλοκα παιχνίδια που έχουν ικανοποιήσει συστηματικά τους κριτικούς και τους οπαδούς, και το Hades συναντήθηκε με τέτοια ομοφωνία θετικής υποδοχής που δεν μπορείτε να τους κατηγορήσετε που φτιάχνουν το Hades 2.

Για οποιουσδήποτε οπαδούς Persona που κατακλύζουν το Persona 3 Reload, έχω ακριβώς αυτό που πιθανότατα γνωρίζετε ήδη: το Metaphor: ReFantazio, ένα ολοκαίνουριο RPG σε ένα νέο σύμπαν από πολλούς ανθρώπους που έχουν δουλέψει στη σειρά Shin Megami Tensei / Persona.

Αν θέλετε ένα JRPG που δεν πηγαίνει τόσο βαθιά στην γραφική σχεδίαση, το Paper Mario: The Thousand-Year Door αναβιώνει το αγαπημένο παιχνίδι του Gamecube για το Switch, που θα είναι ένα ωραίο συμπλήρωμα στην αναβίωση του Super Mario RPG που πήραμε το 2023.

Το Vampire The Masquerade: Bloodlines 2 είναι άλλο ένα πολυαναμενόμενο sequel που έγινε ακόμη πιο αναμενόμενο μετά την απόφαση να ξαναρχίσει από την αρχή υπό τα χέρια νέου προγραμματιστή, αλλά τα καλά νέα είναι ότι ο νέος προγραμματιστής είναι η The Chinese Room, το στούντιο πίσω από τα παιχνίδια Amnesia και Dear Esther.

Αν οι λέξεις “Seiken Densetsu” σας λένε κάτι, πιθανώς να γνωρίζετε το Visions of Mana, αλλιώς είναι το πρώτο κύριο παιχνίδι στην αγαπημένη σειρά δράσης-RPG της Square Enix που ξεκίνησε ως spinoff του Final Fantasy στο αρχικό Game Boy.

Δεν υπάρχει έλλειψη μεγάλων, φανταστικών RPGs που ετοιμάζονται από διάφορες ομάδες των Xbox Game Studios, και το Avowed φαίνεται να είναι ένα ωραίο ορεκτικό για όσους ανυπομονούν για το Fable ή το Skyrim 2: Dragon Born Again, γνωστό και ως The Elder Scrolls 6.

Αυτή η λίστα δεν είναι αλφαβητική, αλλά το Zenless Zone Zero έχει πάρα πολλά Ζ στον τίτλο για να μην το βάλουμε τελευταίο. Είναι το επόμενο δωρεάν παιχνίδι δράσης RPG από την ομάδα του Genshin Impact και Honkai Star Rail, και αυτό έχει ένα υπέροχο, σχεδόν φουτουριστικό αστικό περιβάλλον, και θα κυκλοφορήσει για κινητά και PC, και πιθανόν για κονσόλες σε μεταγενέστερο χρόνο.

Μιλώντας για αυτό, το Genshin Impact αναμένεται να κυκλοφορήσει για το Switch σε κάποιο σημείο – και υπάρχει πολύ καλή πιθανότητα ότι η Nintendo θα κυκλοφορήσει μια νέα κονσόλα εξ ολοκλήρου, είτε αυτό είναι ένα Super Switch, ένα Switch-U ή κάτι άλλο εντελώς, το οποίο φυσικά θα έχει τα δικά του παιχνίδια στην έναρξη και μετά.

Υπάρχει ακόμη πολύ υλικό που δεν έχουμε καλύψει: Το Shadow of the Erdtree DLC του Elden Ring αναμένεται να είναι μια σημαντική επέκταση σε ένα ήδη τεράστιο παιχνίδι, υπάρχουν φήμες για το επόμενο παιχνίδι Doom, πιθανώς ένα προϋπόθεμα, και άλλες αναμενόμενες συνέχειες όπως το Metroid Prime 4 και το Dragon Age: The Dread Wolf Rises, για να αναφέρουμε μερικά.

Πείτε μας στα σχόλια αν παραλείψαμε παιχνίδια του 2024 που περιμένετε με ανυπομονησία.

Πηγή: ign.com

SecNews
SecNewshttps://secnewsgr.kinsta.cloud
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS