ΑρχικήinetMicrosoft: Διορθώνει το πρόβλημα εγκατάστασης ενημερώσεων ασφαλείας στα Windows 10

Microsoft: Διορθώνει το πρόβλημα εγκατάστασης ενημερώσεων ασφαλείας στα Windows 10

Η Microsoft έχει επιλύσει ένα γνωστό πρόβλημα που προκάλεσε αποτυχία των ενημερώσεων ασφαλείας των Windows 10 που κυκλοφόρησαν με το Patch Tuesday του μήνα, με σφάλματα 0x8007000d.

Δείτε επίσης: Τα Windows 10 KB5030211 κυκλοφόρησαν με 11 βελτιώσεις

Για τα συστήματα που επηρεάζονται από αυτό το πρόβλημα, ειδικά τα Windows 10 21H2 και Windows 10 22H2, η ενημέρωση ασφαλείας KB5031356 αποτυγχάνει παρά την αρχική πρόοδο κατά τη διάθεση.

Η εταιρεία αναγνώρισε τα προβλήματα την Παρασκευή, επιβεβαιώνοντας τα παράπονα των χρηστών που εμφανίστηκαν από την Τρίτη και δήλωναν ότι ήταν αδύνατο να εγκατασταθεί το ενημερωμένο λογισμικό και με μη αυτόματο τρόπο.

Η Microsoft έχει λάβει αναφορές για ένα πρόβλημα όπου οι ενημερώσεις των Windows που κυκλοφόρησαν στις 10 Οκτωβρίου 2023 (KB5031356) αποτυγχάνουν να εγκατασταθούν. Οι συσκευές μπορεί να εμφανίζουν αρχικά πρόοδο, αλλά στη συνέχεια αποτυγχάνουν να ολοκληρώσουν την εγκατάσταση“, όπως αναφέρει η εταιρεία.

Βάσει των αναφορών μας, ένα από τα πιο συχνά σφάλματα που αντιμετωπίζονται είναι το σφάλμα 8007000D (ERROR_INVALID_DATA). Αυτό το σφάλμα μπορεί να βρεθεί στην προβολή Ενημερώσεων των Windows στις ρυθμίσεις του Συστήματος, επιλέγοντας το Ιστορικό Ενημερώσεων.

Το Σαββατοκύριακο, η Microsoft επέλυσε το πρόβλημα μέσω του Known Issue Rollback (KIR), μιας δυνατότητας των Windows που επιτρέπει την αναίρεση ελαττωματικών ενημερώσεων που διανέμονται μέσω του Windows Update.

Η επιδιόρθωση μπορεί να χρειαστεί έως και 24 ώρες για να εξαπλωθεί αυτόματα σε όλες τις πληγείσες συσκευές καταναλωτών και μη διαχειριζόμενων επιχειρηματικών συσκευών. Για ταχύτερη εφαρμογή, οι χρήστες μπορούν επίσης να επανεκκινήσουν τις συσκευές τους με λειτουργικό σύστημα Windows.

Δείτε ακόμα: Πώς να τραβήξετε screenshot στα Windows 10;

windows 10

Επίσης, η Microsoft παρείχε τα ακόλουθα βήματα που θα βοηθήσουν να επιταχυνθεί η ανάκτηση για τις πληγείσες συσκευές Windows χρησιμοποιώντας το εργαλείο γραμμής εντολών Deployment Image Servicing and Management (DISM):

  1. Εκτελέστε την εντολή command Prompt ως Διαχειριστής. Για να το κάνετε αυτό, μπορείτε να ανοίξετε το μενού Έναρξη και να πληκτρολογήσετε “cmd“. Από το πλαϊνό πλαίσιο των αποτελεσμάτων αναζήτησης, επιλέξτε την επιλογή “Εκτέλεση ως διαχειριστής“.
  2. Στο παράθυρο που ανοίγει, πληκτρολογήστε την παρακάτω εντολή για να εκτελέσετε μια εντολή επαναφοράς: Dism /online /cleanup-image /RestoreHealth.
  3. Περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί με επιτυχία και στη συνέχεια κλείστε τα παράθυρα. Τώρα μπορείτε να αναζητήσετε ξανά για ενημερώσεις από τις Ενημερώσεις των Windows από την προβολή Ρυθμίσεων.

Η εταιρεία πρέπει ακόμα να παρέχει μια πολιτική ομάδας KIR για τους διαχειριστές των Windows, προκειμένου να βοηθήσει στην επίλυση του προβλήματος εγκατάστασης ενημερώσεων ασφαλείας στις επηρεαζόμενες συσκευές που διαχειρίζονται τα Windows στις επιχειρήσεις.

Το προηγούμενο έτος, η Microsoft χρησιμοποίησε την Τεχνική Αναστροφής Γνωστού Προβλήματος για να διορθώσει άλλες ανεπάρκειες που προκαλούσαν προβλήματα στην εγγραφή βίντεο σε εφαρμογές των Windows και προκαλούσαν αποτυχίες κατά την αποθήκευση και αντιγραφή αρχείων στα Windows 11 22H2.

Δείτε επίσης: Windows 10: Πώς να κάνετε εκκαθάριση της μνήμης cache;

Η Microsoft κατάφερε επιτυχώς να λύσει ένα συγκεκριμένο πρόβλημα εγκατάστασης των ασφαλιστικών ενημερώσεων του Windows 10, αυξάνοντας την εμπιστοσύνη της τεχνολογικής κοινότητας στο λειτουργικό σύστημα. Μέχρι πολύ πρόσφατα, μεγάλος αριθμός χρηστών αντιμετώπιζε δυσκολίες κατά την εγκατάσταση αυτών των σημαντικών ενημερώσεων, γεγονός που ενέπνεε ανησυχίες για την προστασία και την ασφάλεια των συστημάτων τους. 

Αυτή η επιτυχημένη διόρθωση δεδομένων αποτελεί μια σημαντική ανακούφιση για τους χρήστες του Windows 10 σε όλο τον κόσμο. Αποτελεί επίσης ένα βήμα μετάδοσης εμπιστοσύνης από τη Microsoft, αποδεικνύοντας ότι η εταιρεία είναι δεσμευμένη στην παροχή αξιόπιστων και ασφαλών λύσεων για τα λειτουργικά συστήματά της.

Πηγή: bleepingcomputer

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnewsgr.kinsta.cloud
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS