ΑρχικήsecurityΙαπωνική διαστημική υπηρεσία: Πιθανό θύμα κυβερνοεπίθεσης

Ιαπωνική διαστημική υπηρεσία: Πιθανό θύμα κυβερνοεπίθεσης

Η Ιαπωνική διαστημική υπηρεσία πιθανότατα δέχτηκε κυβερνοεπίθεση φέτος από άγνωστα πρόσωπα, αλλά καμία ευαίσθητη πληροφορία για πύραυλους ή δορυφόρους δεν έχει διαρρεύσει, δήλωσαν αξιωματούχοι την Τετάρτη.

Δείτε επίσης: Η Ινδία θα στείλει αστροναύτες στο φεγγάρι μέχρι το 2040

Ιαπωνική διαστημική υπηρεσία

Η Ιαπωνική Διαστημική Υπηρεσία Εξερεύνησης (JAXA) αναφέρθηκε στην κυβέρνηση ότι υπάρχει “υψηλή πιθανότητα να έγινε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση” στον κεντρικό της διακομιστή, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Hirokazu Matsuno, σε δημοσιογράφους.

Ο διακομιστής ελέγχει το εταιρική εσωτερικό δίκτυο του JAXA, αλλά “έχουμε λάβει πληροφορίες ότι το εσωτερικό δίκτυο δεν ασχολείται με ευαίσθητες πληροφορίες όπως η λειτουργία των πυραύλων και των δορυφόρων“, δήλωσε ο Matsuno.

Ένας εκπρόσωπος της JAXA δήλωσε στο AFP ότι ο οργανισμός ερευνά το περιστατικό σε συνεργασία με την αστυνομία και εταιρείες παροχής κυβερνοασφάλειας.

Πιστεύουμε ότι η ευπάθεια του εξοπλισμού του δικτύου ήταν ο στόχος,” δήλωσε.

Η αστυνομία έγινε ενήμερη για την επίθεση νωρίτερα φέτος και ειδοποίησε την JAXA, η οποία δεν γνώριζε για την κυβερνοεπίθεση μέχρι να επικοινωνήσει με την αστυνομία, αναφέρει η εφημερίδα Yomiuri Shimbun.

Η JAXA είναι το επίκεντρο της διαστημικής βιομηχανίας της Ιαπωνίας, ασχολούμενο με την ανάπτυξη νέων πυραύλων και την εκτόξευση δορυφόρων, καθώς και με την συνεχιζόμενη αποστολή “Moon Sniper” της χώρας που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο.

Δείτε ακόμα: Η NASA λανσάρει δωρεάν streaming υπηρεσία!

Το Λιμάνι της Ναγκόγια, ένα από τα πιο πολυσύχναστα στην Ιαπωνία, επλήγη από μια επίθεση ransomware τον Ιούλιο, η οποία υποτίθεται ότι αποδίδεται στο Lockbit, μια οργάνωση κυβερνοεγκληματιών από τη Ρωσία.

κυβερνοεπίθεση

Σύμφωνα με την αναφορά της εφημερίδας Financial Times τον Αύγουστο, το Εθνικό Κέντρο Ετοιμότητας και Στρατηγικής για την Κυβερνοασφάλεια (NISC) της Ιαπωνίας, το όργανο που είναι υπεύθυνο για την προστασία της χώρας από κυβερνοεπιθέσεις, δέχθηκε εισβολή από χάκερς για ένα διάστημα που μπορεί να έφθασε τους εννέα μήνες.

Τον ίδιο μήνα που η Washington Post ανέφερε αξιωματούχους των Ηνωμένων Πολιτειών να λένε ότι Κινέζοι χάκερς είχαν παραβιάσει τα ιαπωνικά ανατρεπτικά αμυντικά δίκτυα το 2020, αναδείχθηκαν ανησυχίες για τις κυβερνοαμυντικές δυνατότητες μιας από τις πιο στενές συμμάχους της Ουάσινγκτον στην Ασία. Η ιαπωνική κυβέρνηση ωστόσο, απέρριψε τις αξιώσεις.

Δείτε επίσης: Ρωσία: Το διαστημόπλοιο Luna 25 συνετρίβη στη Σελήνη

Μία πιθανή επίπτωση μίας κυβερνοεπίθεσης στον διαστημικό οργανισμό της Ιαπωνίας είναι η διαρροή ευαίσθητων πληροφοριών. Αν οι εισβολείς καταφέρουν να περάσουν τα συστήματα ασφαλείας και να αποκτήσουν πρόσβαση σε εμπιστευτικά δεδομένα, μπορεί να αποκαλυφθούν πληροφορίες που αφορούν την τεχνολογία, τις ερευνητικές δραστηριότητες και τις στρατηγικές που ακολουθεί ο οργανισμός. Αυτό μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για την Ιαπωνία, καθώς θα μπορούσε να δώσει σε άλλες χώρες ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον τομέα του διαστήματος.

Μια άλλη πιθανή επίπτωση είναι η διακοπή των διαστημικών επιχειρήσεων της Ιαπωνίας. Αν οι εισβολείς καταφέρουν να ανατρέψουν τα συστήματα ελέγχου και να παρεμποδίσουν τη λειτουργία των δορυφόρων και των διαστημικών αποστολών, ο οργανισμός θα υποστεί σοβαρές ζημιές. Αυτό θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις στην έρευνα και ανάπτυξη της διαστημικής τεχνολογίας της χώρας και να καθυστερήσει την πρόοδο της Ιαπωνίας στον τομέα του διαστήματος.

Επιπλέον, μία πιθανή επίπτωση είναι η καταστροφή ή η αλλοίωση των δεδομένων. Αν οι εισβολείς καταφέρουν να παρεμβληθούν στα συστήματα και να αλλοιώσουν ή να καταστρέψουν τα δεδομένα, μπορεί να προκληθεί σύγχυση και απώλεια πληροφοριών. Αυτό μπορεί να επηρεάσει την ακρίβεια και την αξιοπιστία των διαστημικών επιχειρήσεων της Ιαπωνίας και να προκαλέσει σοβαρές συνέπειες στις επιστημονικές και εμπορικές δραστηριότητες που εξαρτώνται από αυτές.

Πηγή: bssnews

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS