ΑρχικήinetΝότια Κορέα: Βιομηχανικό ρομπότ σκότωσε κατά λάθος υπάλληλο

Νότια Κορέα: Βιομηχανικό ρομπότ σκότωσε κατά λάθος υπάλληλο

Ένα βιομηχανικό ρομπότ σκότωσε κατά λάθος έναν άνθρωπο (υπάλληλο), “μπερδεύοντας” τον με ένα κουτί.

Ένας άνδρας από τη Νότια Κορέα καταπλακώθηκε από ένα βιομηχανικό ρομπότ, όταν αυτό “μπερδεύτηκε” και τον πέρασε για ένα κουτί με λαχανικά. Στην ουσία, το ρoμπότ δεν κατάφερε να κάνει τη διάκριση μεταξύ ανθρώπου και αντικειμένου, προκαλώντας τον θάνατο του εργαζομένου.

Όταν συνέβη το περιστατικό, ο υπάλληλος της εταιρείας ρομποτικής επιθεωρούσε τις λειτουργίες του αισθητήρα του ρομπότ σε ένα κέντρο διανομής γεωργικών προϊόντων στην επαρχία South Gyeongsang.

Ο ρομποτικός βραχίονας σήκωνε κουτιά με πιπεριές και τις μετέφερε σε παλέτες. Ωστόσο, κάποια στιγμή έγινε κάποιο λάθος, και αντί για κουτί, σήκωσε τον άνδρα.

Δείτε τον κομήτη 13P/Olbers στον νυχτερινό ουρανό

SecNewsTV113 minutes ago

Σούπερ μάρκετ εισάγει AI για να ελέγχει χαμόγελα υπαλλήλων

SecNewsTV6 hours ago

Δείτε επίσης: Γιατί θα είσαι πάντα καλύτερος από ένα ρoμπότ;

Στη συνέχεια έσπρωξε τον άνδρα στον ιμάντα μεταφοράς, συνθλίβοντας το πρόσωπο και το στήθος του. Ο άτυχος υπάλληλος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, αλλά δυστυχώς υπέκυψε στα τραύματά του λίγο αργότερα.

ρομπότ σκότωσε άνθρωπο υπάλληλο

Ο υπάλληλος διενεργούσε ελέγχους στον αισθητήρα του βιομηχανικού ρομπότ πριν από τη δοκιμαστική λειτουργία του στο εργοστάσιο διαλογής πιπεριών. Αρχικά είχε προγραμματίσει να πραγματοποιήσει τις δοκιμές στις 6 Νοεμβρίου, αλλά καθυστέρησε δύο ημέρες λόγω αναφερθέντων προβλημάτων με τον αισθητήρα του ρομπότ.

Μετά το περιστατικό, ένας αξιωματούχος του Dongseong Export Agricultural Complex, στο οποίο ανήκει το εργοστάσιο, ζήτησε να δημιουργηθεί ένα “ακριβές και ασφαλές” σύστημα.

Τα ρομπότ έχουν περιορισμένη αίσθηση και επομένως περιορισμένη επίγνωση του τι συμβαίνει γύρω τους“, είπε στη MailOnline ο Christopher Atkeson, ειδικός στη ρομποτική στο Carnegie Mellon University.

Πριν από μερικούς μήνες, ένας άλλος άνδρας από τη Νότια Κορέα τραυματίστηκε σοβαρά αφού παγιδεύτηκε από ένα ρομπότ, ενώ εργαζόταν σε εργοστάσιο κατασκευής ανταλλακτικών αυτοκινήτων.

Δείτε επίσης: Amazon: Ξεκινά δοκιμές για ρομποτικούς εργαζόμενους στις αποθήκες της

Σύμφωνα με μια μελέτη, τουλάχιστον 41 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από βιομηχανικά ρoμπότ στις ΗΠΑ από το 1992 έως το 2017.

Τα ακίνητα ρομπότ ήταν υπεύθυνα για το 83% των θανατηφόρων περιστατικών. “Πολλά από αυτά τα εντυπωσιακά περιστατικά συνέβησαν ενώ γινόταν συντήρηση σε ένα ρoμπότ“, διαπίστωσε η μελέτη.

Νότια Κορέα: Βιομηχανικό ρομπότ σκότωσε κατά λάθος υπάλληλο

Για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον, είναι σημαντικό να υπάρχει μια συνεχής εκπαίδευση των εργαζομένων σχετικά με την ασφάλεια στον χώρο εργασίας. Οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι ενημερωμένοι για τις διαδικασίες ασφαλείας, τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουν και τον τρόπο αντίδρασης σε περίπτωση κινδύνου. Επίσης, οι εργαζόμενοι πρέπει να εκπαιδευτούν σχετικά με τη χρήση και τη συντήρηση των ρομπότ, προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα λόγω μη κατάλληλης χρήσης.

Δείτε επίσης: Ρoμπότ-παίκτης έσπασε το δάχτυλο 7χρονου σε τουρνουά σκακιού

Επίσης, τα ρομπότ που φτιάχνονται και χρησιμοποιούνται σε εργοστάσια και χώρους εργασίας πρέπει να έχουν αισθητήρες ασφαλείας, που να μπορούν να ανιχνεύουν την παρουσία ανθρώπων και να αποτρέπουν την εκτέλεση επικίνδυνων κινήσεων. Η αναβάθμιση του λογισμικού των ρομπότ με πιο ακριβείς αλγόριθμους αναγνώρισης αντικειμένων μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή ατυχημάτων.

Επιπλέον, οι επιχειρήσεις πρέπει να υποβάλλονται σε επιθεωρήσεις και να τηρούν υψηλά πρότυπα ασφαλείας. Εάν παραβιάζονται οι κανονισμοί, πρέπει να υπάρχουν αυστηρές κυρώσεις.

Πηγή: www.independent.co.uk

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://www.secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS