ΑρχικήsecurityΚυβερνοεπιθέσεις: Κορυφαίος επιχειρηματικός κίνδυνος σε Ασία και Ειρηνικό

Κυβερνοεπιθέσεις: Κορυφαίος επιχειρηματικός κίνδυνος σε Ασία και Ειρηνικό

Η εταιρεία παγκόσμιων επαγγελματικών υπηρεσιών Aon αποκάλυψε τα αποτελέσματα της έρευνας της για τη Διαχείριση Κινδύνων για το 2023, εστιάζοντας στις κυβερνοεπιθέσεις ως τον κύριο ανησυχητικό παράγοντα για τους οργανισμούς στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού.

Δείτε επίσης: Οι κυβερνοεπιθέσεις στην “κρίσιμη υποδομή” αυξάνονται

Κυβερνοεπιθέσεις

Ο διευθύνων σύμβουλος της Aon, Greg Case, τόνισε την αυξημένη ευαισθησία για τους αλληλένδετους κινδύνους και τις προκλήσεις που σχετίζονται με τους ανθρώπους, επικαλούμενος το δυναμικό τοπίο του εμπορίου, της τεχνολογίας, του καιρού και των ζητημάτων που αφορούν το εργατικό δυναμικό.

Τα προηγμένα αναλυτικά και ολοκληρωμένα εργαλεία Κεφαλαίου Κινδύνου και Ανθρώπινου Κεφαλαίου αναδείχθηκαν ως κρίσιμα για τη διαχείριση και το συνδυασμό του κεφαλαίου με τους αναγνωρισμένους κινδύνους.

Η έρευνα αποκάλυψε μια σημαντική αλλαγή στο τοπίο κινδύνου για τις επιχειρήσεις της Ασίας και του Ειρηνικού, καθώς οι κυβερνοεπιθέσεις και η παραβίαση δεδομένων έλαβαν την πρώτη θέση, ενώ το 2021 βρίσκονταν στη δεύτερη. Οικονομική επιβράδυνση/αργή ανάκαμψη και διακοπή της λειτουργίας ακολούθησαν στενά ως οι δεύτεροι και τρίτοι πιο σημαντικοί κίνδυνοι για την περιοχή, αντανακλώντας το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που αντιμετωπίζουν οι οργανισμοί με τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής.

Η Anne Corona, Διευθύντρια Εκτελεστικής Διοίκησης της Ασίας και του Ειρηνικού για την Aon, τόνισε την ανάγκη για αλλαγή νοοτροπίας προς καλύτερη προετοιμασία για τους κινδύνους, χρησιμοποιώντας δεδομένα, αναλύσεις και επαγγελματικές συμβουλές για την αντιμετώπιση μακροπρόθεσμων κινδύνων.

Παρά τις οικονομικές προκλήσεις, αναμένεται ότι η Ασία και η περιοχή του Ειρηνικού Ωκεανού θα είναι η πιο δραστήρια περιοχή όσον αφορά την ανάπτυξη του ΑΕΠ το 2023, με την Κίνα και την Ινδία να συνεισφέρουν σημαντικά.

Δείτε ακόμα: Πώς αντιμετωπίζουν οι τράπεζες τις κυβερνοεπιθέσεις;

Οι δέκα κύριοι επιχειρηματικοί κίνδυνοι στην περιοχή, σύμφωνα με την έρευνα, περιλαμβάνουν την κυβερνοεπίθεση/διαρροή δεδομένων, την οικονομική ύφεση/αργή ανάκαμψη, τη διακοπή της επιχειρηματικής δραστηριότητας, την αποτυχία να προσελκύσουν/διατηρήσουν κορυφαία ταλέντα, την ταχέως μεταβαλλόμενη αγορά, την αποτυχημένη αλυσίδα εφοδιασμού/διανομής, τις ρυθμιστικές/νομοθετικές αλλαγές, τον αυξανόμενο ανταγωνισμό, την αποτυχία να καινοτομήσουν/εκπληρώσουν τις ανάγκες των πελατών και τον κίνδυνο της τιμής εμπορευμάτων/έλλειψη υλικών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο δύο από τους πέντε κορυφαίους τρέχοντες κινδύνους στην περιοχή είναι ασφαλισμένοι, με τον μισό από τους συνολικούς δέκα κορυφαίους να θεωρούνται μη ασφαλισμένοι αυτή τη στιγμή.

κίνδυνος

Αν και η κλιματική αλλαγή δεν αναφέρεται στις δέκα κορυφαίες απειλές, επηρεάζει άμεσα τέσσερις από τους αναφερόμενες κινδύνους, συμπεριλαμβανομένης της διακοπής της επιχειρηματικότητας, της αλλαγής των τάσεων της αγοράς, της αποτυχίας της αλυσίδας εφοδιασμού/διανομής και των ρυθμιστικών/νομοθετικών αλλαγών.

Η παγκόσμια προοπτική αντανακλά την περιφερειακή τάση, με τις κυβερνοεπιθέσεις και την παραβίαση δεδομένων, τη διακοπή επιχειρηματικής δραστηριότητας και την οικονομική ύφεση/αργή ανάκαμψη να κατατάσσονται ως οι τρεις κορυφαίοι παγκόσμιοι κίνδυνοι.

Το Global Risk Management Survey της Aon, που διεξάγεται κάθε δύο χρόνια από το 2007, αποτελεί ένα κρίσιμο εργαλείο για τους λήπτες αποφάσεων που πλοηγούνται στις πολυπλοκότητες ενός ολοένα και πιο ασταθούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Δείτε επίσης: Ινδοί χάκερς εξαπολύουν κυβερνοεπιθέσεις σε πολλές χώρες

Οι βέλτιστες πρακτικές για την προστασία της online παρουσίας περιλαμβάνουν τη χρήση ισχυρών και μοναδικών κωδικών πρόσβασης για κάθε λογαριασμό. Αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνει μια συνδυασμένη χρήση γραμμάτων, αριθμών και ειδικών χαρακτήρων, καθώς και την αποφυγή της χρήσης προφανών πληροφοριών όπως προσωπικά στοιχεία.

Επιπλέον, είναι σημαντικό να ενεργοποιήσετε τη διπλή επαλήθευση για τους λογαριασμούς, όπου είναι διαθέσιμη. Αυτό προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ασφαλείας, καθώς απαιτείται η παροχή επιπλέον πληροφοριών ή η χρήση ενός κωδικού που στέλνεται στο κινητό τηλέφωνο για να γίνει η σύνδεση.

Επιπλέον, πρέπει να είστε προσεκτικοί με τις ηλεκτρονικές αλληλογραφίες που λαμβάνετε. Μην ανοίγετε αναπάντητα ή ύποπτα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και μην κάνετε κλικ σε συνημμένα αρχεία ή συνδέσμους που δεν αναμένετε. Οι κυβερνοεπιθέσεις συχνά συμβαίνουν μέσω κακόβουλων ηλεκτρονικών αλληλογραφιών.

Τέλος, ενημερώνετε τακτικά το λογισμικό σας και τις εφαρμογές με τις τελευταίες ενημερώσεις ασφαλείας. Οι εταιρείες λογισμικού συχνά εκδίδουν ενημερώσεις για να διορθώσουν γνωστά προβλήματα ασφαλείας, οπότε είναι σημαντικό να εφαρμόζετε αυτές τις ενημερώσεις το συντομότερο δυνατόν.

Πηγή: reinsurancene

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnewsgr.kinsta.cloud
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS