ΑρχικήinetApple: Λαμβάνει καθημερινά περισσότερα από 50 αιτήματα για κάθε θέση εργασίας

Apple: Λαμβάνει καθημερινά περισσότερα από 50 αιτήματα για κάθε θέση εργασίας

Οι θέσεις εργασίας στην Apple αποτελούν μία από τις πιο επιθυμητές στις Ηνωμένες Πολιτείες, με μόνο το Netflix, την Amazon και τη Microsoft να προσελκύουν περισσότερους υποψηφίους.

Δείτε επίσης: Apple: Η απαγόρευση του iPhone 12 συνεχίζεται σε ορισμένα μέρη
Apple

Ο Tim Cook της Apple αναφέρει ότι η εταιρεία είναι “πολύ προσεκτική στις προσλήψεις της”, καθώς έχει αποφύγει κατά κύριο λόγο τις μαζικές απολύσεις που επανειλημμένα έχουν κάνει άλλες τεχνολογικές εταιρείες. Παρ’ όλα αυτά, η εταιρεία εξακολουθεί να προσλαμβάνει και σύμφωνα με έκθεση, προσελκύει συνεχώς από τους μεγαλύτερους αριθμούς υποψηφίων.

Το Resume.io χρησιμοποίησε τη δυνατότητα του LinkedIn για να εμφανίσει πόσοι άνθρωποι έχουν υποβάλει αίτηση για μια συγκεκριμένη θέση εργασίας. Στην ανάρτηση ιστολογίου του Resume.io, αναφέρεται: “είναι μια λειτουργία που μπορεί επίσης να βοηθήσει να ζωντανέψει το σαφές πορτρέτο των εταιρειών που είναι το πιο ανταγωνιστικές για να αποκτήσετε θέση και ποιες δεν είναι τόσο δημοφιλείς.”

Συνολικά, οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες κατατάσσονται στην κορυφή της λίστας για τους αιτούντες εργασία στις ΗΠΑ, με την Apple να προσελκύει μέσο όρο 53,7 αιτήσεις για κάθε θέση εργασίας, κάθε μέρα.

Ωστόσο, η Netflix κατακτά την κορυφή με μέσο όρο 84,87 αιτήσεις ανά ημέρα. Η επόμενη πιο δημοφιλής εταιρεία ήταν η Amazon με 73,25 υποψήφιους ημερησίως, και λίγο πριν από την Apple βρισκόταν η Microsoft με 57,9 υποψήφιους.

Δείτε ακόμα: Apple Watch: Προβλήματα με την μπαταρία μετά το watchOS 10.1

Οι μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες κατέλαβαν τις επτά πρώτες θέσεις, συμπεριλαμβανομένων των Meta, Oracle και Tesla. Η Alphabet και η IBM βρέθηκαν στην 18η και 19η θέση αντίστοιχα, ενώ οι υπόλοιπες εταιρείες στην κορυφαία 20άδα διαφέρουν σε τραπεζικό και εμπορικό τομέα.

Σύμφωνα με την έκθεση, “η Intel (12,07 αιτούντες) βρίσκεται πολύ πίσω από τους κορυφαίους παίκτες Apple (53,74 αιτούντες) και Oracle (49,22 αιτούντες), αποτελώντας την λιγότερο ανταγωνιστική εταιρεία τεχνολογίας για αίτηση εργασίας“.

Η εταιρεία παραγωγής επεξεργαστών αντιμετωπίζει προφανώς δυσκολίες στο να συμπληρώσει κρίσιμες θέσεις λόγω έλλειψης επαρκούς ειδίκευσης στο εργατικό δυναμικό.

αιτήματα

Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι αλυσίδες εστιατορίων Zaxby’s και Applebee’s θεωρούνται οι λιγότερο ανταγωνιστικές αμερικανικές εταιρείες για αίτηση εργασίας, με τη μέση αγγελία εργασίας για κάθε μία να λαμβάνει 0,01 αιτήσεις την ημέρα.

Φυσικά, το LinkedIn δεν είναι ο μοναδικός δρόμος που ακολουθούν οι υποψήφιοι για εργασία, οπότε αυτό μπορεί να είναι απλώς ενδεικτικό. Ωστόσο, το Apple απέλυσε 100 από τους δικούς της υπεύθυνους προσλήψεων το 2022, προκαλώντας μείωση των περιπτώσεων όπου οι εργαζόμενοι προσελκύονταν από εταιρείες αντί να υποβάλλουν αίτηση απευθείας.

Δείτε επίσης: Νέα επίθεση iLeakage κλέβει email και password από τον Apple Safari

Οι απαιτούμενες δεξιότητες για τις θέσεις εργασίας στην Apple ποικίλουν ανάλογα με τη συγκεκριμένη θέση. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες βασικές δεξιότητες που απαιτούνται για πολλές θέσεις. Μία από αυτές είναι η τεχνική επάρκεια. Η Apple είναι γνωστή για την τεχνολογική της καινοτομία, οπότε η ικανότητα να εργαστεί κάποιος με τεχνολογικά εργαλεία και πλατφόρμες είναι απαραίτητη.

Επιπλέον, η επικοινωνία και η συνεργασία είναι σημαντικές δεξιότητες για την Apple. Η εταιρεία θεωρεί την ομαδική εργασία και την ανταλλαγή ιδεών σημαντικές για την επίτευξη των στόχων της. Επομένως, η ικανότητα να επικοινωνεί κάποιος αποτελεσματικά και να συνεργάζεται με άλλους είναι απαραίτητη για πολλές θέσεις εργασίας.

Επιπλέον, η Apple επιδιώκει την καινοτομία και τη δημιουργικότητα. Αυτό σημαίνει ότι οι υποψήφιοι πρέπει να δείχνουν δημιουργικότητα και να έχουν την ικανότητα να σκέφτονται έξω από τα συνηθισμένα πλαίσια. Η ικανότητα να προτείνει καινοτόμες ιδέες και να επιλύει προβλήματα με δημιουργικό τρόπο είναι σημαντική για πολλές θέσεις εργασίας στην Apple.

Πηγή: appleinsider

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS