ΑρχικήsecurityΤορόντο: Η TPL συζητά για την επίθεση ransomware

Τορόντο: Η TPL συζητά για την επίθεση ransomware

Μετά την επίθεση ransomware που δέχθηκε η Δημόσια Βιβλιοθήκη του Τορόντο (TPL) τον προηγούμενο μήνα, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου βρέθηκαν τη Δευτέρα το απόγευμα για να αξιολογήσουν τον σοβαρό χαρακτήρα του περιστατικού.

TPL ransomware

Το Σάββατο, 28 Οκτωβρίου, η TPL δήλωσε ότι ενημερώθηκε για ένα περιστατικό στον κυβερνοχώρο.

Δείτε ακόμη: Pwn2Own Toronto: Πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια για 58 zero-day

Αμέσως συνεργαστήκαμε με ειδικούς ασφαλείας τρίτων για να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση, ενώ υποβάλαμε και αναφορά στην Αστυνομική Υπηρεσία του Τορόντο. Στις 7 Νοεμβρίου, επιβεβαιώσαμε ότι το περιστατικό αποτελούσε επίθεση ransomware. Αυτές οι πληροφορίες περιλαμβάνονται σε μια ενημέρωση που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της TPL.

Η βιβλιοθήκη αναφέρει ότι ορισμένες ευαίσθητες πληροφορίες μπορεί να έχουν παραβιαστεί κατά την επίθεση ransomware. Ωστόσο, απαιτείται περαιτέρω έρευνα για να προσδιοριστεί το ακριβές μέγεθος της παραβίασης.

Μετά την επίθεση, τα υποκαταστήματα της βιβλιοθήκης είναι ανοικτά για το κοινό. Οι επισκέπτες έχουν πλέον πρόσβαση σε Wi-Fi, δυνατότητα δανεισμού, επιστροφής και ανανέωσης υλικών.

Παρόλα αυτά, πολλές από τις υπηρεσίες που χρειάζονται οι επισκέπτες παραμένουν μη διαθέσιμες, όπως ο ιστότοπος της βιβλιοθήκης, οι προσωπικοί διαδικτυακοί λογαριασμοί, οι δημόσιοι υπολογιστές, οι υπηρεσίες εκτύπωσης, ορισμένες ψηφιακές συλλογές και η τοποθέτηση ή διαχείριση αποθεμάτων.

Ο Robert Beggs, Διευθύνων Σύμβουλος της DigitalDefence, δήλωσε στο Global News ότι, όσον αφορά τις κυβερνοεπιθέσεις, το TPL αποτελεί έναν πελάτη ανεπανάληπτο στην κατηγορία του.

Είπε επίσης, ότι το TPL αποτελεί ένα από τα “πιο περίπλοκα θύματα ransomware” που έχουν ανακοινωθεί στον Καναδά, λόγω της φύσης της διανομής του και της απαίτησης για παροχή πρόσβασης.

TPL ransomware

“Πιστεύω ότι ένας από τους λόγους που δεν ακούμε πολλές ανακοινώσεις δεν είναι το γεγονός ότι κινδυνεύουν οι πληροφορίες, αλλά το γεγονός ότι δεν μπορούμε απλά να εκτιμήσουμε την έκταση της επίθεσης και να βεβαιωθούμε ότι δεν μπορεί να εξαπλωθεί περαιτέρω”, πρόσθεσε ο Robert Beggs.

Διαβάστε σχετικά: Samsung Galaxy S23: Χακαρίστηκε δύο φορές από την πρώτη μέρα του Pwn2Own Toronto

Πηγή: globalnews.ca

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS