ΑρχικήsecurityChina Southern: Εισιτήρια πωλήθηκαν με τιμή $1.30 λόγω τεχνικής αστοχίας

China Southern: Εισιτήρια πωλήθηκαν με τιμή $1.30 λόγω τεχνικής αστοχίας

Η κινεζική αεροπορική εταιρεία China Southern Airlines (600029.SS) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα δεχτεί τα εισιτήρια που κόστιζαν $1.30 κατά τη διάρκεια ενός τεχνικού προβλήματος διάρκειας δύο ωρών στην κινητή τηλεφωνία της εφαρμογής και σε ορισμένες πλατφόρμες κρατήσεων εισιτηρίων αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Δείτε επίσης: Κυβερνοεπίθεση στο ρωσικό σύστημα αεροπορικών κρατήσεων Leonardo

China Southern

Οι καταναλωτές άρχισαν να αναφέρουν στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης γύρω στις 8 μ.μ. την Τετάρτη ότι πολλά αεροπορικά δρομολόγια προς και από τη νοτιοδυτική μητρόπολη του Τσεντού ήταν διαθέσιμα στα 10, 20 ή 30 γιουάν ($ 1,37- $ 4,12) στην εφαρμογή της China Southern. Ένα στιγμιότυπο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο έδειξε ένα εισιτήριο από την Τσεντού προς το Πεκίνο μόνο με 10 γουάν, σε σύγκριση με την κανονική τιμή των 400 έως 500 γουάν (54 με 68 δολάρια). Άλλα στιγμιότυπα στο διαδίκτυο έδειξαν ότι οι χαμηλές τιμές προσφέρονταν για περίπου δύο ώρες στην εφαρμογή της αεροπορικής εταιρείας, καθώς και σε αρκετές πλατφόρμες κράτησης εισιτηρίων, συμπεριλαμβανομένου του αγοραστικού ηγέτη Trip.com.

Εκτός από την τιμή αυτή, οι αγοραστές υποχρεούνταν να πληρώσουν τουλάχιστον 110 γουάν (15 δολάρια) επιπλέον για αεροδρομιακά τέλη και επιβαρύνσεις καυσίμων. “Οι επιβάτες μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν κανονικά“, δήλωσε η εταιρεία China Southern με έδρα τη Γκουαντζού, υπό τον όρο ότι τα εισιτήρια έχουν ήδη πληρωθεί και εκδοθεί.

Δείτε ακόμα: Ιρανοί χάκερ παραβιάζουν τον αεροπορικό οργανισμό των ΗΠΑ μέσω σφαλμάτων Zoho, Fortinet

τεχνική αστοχία

Η τήρηση των εισιτηρίων με τη λανθασμένη τιμολόγηση θα έχει σίγουρα αρνητικό αντίκτυπο στα έσοδα της China Southern. Ο λόγος είναι ότι τα εισιτήρια που πουλήθηκαν με το σφάλμα είχαν πολύ χαμηλή τιμή, πολύ κάτω από το κανονικό επίπεδο των εισιτηρίων. Έτσι, η εταιρεία θα χάσει τα έσοδα που θα είχε κερδίσει από την πώληση αυτών των εισιτηρίων σε κανονική τιμή.

Επιπλέον, η τήρηση των εισιτηρίων με τη λάθος τιμολόγηση μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες συνέπειες για την εταιρεία. Οι επιβάτες που αγόρασαν αυτά τα φθηνά εισιτήρια μπορεί να αναμένουν παρόμοιες προσφορές στο μέλλον και να μην είναι πρόθυμοι να πληρώσουν την κανονική τιμή για τα εισιτήρια της China Southern. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των πωλήσεων και των εσόδων της εταιρείας στο μέλλον.

Δείτε επίσης: Η American Airlines και η Southwest Airlines αποκαλύπτουν παραβιάσεις δεδομένων

Ωστόσο, η τήρηση των εισιτηρίων με το σφάλμα τιμολόγησης μπορεί να έχει και θετικές επιπτώσεις για την εταιρεία. Η εταιρεία μπορεί να κερδίσει την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη των πελατών της, καθώς θα δείξει ότι είναι δίκαιη και αξιόπιστη. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της πελατείας και της φήμης της εταιρείας, που μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στα μελλοντικά έσοδα της China Southern.

Πηγή: Reuters

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS