ΑρχικήsecurityΙνδοί χάκερς εξαπολύουν κυβερνοεπιθέσεις σε πολλές χώρες

Ινδοί χάκερς εξαπολύουν κυβερνοεπιθέσεις σε πολλές χώρες

Ινδοί χάκερς, έχουν πραγματοποιήσει κυβερνοεπιθέσεις εναντίον διαφόρων χωρών υπό το πρόσχημα της κατασκοπείας και της τρομοκρατίας.

Δείτε επίσης: Looney Tunables: Οι χάκερς κλέβουν διαπιστευτήρια cloud στο σύστημα Linux

Οι χάκερς αυτοί, χρησιμοποιούν κυβερνοεπιθέσεις για να αποκτήσουν πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες άλλων χωρών για τους σκοπούς τους, ενώ έχουν εμπλακεί σε κυβερνοεπιθέσεις σε καναδικούς και παλαιστινιακούς λογαριασμούς.

Τον Οκτώβριο του 2023, πρώην ναυτικοί αξιωματικοί της Ινδίας καταδικάστηκαν σε θάνατο στο Κατάρ με την κατηγορία της κατασκοπείας υπέρ του Ισραήλ.

Στις 26 Οκτωβρίου, μια ομάδα Ινδών χάκερ απείλησε να αντιδράσει με μια κυβερνοεπίθεση μετά την καταδίκη των πρώην αξιωματικών του ναυτικού, σύμφωνα με το Ινδικό Κέντρο Έρευνας Άμυνας. Για να εκδικηθούν την καταδίκη των ναυτικών αξιωματικών, Ινδοί χάκερς εξαπέλυσαν κυβερνοεπιθέσεις κατά του Κατάρ. Αυτές οι επιθέσεις στην επίσημη πύλη του Κατάρ διήρκεσαν δύο ώρες, όπως ανακοίνωσαν οι Ινδικές δυνάμεις.

Στις 7 Νοεμβρίου, η Ινδία δήλωσε ότι πραγματοποίησε αρκετές κυβερνοεπιθέσεις κατά του Κατάρ, εκπληρώνοντας την προηγούμενη προειδοποίησή της, όπως υποστηρίζει το Ινδικό Ινστιτούτο Έρευνας Άμυνας. Το Κατάρ κατηγόρησε Ινδούς χάκερς για την μη εξουσιοδοτημένη πρόσβασή τους σε συστήματα, τη διαρροή ευαίσθητων δεδομένων και την παραβίαση ιστότοπων.

Σύμφωνα με την έκθεση, οι χάκερς παραβίασαν επίσης τους διακομιστές ιστοσελίδων κλειστού κυκλώματος του Κατάρ.

Δείτε ακόμα: Η Παγκόσμια Συμμαχία 50 Χωρών Εναντίων Χάκερς Ransomware

Μια ινδική ομάδα χάκερ εξαπέλυσε επίσης μια εξεζητημένη επίθεση στα κυβερνητικά συστήματα ηλεκτρονικού εμπορίου του Κατάρ, αναφέρει το Cyber Express.

Σύμφωνα με το Reddit, οι Ινδοί χάκερς διέρρευσαν επίσης δεδομένα από σημαντικούς οργανισμούς στο Κατάρ. Επιπλέον, αναφέρθηκε ότι χάκερς από την Ινδική ομάδα χάκαραν ένα ιστοτόπο αγορών στο Κατάρ.

κυβερνοεπιθέσεις

Νωρίτερα, η ίδια ομάδα χάκερ δήλωσε επίσης ότι επιτέθηκε σε ιστότοπους της καναδικής κυβέρνησης και ιστότοπους των Παλαιστινίων, σύμφωνα με το TechPedo. Είχαν επικεντρωθεί στις ιστοσελίδες του Καναδά για να ανταποκριθούν στα σχόλια του Καναδού πρωθυπουργού Justin Trudeau για τη δολοφονία του Hardeep Singh Nijjar.

Η ινδική ομάδα χάκερς ισχυρίστηκε επίσης ότι έχει χακάρει μια ιστοσελίδα της Χαμάς μετά την έναρξη του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς.

Δείτε επίσης: Οι χάκερς στοχεύουν μικρές επιχειρήσεις, με καταστροφικές επιπτώσεις

Οι κύριοι στόχοι αυτών των κυβερνοεπιθέσεων είναι πολλαπλοί και ποικίλοι. Ένας από τους κύριους στόχους είναι οι κυβερνητικές οντότητες και τα συστήματα των χωρών που θεωρούνται αντίπαλοι ή εχθρικοί για την Ινδία. Οι επιθέσεις αποσκοπούν στην παραβίαση της ασφάλειας αυτών των συστημάτων και την απόκτηση πληροφοριών ή την πρόκληση ζημιάς. Επιπλέον, οι οικονομικές επιχειρήσεις και οι βιομηχανίες είναι επίσης σημαντικοί στόχοι, καθώς η Ινδία επιδιώκει να αποκτήσει οικονομικό πλεονέκτημα και να αποκτήσει πρόσβαση σε ευαίσθητες εμπορικές πληροφορίες.

Επιπλέον, οι κυβερνοεπιθέσεις αποσκοπούν στην παραβίαση της ασφάλειας των τραπεζών και των οργανισμών πληρωμών, καθώς η Ινδία επιδιώκει να αποκτήσει πρόσβαση σε χρηματοοικονομικές πληροφορίες και να προκαλέσει οικονομική αναταραχή στις εχθρικές χώρες. Επιπλέον, οι επιχειρήσεις της τεχνολογίας της πληροφορίας και οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών είναι επίσης στόχοι, καθώς η Ινδία επιδιώκει να αποκτήσει τεχνολογικό πλεονέκτημα και να αποκτήσει πρόσβαση σε ευαίσθητες τεχνολογικές πληροφορίες.

Τέλος, οι κυβερνοεπιθέσεις αποσκοπούν επίσης στην παραβίαση της ασφάλειας των κρίσιμων υποδομών, όπως τα δίκτυα ενέργειας και τα δίκτυα μεταφορών. Η Ινδία επιδιώκει να προκαλέσει αναταραχή και αναστάτωση σε εχθρικές χώρες, παραβιάζοντας την ασφάλεια αυτών των κρίσιμων υποδομών. Οι κυβερνοεπιθέσεις αυτές είναι μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής για την ενίσχυση της Ινδίας και της προώθησης των εθνικών συμφερόντων.

Πηγή: samaa.tv

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnewsgr.kinsta.cloud
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS